Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A to co się dało to rozkradli downo 😏

2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Tyle zostaje , później całkiem wejdzie w ziemię i krzaki porośną

Opublikowano

Tu mieszkało małżeństwo i przybrany ich syn. Syn gdzieś wyjechał, nikt nie wie gdzie, małżeństwo zmarło już dość dawno, będzie z 20 lat. Odkąd pamiętam to jest niezamieszkane, choć z 10 lat temu nie wyglądało to źle. Dość częsty rozkład pomieszczeń w okolicy - stodoła, przejście do stajni, miejsce na jedną - dwie krowy, parę chlewków na świnie i na końcu tzw "dwie izby" do mieszkania. Wybudowany na "ojcowiźnie" z 300m od innych domów, przy polnej uliczce, oddalonej od główniej drogi o jakiś kilometr a od centrum wsi o jakieś 4km. Sam koniec wsi. 

2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Tyle zostaje , później całkiem wejdzie w ziemię i krzaki porośną

Przed chwilą, Bukat82 napisał:

A potańczyć z kim by się zdało

Przecież Dawid też tańcować nie umie 🤔

Opublikowano
slawek74 napisał:

Bananek napisał:

O to to. Mało to mojego życia mam żeby się jeszcze czyimś interesować? 😉

niektórzy nie mają swojego życia to żyja cudzym ...

Wiem. Zazwyczaj jak ktoś mnie pyta co tam u kogo słychać to szczerze odpowiadam, że nie wiem bo mnie to nie interesuje. Tak samo w pracy, robię swoje i idę do domu. A przede mną był taki co prowadził dokumentację kto, o której, komu, z kim i po co. Kapownik miał nawet. Potrafił po godzinach pracy zajechać sprawdzić co się dzieje. Ale gość z nadania burmisia, z nadzwyczajnymi względami.

Opublikowano

W sumie to widziałem w "chłopakach do wzięcia" że samemu też się da 🤭

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Nie umim tańczyć

Naucza by Cię 😉 

Wprawił byś się.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Dobry ;)

Jakby który mógł to niech i za mnie piwko wypije ;)

IMG_20220815_105239.jpg

Nie wiem czy wiesz, ale dzisiaj to jest podwójne i bardzo ważne święto. I nie wypada dziś robić takich rzeczy. U nas mawiają, że na zielnej to nawet ptaszki gniazda nie wiją.

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

taniec to jest to 👍 jeszcze mi nogi chodzą po weselu 😀

To zostawiłeś je tam 🤔

Przed chwilą, Bananek napisał:

Nie wiem czy wiesz, ale dzisiaj to jest podwójne i bardzo ważne święto. I nie wypada dziś robić takich rzeczy. U nas mawiają, że na zielnej to nawet ptaszki gniazda nie wiją.

Kto chce świętować to niech świętuje a kto chce pracować to niech pracuje 

Ja tak myślałem jechać łąki kosić 

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Kto chce świętować to niech świętuje a kto chce pracować to niech pracuje  Ja tak myślałem jechać łąki kosić

Toteż ja mu i nie zabraniam pracować. Napisałem jedynie, że dziś nie wypada.

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

• W autobusie na jednym z krzeseł siedzi blondynka, a obok stoi starsza pani z dzieckiem. Babcia świdruje dziewczynę wzrokiem, w końcu nie wytrzymuje i mówi:
    - Może by tak pani ustąpiła miejsca?
    - Nie mogę - dziewczyna na to.
    - A dlaczego?
    - Jestem w ciąży!
    - Hmm, w ciąży, akurat. I taki płaski brzuch? A długo jest pani w ciąży?
    - Pół godziny! Jeszcze mi się nogi trzęsą!

• Haha 5
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

a i po prostu mi się nie chce latać, szukać, zdobywać, randkować.

najbardziej to by się nie chciało stracić , co nie ?

41 minut temu, malaczarna napisał:

To tak ryzykownie w tych czasach 

zawsze dawca może użyć czegoś takiego , mało przyjemne dla obu stron ale jak mus to mus 

IMG_20210520_100958.jpg

Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał:

@Karol6130 coś nie wołał? By obejście za pilnowanie sprzedał 

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

IMG_20210520_100958.jpg

Jak byś chciał bezpiecznie palcówkę zrobić 😜

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, konteno napisał:

pamiętaj że kiedyś rodziców będziesz musiał pochować , jak da się u was odbyć ceremonię pogrzebową bez obrzędów katolickich i obecności księdza to dobrze 

z tym że nie obchodzi cię kto i kiedy się hajta to trochę kiepsko , zawsze to wiadomo kiedy i komu brame robić żeby darmowa wódka był 

Jeszcze na wódkę mnie stać, wolę iść do sklepu niż bramę robić. Rodzice wydali odpowiednie dyspozycje, dla nich wszystko jedno czy z księdzem czy bez. 

jak im bez roznicy to zakop ich pod plotem w ogrodku po co wydawac kase na kwatere

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v