Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Eh co za dzień. Jeszcze na wieś wyjść, piwo wypić i lulu. Do obiadu dobrze szło, a potem to już wiadomo. Ale mamuśka się uparła. Wyciek spod ciepka, uszczelniacze na skrzyni ch*j trafił. Zekleszczona skrzynia w zetorze 😂.

To jest ch*j. Na skrzyżowaniu zakleszczenie wystąpiło 😂😂😂

To dobrze masz. We żniwa obiadu nie jadam, czasem i 2 dni nie jadam😬

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie szukam ale można tak powiedzieć. To by się przydało bo co mi po samej jej obecności. 

Choćby to że masz do kogo gebe otworzyć 

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Robita jutro? Święto jakieś wielkie ponoć a i odpust w parafiji

deszczu ma popadać. i dobrze. dzisiaj koszeniem dzień się zakończył. 

trzeba jakiegoś strajku ziarkowcow poszukać.

żem się ze 4 dni urobil przy psienicy 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

To dobrze masz. We żniwa obiadu nie jadam, czasem i 2 dni nie jadam😬

Ja pier**le. Dwie godziny my na skrzyżowaniu w skrzyni dłubali. Z pełną przyczepą zboża. Uwaga, z górki. Konkretnej górki 😆. Dobrze, że było czym przyczepę do tyłu za sworzeń szarpnąć. Bo tak to ch*j wie co robić. 

Opublikowano
28 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ciekawe jak jęczmień będzie rósł, pofermentu wlane że przez noc nie wsiąkło

Akcja z 6 rano

IMG_20220805_202312.jpg

No ale kółka Ci się pobrudzą. 😱

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Choćby to że masz do kogo gebe otworzyć 

To i bez niej jest do kogo. A przynajmniej jeszcze. Tyle ile teraz mi wystarczy. A mogłoby i być mniej. A dla samego otwarcia gęby ją trzymać to niech idzie w...

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

Dzisiaj w sumie 120 kulek pykło. 

Pafnuś 130 

nieźle. biorąc pod uwagę że trochę więcej ważą jak moje. B|

w tym sezonie coś ok 170 max zrobiłem w jeden dzień.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

nieźle. biorąc pod uwagę że trochę więcej ważą jak moje. B|

w tym sezonie coś ok 170 max zrobiłem w jeden dzień.

Waga jest. 

Trochę?🤨

Jeśli bym tylko turlał to na spokojnie pod 400 by podeszło ale wtedy człowiek chyba by ku🤬 wzięła. 😫

Opublikowano (edytowane)

Panowie co zrobić z taką sytuacją.  Sąsiad przeinwestował gospodarstwo i zbankrutował. Zostawił całe gospodarstwo, puste razem z 15 psami. Psy bezpańsko błąkają się po okolicy, teraz w lato gdy są upały również po oborze. Atakują kury i koty A dzisiaj zawineły  mi cielaka pasącego się na łące. Co z tym zrobić zgłaszałem sprawę do wójta gminy i powiedział że on się tym nie zajmuję. Może lepiej podziała jakieś oficjalne pismo czy coś w tym stylu? Tylko do kogo to złożyć?

Edytowane przez dejmian90
Opublikowano

Towarzystwo opieki nad zwierzętami, zieloni, spurek Greta jakaś tam... dużo potencjalnych zainteresowanych. No i TVN lub Jaworowicz. 

Zgłosić atak psów na człowieka i wójt może mieć ciepło skoro go bezpańskie psy nie interesują

Opublikowano
16 minut temu, malaczarna napisał:

Posłuszna w czym? Każdy ma swoje zdanie

Nie lubisz być posłuszną dziewczynką? Dam sobie rękę obciąć, że lubisz, ale sytuacji w jakiej tak jest nam nie przybliżysz xD 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

ktoś wie po ile kreda granulowana? kurba z 20ton potrzebuje

Kup se pyliste 

Opublikowano
Przed chwilą, jajonasz napisał:

Nie lubisz być posłuszną dziewczynką? Dam sobie rękę obciąć, że lubisz, ale sytuacji w jakiej tak jest nam nie przybliżysz xD 

Dziewczynka już nie jestem od kilku lat..

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Nie uraziłaś, tylko takie mam podejście że życzę Ci  takiego męża jak ja.

A może ona lubi mieć innego, lepszego męża 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Pafnuś co Cię tak rozbawiło?

oj jakoś tak... B| taka skromność biła od tego stwierdzenia..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v