Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

To musi urok od tego samego co wczoraj znalazłem jego pręty pogubione w moim życie 

wiesz co? aż takie skur.... syństwa, to naprawdę nigdy nie zrozumiem. co maja ludzie we łbach jak naprawdę to specjalnie...

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

witaj w klubie 

2020-09-14 13.48.03.jpg

łoooo masz... tyż od uroku?

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Diament dziś ziemia to najgorszy kawałek w gospodarstwie,przedsiewnie obornik wiosną ok 200kg saletry i 100 mocznika,chwasty zwalczone jesienią,na grzyba tebu+azoksy sypnęło 4.7t

To musi urok od tego samego co wczoraj znalazłem jego pręty pogubione w moim życie 

Zazdrość 🤔zalazłeś za skórę komuś.Pewnie masz typy?

Opublikowano (edytowane)

@Pafnucy nie 

najbardziej racjonalne wytłumaczenie to z pośpiechu i chciwości bo kto ładuje czubaty wysoki bb pszenżyta , 2 lata temu szykowaliśmy materiał siewny u znajomego i rozcięło jedno ucho jak bb wisiał na widłach podczas przewożenia z "magazynu" nad wialnię 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

wiesz co? aż takie skur.... syństwa, to naprawdę nigdy nie zrozumiem. co maja ludzie we łbach jak naprawdę to specjalnie...

Zazdraszczac nie bardzo mają mi czego,no chyba tylko roboty

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Zazdrość 🤔zalazłeś za skórę komuś.Pewnie masz typy?

Pewnie że wiem kto. Tylko jeden a w zasadzie dwóch  mogli to zrobić. Żyto z dwóch stron od lasu z jednej moje pole,do drogi min 400m. Mądrze było powbijane bo nawet śladów nie było czyli ok kłoszenia było robione 

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Zazdraszczac nie bardzo mają mi czego,no chyba tylko roboty

Pewnie że wiem kto. Tylko jeden a w zasadzie dwóch  mogli to zrobić. Żyto z dwóch stron od lasu z jednej moje pole,do drogi min 400m. Mądrze było powbijane bo nawet śladów nie było czyli ok kłoszenia było robione 

Nie mów że tak dla jaj?

Opublikowano
13 minut temu, soltys48 napisał:

Wczoraj jeno wjechałem w żyto to Ferdek zamienił się w wykrywacz metali i skończyło się na pękniętej kosie ,urwanych 4 bagnetach,dziś przy pełnym zbiorniku rozdupczyło się łożysko na dolnej przekładni od wysypu 

8 minut temu, konteno napisał:

witaj w klubie 

2020-09-14 13.48.03.jpg

Mi zginęło ładowanie w kombajnie ,

Ale to UJ , w zeszłym tygodniu to było , pękł pasek rozrządu w samochodzie , nagle zdechła najlepsza krowa , do tego drobnych różnych .... szkoda gadać  

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

O nie 🙉🙉

Przecież ja byłem znany z psucie a jak to minie to wszyscy zapomną o mnie 🙉🙉

a zabiraj se taka dolę. nawet nic za to nie chcę...

Opublikowano
13 minut temu, soltys48 napisał:

Diament dziś ziemia to najgorszy kawałek w gospodarstwie,przedsiewnie obornik wiosną ok 200kg saletry i 100 mocznika,chwasty zwalczone jesienią,na grzyba tebu+azoksy sypnęło 4.7t

U was chyba inne ziemie i warunki 🤔

Najgorsza , to jaka będzie klasa ? 

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Z intesywnie prowadzonego żyta ;)

Jprd , a ile sypło ?

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

to jaka będzie klasa ? 

6 dż.

Opublikowano

U was chyba inne ziemie i warunki 🤔

Najgorsza , to jaka będzie klasa ? 

VI i to nie pod podatek. Jeszcze 5 lat temu rosły tam samosiejki sosny średnicy sporego wiaderka 

Opublikowano

Jprd , a ile sypło ?

Z początku zapowiadało się że w granicach 10 się zakręci, ale przetliska na drugiej części obniżyly i w granicach 8-8.5t dokładnie będę wiedział jak się wywiezie bo narazie wszystko pod dach idzie. W każdym razie z 2 ha 2 pełne d47 ze zdjęcia i 2 zbiorniki. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v