Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Taka różnica cen na skupach to co to jest jedni płacą 18 zł a inni chcą tylko zapłacić 10 zł

to się nazywa wolny rynek. sprzedaj tam gdzie 18

Opublikowano

Czemu nazywasz innych łajdakami? Chcesz wolnego rynku, nie lubisz socjalizmu i negujesz takie zachowania. Czemu? Nie pasuje branża czy tam zarobki w branży to się zmienia branze i po kłopocie. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, danielursus3p napisał:

Czemu nazywasz innych łajdakami? Chcesz wolnego rynku, nie lubisz socjalizmu i negujesz takie zachowania. Czemu? Nie pasuje branża czy tam zarobki w branży to się zmienia branze i po kłopocie. 

Zobaczymy co będzie się działo ze skupem zbóż i kuku to tez będzie można zmieniać  branżę .

9 minut temu, Pafnucy napisał:

to się nazywa wolny rynek. sprzedaj tam gdzie 18

Jaki wolny  rynek jest nigdy nie było i nie będzie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Co ma być to będzie,ile to rozmaitych sytuacji było nie koniec świata.

Choć nie ukrywam ze rolnictwo takie dobre.Kilka lat już przeżyłem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Zobaczymy co będzie się działo ze skupem zbóż i kuku to tez będzie można zmieniać  branżę .

Jaki wony rynek jest nigdy nie było i nie będzie .

Co ma się dziać? Masz kapitał to wykładaj i zarabiaj. Zostan łajdakiem. Po co się męczyć na roli.

Dokładnie pamiętam jak chciałeś brać za zbiór zbóż po 700 zł, jesteś łajdak i wyzyskiwacz. Czemu to robisz ? 

Opublikowano

Jutro Piotra Pawła święto.

A tak o rolnictwie to wam powiem ze kiedyś jak chodziłem do podstawówki i w klasie byli tacy ludzie co po 15 pał mieli i żadnej innej oceny i zdawali  na mierny a potem zmienili na dopuszczający od góry do dołu na swiadectwie takie oceny a teraz tak się podorabiali ze nówki samochody z salononu kupują klasy premium,domy pobudowali ale nie na rolnictwie.

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

A tak o rolnictwie to wam powiem ze kiedyś jak chodziłem do podstawówki i w klasie byli tacy ludzie co po 15 pał mieli i żadnej innej oceny i zdawali  na mierny a potem zmienili na dopuszczający od góry do dołu na swiadectwie takie oceny a teraz tak się podorabiali ze nówki samochody z salononu kupują klasy premium,domy pobudowali ale nie na rolnictwie.

Jak się ktoś nauczył załatwić sobie poprawę tylu pał, to potem i w życiu sobie radzi ;) 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Co w tym nadzwyczajnego tudzież dziwnego? 

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Kurła... I gdzie mój samochód klasy premium 🤔

Albo ciunik klasy premium 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Kurła... I gdzie mój samochód klasy premium 🤔

Albo ciunik klasy premium 

Bo widzisz. To trza wstawać o 13, jak wstajesz przed to nic ni ma zarobku😅

Opublikowano

zaczelo padac wiec wzialem sie za remonty- za chwile przestalo ,ale sprzet w czesciach.

jak wymienic lozysko w przekladni przewracarki tasmowej-akpil , ale chyba inne maja to samo -walek wybic do przodu czy do tylu? robil ktos to i pamieta ?

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

I cyk całe 3 litry naleciało z burzy 

Ekscesy były czy w miarę spokojnie?

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Tak, rozdzielacz najprawdopodobniej 

U nas w okolicy miotly jeszcze tydzien temu nie bylo,od wczoraj wszedzie jej pełno. Mialem pszenzyto gdzie chabra sporo,miotla jedynie w dolkach gdzie mokro,teraz na calym polu rozsiana 

Opublikowano (edytowane)

No a byli tez i tacy co mieli same 5 na świadectwie i zostali notariuszami czy tak samo mieli same 5 i rodzice nie umieli pokierować na dobre szkołyi nic nie mają.

Chmury przyszły wiat się zrobił i ochłodo i prysnąłem stonkę.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Ehhh kurła głupi ja 🙄

Dzisiaj wstałem wcześniej 🤦

Zarobiles jakiś szmal? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v