Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, marulekk napisał:

Żeś skąpy, jawą niechcesz dać się kajtnąć, POratuj kolegę 

Nawet za dopłatą bym nie chciał już. 

Opublikowano
7 minut temu, leszek1000 napisał:

Bo jechałem kosić a on chciał 😂😂. Jeszcze słabo dokaszam przy rowach. Chłop ma rodzinę i dzieci a zachowuje się jak smarkacz  

8ha zrobione, jeszcze 2 ha. O 12 przyjedzie z przyczepą. Jak się nic nie stanie to zdążę. 

Ile on ma lat 🤔 ja to tak robiłem jak miałem 12 lat 🙈 a teraz to jeszcze się cieszę jak ktoś pojedzie i ja nie muszę 🤣

Opublikowano

Jakby zadzwonił że jedzie kosić, to bym skończył. Nikt nie przyjechał to pojechałem na kolejne pola. Przerwałem pracę i pomogłem drugiemu bratu paszowóz robić i potem jeszcze dój. 

Gospodarstwo wariatów 😂😂😂

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Dlaczego? 

A tak jakoś mnie się napisało 🙊

Przed chwilą, leszek1000 napisał:

Jakby zadzwonił że jedzie kosić, to bym skończył. Nikt nie przyjechał to pojechałem na kolejne pola. Przerwałem pracę i pomogłem drugiemu bratu paszowóz robić i potem jeszcze dój. 

Gospodarstwo wariatów 😂😂😂

To ilu was tam braci na gospodarstwie 🤔

Opublikowano
24 minuty temu, leszek1000 napisał:

A jednak nożyk 

Udało się. Źle założyłem nożyk i blokował cały dysk 

Dzięki za pomoc. Brat obrażony i sam się męczę z koszeniem. 

Jak zle zalozyles nozyk?

Opublikowano
6 minut temu, TheraRolnik napisał:

🙈 a teraz to jeszcze się cieszę jak ktoś pojedzie i ja nie muszę 🤣

Taa, chyba, że się okaże, że jak ten ktoś pojedzie to i tak zaraz trzeba się tam udać.... 

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Jak zle zalozyles nozyk?

Sam nie wiem. Był sztywny i nacierał na listwę. teraz już wiem żeby sprawdzić czy luźno chodzi😅. Tak to jest, jak się człowiek spieszy.

7 minut temu, TheraRolnik napisał:

A tak jakoś mnie się napisało 🙊

To ilu was tam braci na gospodarstwie 🤔

Razem 3  

Opublikowano
44 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Może by jeszcze parę ha trawy skosić jutro 🤔

Screenshot_2022-06-21-21-47-43-690_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Też jutro jadę. Zostały dwie łąki. 

W sobotę u kolegi kilka ha. 

Będzie lely miała wkoncu dobrego konia, bo ciągnik ma być jego ;)

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

To ma kto robić ... Krowy można trzymać 🤭

Do krów to tylko ja mam chęci, niestety. Ojciec nie żyje i nie ma kto rządzić. Drugi zajmuje się polami a trzeci pomaga mi  przy krowach. 

Opublikowano

Dla tego jednak dałem spokój z krowami 

Pola, łąki, krowy, opasy samemu ogarniać to by się człowiek wykończył 

3 minuty temu, leszek1000 napisał:

Do krów to tylko ja mam chęci, niestety. Ojciec nie żyje i nie ma kto rządzić. Drugi zajmuje się polami a trzeci pomaga mi  przy krowach. 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Dla tego jednak dałem spokój z krowami 

Pola, łąki, krowy, opasy samemu ogarniać to by się człowiek wykończył 

Pewnie, bez sensu jest robić ponad swoje siły. Bez pomocy, to szybko się człowiek wykończy. 

Opublikowano
1 minutę temu, leszek1000 napisał:

Pewnie, bez sensu jest robić ponad swoje siły. Bez pomocy, to szybko się człowiek wykończy. 

To baby szukaj

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Współczuję sytuacji...

Mi tam na hektarach nie zależy. Jeszcze mama żyje, więc wszystko należy do niej. Chcieliśmy na jednego brata przepisać, ale nie idzie się dogadać. Ja przy krowach tylko potrzebuje bazy paszowej z jakimś zapasem. 

1 minutę temu, MonteChristo napisał:

To baby szukaj

Do pomocy ? musisz że się taka jeszcze znajdzie 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v