Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Daj trochę tego deszczu.  U mnie 1,5mm

Nawożenie organiczne porzeczek.

Widać pochlał w weekend 

20220530_091030.jpg

to ta polska zdrowa żywność 🤔

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

Ale parkę jakoś pstryknąłeś. 😉 Widać, nie sprzęt, lecz technika.....

Chętnie  bym z tobą podyskutował przy kielichu znaczy ty mógłbyś nie pić 

• Haha 1
Opublikowano
Łolek napisał:

6 minut temu, Bananek napisał:

Ale parkę jakoś pstryknąłeś. 😉 Widać, nie sprzęt, lecz technika.....

Chętnie  bym z tobą podyskutował przy kielichu znaczy ty mógłbyś nie pić 

O technikach czy sprzęcie? 🤣😅😂

Uprzedzam, że ja i bez kielicha jestem pierdolnięty

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

to ta polska zdrowa żywność 🤔

Możliwe że ołowiu zjadł na tyle mało że dał radę sp***dolić przed myśliwym, ale na tyle dużo że nie uciekł przed śmiercią🤣

Po sąsiedzku myśliwy kapustę posadził, może go postraszyć chciał😁

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

Daj trochę tego deszczu.  U mnie 1,5mm

Nawożenie organiczne porzeczek.

Widać pochlał w weekend 

20220530_091030.jpg

He he, jedynego mniej.Ja w tym tygodniu trzy ubiłem.Co roku jest ich więcej,prawdziwa plaga

Opublikowano (edytowane)

Zapraszam Cię, Marku w takim razie na Podlasie. Bierz tych tam swoich okolicznych mafiozo i wpadajcie. Myślę o Tomku, Superfarmerze, Tobie i tego, co zna drogę do mnie, Dareczka T.

Bo jak dobrze pamiętam to wy tam z jednego gniazda jesteście.

A ja w tym czasie skompletuję swoją podlasko mazurską drużynę i będziem pizdolić głupoty do ciemnej nocy. Albo do pierwszej krwi. 😉 

5 minut temu, marcin19071980 napisał:

He he, jedynego mniej

A u mnie tylko jeden na okolice. I jak ma utrzymać ciągłość genów ja się pytam?

Edytowane przez Bananek
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

He he, jedynego mniej.Ja w tym tygodniu trzy ubiłem.Co roku jest ich więcej,prawdziwa plaga

u mnie prawie nie ma 

myśliwi płaczą że nie ma na co polować i nie mogą połączyć faktów że mnóstwo lisów to mało zajęcy 🤭

Opublikowano

No,a my tu w okolicy ręce załamujemy bo watahami chodzą

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

A jak to jest z zającem i kapustą? Lubi?

Pewnie takie młode sadzonki przytnie?

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

No,a my tu w okolicy ręce załamujemy bo watahami chodzą

Odłów mi parkę, zaprowadzę u siebie. 😉

HF86 napisał:

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

u mnie prawie nie ma 

myśliwi płaczą że nie ma na co polować i nie mogą połączyć faktów że mnóstwo lisów to mało zajęcy 🤭

Z lisa mięsko nie takie smaczne jak z uszata. Swego czasu w Białobrzegach na wysokości radaru zawsze zimą kilka na balkonie kruszało. 😉

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Agrest napisał:

A jak to jest z zającem i kapustą? Lubi?

Pewnie takie młode sadzonki przytnie?

4 minuty temu, Bananek napisał:

Odłów mi parkę, zaprowadzę u siebie. 😉

Tną rozsadę aż strach patrzeć, najgorsze pierwsze dwa tygodnie.Nie łapie tylko odstrzelam łeb.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

U mnie sąsiad miał w tamtym roku kapustę,to ,,zajace''z bateryjkami całe główki zapierda... w nocy😁

a odstrzelisz takiego to ze szkodnika zrobią z niego dobrego obywatela 😂

Opublikowano

Czyli więcej jak pewne że ten zjadł ołowiu. Kawał sztuki. Jak kto chce to spakuję i wyślę.

Banan, będziesz miał pasztet na jedno śniadanie🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Toć Ci kryć nie nakazuje. Jeno się zaopiekować. Krowy wygonić i przygnac to nawet wskę Ci zostawię bo to w jedną stronę najdalsze pastwisko 400 metrów. Rozwinąć hodowle drobiu i królików, no i denerwować tubylców. Opierdzielić ją z raz na dzień, ponarzekać, po marudzić a ten już o dupceniu myślał 🙆‍♂️

To w takim razie mogę schedę przejąć 👀 Wszak przyjaciołom trzeba pomagać.

Kurła, nie pada już ze 4 godziny i nawet słońca trochę. To dziś ambitne plany do wykonania.

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

a odstrzelisz takiego to ze szkodnika zrobią z niego dobrego obywatela 😂

Parę lat temu ziemniaków nie było i były drogie to dziki mi przyczepką z Pola w nocy ze 250-300kg wywiozły 😁

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Czy ja wiem. Z 30 litrów, których zdjęcie wrzuciłem godzinę temu zrobiło się już 32,5 litra. 🥴

Porosiło koło 9 i teraz słońce świeci. Trochę trawy trzeba skosić i w końcu te chwasty w kukurydzy i mszyce na burakach załatwić. 

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

Dobra jednak nie kosze dzisiaj 😛😛

myślałem że bardziej słowny jesteś. 

Opublikowano (edytowane)

Ludzie zdecydujcie się ja nie padało źle, pada źle ....

A co go samochodów to na Outlandera II 2.0 D nie mogę złego słowa powiedzieć od 7 lat bezawaryjny.

Edytowane przez MARAKAM
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v