Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Daj trochę tego deszczu.  U mnie 1,5mm

Nawożenie organiczne porzeczek.

Widać pochlał w weekend 

20220530_091030.jpg

to ta polska zdrowa żywność 🤔

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

Ale parkę jakoś pstryknąłeś. 😉 Widać, nie sprzęt, lecz technika.....

Chętnie  bym z tobą podyskutował przy kielichu znaczy ty mógłbyś nie pić 

• Haha 1
Opublikowano
Łolek napisał:

6 minut temu, Bananek napisał:

Ale parkę jakoś pstryknąłeś. 😉 Widać, nie sprzęt, lecz technika.....

Chętnie  bym z tobą podyskutował przy kielichu znaczy ty mógłbyś nie pić 

O technikach czy sprzęcie? 🤣😅😂

Uprzedzam, że ja i bez kielicha jestem pierdolnięty

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

to ta polska zdrowa żywność 🤔

Możliwe że ołowiu zjadł na tyle mało że dał radę sp***dolić przed myśliwym, ale na tyle dużo że nie uciekł przed śmiercią🤣

Po sąsiedzku myśliwy kapustę posadził, może go postraszyć chciał😁

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

Daj trochę tego deszczu.  U mnie 1,5mm

Nawożenie organiczne porzeczek.

Widać pochlał w weekend 

20220530_091030.jpg

He he, jedynego mniej.Ja w tym tygodniu trzy ubiłem.Co roku jest ich więcej,prawdziwa plaga

Opublikowano (edytowane)

Zapraszam Cię, Marku w takim razie na Podlasie. Bierz tych tam swoich okolicznych mafiozo i wpadajcie. Myślę o Tomku, Superfarmerze, Tobie i tego, co zna drogę do mnie, Dareczka T.

Bo jak dobrze pamiętam to wy tam z jednego gniazda jesteście.

A ja w tym czasie skompletuję swoją podlasko mazurską drużynę i będziem pizdolić głupoty do ciemnej nocy. Albo do pierwszej krwi. 😉 

5 minut temu, marcin19071980 napisał:

He he, jedynego mniej

A u mnie tylko jeden na okolice. I jak ma utrzymać ciągłość genów ja się pytam?

Edytowane przez Bananek
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

He he, jedynego mniej.Ja w tym tygodniu trzy ubiłem.Co roku jest ich więcej,prawdziwa plaga

u mnie prawie nie ma 

myśliwi płaczą że nie ma na co polować i nie mogą połączyć faktów że mnóstwo lisów to mało zajęcy 🤭

Opublikowano

No,a my tu w okolicy ręce załamujemy bo watahami chodzą

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

A jak to jest z zającem i kapustą? Lubi?

Pewnie takie młode sadzonki przytnie?

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

No,a my tu w okolicy ręce załamujemy bo watahami chodzą

Odłów mi parkę, zaprowadzę u siebie. 😉

HF86 napisał:

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

u mnie prawie nie ma 

myśliwi płaczą że nie ma na co polować i nie mogą połączyć faktów że mnóstwo lisów to mało zajęcy 🤭

Z lisa mięsko nie takie smaczne jak z uszata. Swego czasu w Białobrzegach na wysokości radaru zawsze zimą kilka na balkonie kruszało. 😉

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Agrest napisał:

A jak to jest z zającem i kapustą? Lubi?

Pewnie takie młode sadzonki przytnie?

4 minuty temu, Bananek napisał:

Odłów mi parkę, zaprowadzę u siebie. 😉

Tną rozsadę aż strach patrzeć, najgorsze pierwsze dwa tygodnie.Nie łapie tylko odstrzelam łeb.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

U mnie sąsiad miał w tamtym roku kapustę,to ,,zajace''z bateryjkami całe główki zapierda... w nocy😁

a odstrzelisz takiego to ze szkodnika zrobią z niego dobrego obywatela 😂

Opublikowano

Czyli więcej jak pewne że ten zjadł ołowiu. Kawał sztuki. Jak kto chce to spakuję i wyślę.

Banan, będziesz miał pasztet na jedno śniadanie🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Toć Ci kryć nie nakazuje. Jeno się zaopiekować. Krowy wygonić i przygnac to nawet wskę Ci zostawię bo to w jedną stronę najdalsze pastwisko 400 metrów. Rozwinąć hodowle drobiu i królików, no i denerwować tubylców. Opierdzielić ją z raz na dzień, ponarzekać, po marudzić a ten już o dupceniu myślał 🙆‍♂️

To w takim razie mogę schedę przejąć 👀 Wszak przyjaciołom trzeba pomagać.

Kurła, nie pada już ze 4 godziny i nawet słońca trochę. To dziś ambitne plany do wykonania.

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

a odstrzelisz takiego to ze szkodnika zrobią z niego dobrego obywatela 😂

Parę lat temu ziemniaków nie było i były drogie to dziki mi przyczepką z Pola w nocy ze 250-300kg wywiozły 😁

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Czy ja wiem. Z 30 litrów, których zdjęcie wrzuciłem godzinę temu zrobiło się już 32,5 litra. 🥴

Porosiło koło 9 i teraz słońce świeci. Trochę trawy trzeba skosić i w końcu te chwasty w kukurydzy i mszyce na burakach załatwić. 

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

Dobra jednak nie kosze dzisiaj 😛😛

myślałem że bardziej słowny jesteś. 

Opublikowano (edytowane)

Ludzie zdecydujcie się ja nie padało źle, pada źle ....

A co go samochodów to na Outlandera II 2.0 D nie mogę złego słowa powiedzieć od 7 lat bezawaryjny.

Edytowane przez MARAKAM
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v