Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Boś pazerny

I trzeba janosikowe płacić😁

A Ty żeś nie pazerny skoro już wniosek masz?

Opublikowano

Nic nie dzieje się bez przyczyny. 

Zgłoszę piec, złożę o dodatek którego nie dostanę, zakaz palenia drewnem od stycznia 2023.

To k**wa czym mam chałupę ogrzewać jak moja gospodarka drewnem stoi?

Popierdolone umysły.

Zgłoszę w czerwcu piec 5 kategorii na pellet i niech mnie w uja całują.

A obcy po kotłowni chodził mi nie będzie, chyba że ja w butach do jego sypialni wejść mógł będę.

Cejrowski się ustawił kupując ranczo w USA.  I ma wyebane . Może dwururkę odpalić i krótko temat załatwić.

Opublikowano
4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Tylko po dary to jakąś ekstra furą musisz podjechać 🙊. Nie raz się zdarzyło, że akurat coś załatwiałem i w tym samym czasie po przyjeżdżali po dary , to na parkingu moja cytrynka C5 skromnie wyglądała na tle samochodów tych "biednych" ludziów 😥🙊

to musowo. gopsiaz nie będzie jeździł 21letnim struclem jak ja. 

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Tylko po dary to jakąś ekstra furą musisz podjechać 🙊. Nie raz się zdarzyło, że akurat coś załatwiałem i w tym samym czasie po przyjeżdżali po dary , to na parkingu moja cytrynka C5 skromnie wyglądała na tle samochodów tych "biednych" ludziów 😥🙊

Za to na wsi powiedzą że nie prawda, albo że ty też możesz😂

Przy normalnych zakupach by gardzili tą żywnością😂

Najbardziej mnie śmieszą ludzie którzy się śmieją z ludzi co kupują jedzenie z marketu, podczas gdy ich dzieci robią to samo😂

Mieszkanie rodzic w mieście kupił ale już dobrze płatnej pracy nie potrafił załatwić😂

Stan umysłu, co zrobić... 

Opublikowano
25 minut temu, Bananek napisał:

Uzależnione będzie od tego kto czym grzeje. Czyli kto czym pali. A ja tego nie składałem bo oficjalnie nikt mnie o tym nie poinformował jeszcze, że trzeba.

No bo jeszcze nawet nie wydają.

Mi chodziło o dochód jak wyliczą

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Zgłoszę piec, złożę o dodatek którego nie dostanę, zakaz palenia drewnem od stycznia 2023.

Popierdolone umysły.

A obcy po kotłowni chodził mi nie będzie, chyba że ja w butach do jego sypialni wejść mógł będę.

Cejrowski się ustawił kupując ranczo w USA.  I ma wyebane . Może dwururkę odpalić i krótko temat załatwić.

Zadeklarujesz koze. 

Pierdzi w komin dymny, oddycha w wentylacyjny 😂

• Haha 1
Opublikowano
stempos1980 napisał:

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tam i tylko kradli dla siebie a toci to się dzielą! (między sobą) 

Czy wy nie widzicie co sami sobie chcecie zrobić?

Jak ty nie zgłosisz pieca do końca czerwca to kara 5tys i od tego niema odwołania tak ustawodawca zadecydował za nas 

Mnie o tym nikt nie informował.

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Za to na wsi powiedzą że nie prawda, albo że ty też możesz😂

Przy normalnych zakupach by gardzili tą żywnością😂

Najbardziej mnie śmieszą ludzie którzy się śmieją z ludzi co kupują jedzenie z marketu, podczas gdy ich dzieci robią to samo😂

Mieszkanie rodzic w mieście kupił ale już dobrze płatnej pracy nie potrafił załatwić😂

A gdzie kupować 🤔jak w markecie wszytko pod ręką 

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

To ci powiedzą że była kampania informacyjna o tym w środkach masowego przekazu

A jakie to? Bo tv nie oglądam. Radia nie słucham, a Internet skręca tylko w stronę AF.

Agrest napisał:

Masz dochód 3819zł x ha

Nie każdy ma te same klasy ziemi.

Opublikowano
23 minuty temu, HF86 napisał:

A ja to pitole kuwa wszystko chiba. frajera na dzierżawę na papier trzeba znaleźć. zarejestrować się jako bezrobotny. alimenty niech państwo z funduszu alimentacyjnego płaci. dofinansowanie do pompy ciepła dadzą biedakowi 90%.po dary se podjadę raz w miesiącu i jeszcze może jakiś dodatek do smartfona i internetu dadzą żebym mógł pierdoly na af częściej pisać 😂

Nie no tak to nie wolno. Całkowity frajer nie może być, lepiej ktoś zaufany co się trochę boi 🤫

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Agrest napisał:

Popierdolone umysły.

To co chodziło z gminy o spisywali piece to tylko wyłącznie dla wiadomości gmin było a to zgłoszenie do CEEB to inna bajka 

Jak masz piec bezklasowe to i tak  z końcem 23roku jest zakaz palenia w nim

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

A jakie to? Bo tv nie oglądam. Radia nie słucham, a Internet skręca tylko w stronę AF.

To od czego jest sołtys , u nas zawsze informuje i wnioski do wypełnienia rozdaje 

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Kurła nadejszła ta chwila że i mnie papiery dopadły 🙈

Toaletowe?

6 minut temu, Agrest napisał:

Masz dochód 3819zł x ha

Ja, i etat

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Dobra idę zrobić ospy puki rachunku za prąd nie ma. 

Teraz mięso to będzie chyba u rolnika droższe? 🤭

Mieso nie ale mleko bo dojarka chodzi i zbiornik

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Co do Peletu to zaraz też będzie zakaz. 

VAT ze sprzedaży i montażu pieców ściągno i będzie wymiana na gazowy albo na prąd 

Tak wygląda oświecona Europa

A w innych krajach stare lokomotywy spalinowe  wyjeżdżają na tory bo prąd taki drogi że nie opłacalne są elektryczne...

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Dobra idę zrobić ospy puki rachunku za prąd nie ma. 

Teraz mięso to będzie chyba u rolnika droższe? 🤭

Ja jestem oszczędny i w nocy śrutuje 🙊

Opublikowano
19 minut temu, Sylwekx25 napisał:

A co będą jak dziady jakieś jeździć 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v