Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jęczmień siany w poniedziałek po południu

Dziś pierwsze odważne wystaja z ziemi

Kiedyś jak posiałem 10 czerwca to po 5 dniach zielono było

Te siane w marcu miesiąc się mordują nim wylizą, a potem jeszvze przymrozki odchorowuje.

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Pokaż co tam zrobiłeś? Ja zaraz idę zobaczę czy latają dziewczyny.

Nic specjalnego, miałem plan do wykonania ale nie udało się go zrealizować. Znajomy się napałętał w warsztacie i wiadomo jak jest 😂.  Jedna dennica do złożenia leży i daszek+ sklejke blachą obić. Ale korpusy złożone. Jutro może skończę. U mnie rano intensywnie latały. Rzepak zaczął kwitnąć.

IMG_20220508_123132.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, hubertb napisał:

No i co z tymi głowicami? 

@Bananek ten sposób oświetlenia ludzkość używa już jakieś 4 tys lat. Na podobnej zasadzie rzymianie kopali idealnie proste tunele oraz budowali akwedukty. 

3 godziny temu, witejus napisał:

Co? bom nie w temacie

No co wszystko rozebrane obejrzane , zawiozłem do innego fachowca mówi że nie ma się czego czepić , zestawy naprawcze ok, pierścienie w bardzo dobrym stanie

załamka , ale jeszcze na spokojnie analiza i kuźwa to jest paliwo bo pompa była też oddana do ujowego fachowca , tak mi urwa zrobili 🤨

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Te siane w marcu miesiąc się mordują nim wylizą, a potem jeszvze przymrozki odchorowuje.

U mnie siany 22 kwietnia już z drugim liściem. Po niedzieli będę kropil od chwasta.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Twój późno siany będzie miał pewnie korzeń jak uj u muchy, A ten siany w marcu będzie miał korzenie jak ta lala.

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932bis napisał:

No co wszystko rozebrane obejrzane , zawiozłem do innego fachowca mówi że nie ma się czego czepić , zestawy naprawcze ok, pierścienie w bardzo dobrym stanie

załamka , ale jeszcze na spokojnie analiza i kuźwa to jest paliwo bo pompa była też oddana do ujowego fachowca , tak mi urwa zrobili 🤨

No nie mów że wtryski lały i silnik rozebrałeś z tego powodu 😁😁😁😁😁

Opublikowano
40 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Ja nie wiem czy człowiek schudł czy garnitur w nie wyjasnionych okolicznościach się rozciągnął i jest za szeroki

To zależy ile ważysz

Jak 120 to wiosenne chudnięcie

Jak 70 to rak

Opublikowano
5 minut temu, Andpol napisał:

gdzie?

Małopolska, powiat krakowski.

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Twój późno siany będzie miał pewnie korzeń jak uj u muchy, A ten siany w marcu będzie miał korzenie jak ta lala.

Jak ma wilgoć w ziemi to jeden ch*j będzie. Dobrze mówi, jak ktoś sieje na mokrzejszych działkach to to zboże nie posiane na chama będzie jeszcze ładniejsze. Co innego jak piach ktoś uprawia. Tam trzeba wykorzystać wilgoć zgromadzoną w zimę i dodatkowo szybciej taka ziemia się ogrzewa.

Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Teraz może już tak. I kogo to w końcu jest? 

A idź pan w UJ z takim lokalem. 

Tydzień temu sąsiada wesele tam było. 

Porażka to mało powiedziane. 

Jedzenia brakowało. Jak by nie wiejska chata, to by goście nie mieli co jeść. 

Przed młodymi była taka bida że starszy na kuchnie chodził się upominać. 

Kucharz przychodził na salę przepraszać. 

Kelnerki to za karę chyba tam pracują. 

Jedna włączyła ogrzewanie i klimatyzację, woda leciała z sufitu. 

Podstawiali miski i dzbanki. 

Sąsiedzi myśleli że gość tak naświnił, tamci odrazu nie przyznali się. 

Jedna kelnerka została odrazu zwolniona. 

Siostra w Górznie rezerwuje, zobaczymy jak będzie 

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Jak ma wilgoć w ziemi to jeden ch*j będzie. Dobrze mówi, jak ktoś sieje na mokrzejszych działkach to to zboże nie posiane na chama będzie jeszcze ładniejsze. Co innego jak piach ktoś uprawia. Tam trzeba wykorzystać wilgoć zgromadzoną w zimę i dodatkowo szybciej taka ziemia się ogrzewa.

Jak ma wilgoć to może i tak. W zeszłym roku pod mieszankę na koniec marca suszyłem a mogłem poczekać jak niektórzy z tydzień. Sąsiad siał jęczmień zaraz przed świętami i jakiś spektakularny nie jest, te siane wcześniej ładniejsze.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Jak ma wilgoć to może i tak. W zeszłym roku pod mieszankę na koniec marca suszyłem a mogłem poczekać jak niektórzy z tydzień. Sąsiad siał jęczmień zaraz przed świętami i jakiś spektakularny nie jest, te siane wcześniej ładniejsze.

Jak będzie mi się chciało to podejdę i zrobię foto jak wygląda jęczmień siany dwa tygodnie temu.

Opublikowano
11 minut temu, PRIMO napisał:

Zrobiona po taniości na sztukę. 🤦‍♂️

No to pokaż swoją z bliska , bo w galerii z daleka tylko . To zobaczę może coś dołożę ...

8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

No nie mów że wtryski lały i silnik rozebrałeś z tego powodu 😁😁😁😁😁

Wtryski ok , bo brałem jeszcze raz do sprawdzenia , coś z pompą jutro jade zawieść 

Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał:

A idź pan w UJ z takim lokalem. 

Tydzień temu sąsiada wesele tam było. 

Porażka to mało powiedziane. 

Jedzenia brakowało. Jak by nie wiejska chata, to by goście nie mieli co jeść. 

Przed młodymi była taka bida że starszy na kuchnie chodził się upominać. 

Kucharz przychodził na salę przepraszać. 

Kelnerki to za karę chyba tam pracują. 

Jedna włączyła ogrzewanie i klimatyzację, woda leciała z sufitu. 

Podstawiali miski i dzbanki. 

Sąsiedzi myśleli że gość tak naświnił, tamci odrazu nie przyznali się. 

Jedna kelnerka została odrazu zwolniona. 

Siostra w Górznie rezerwuje, zobaczymy jak będzie 

Byłem tam parę razy. Zawsze po weselu jak się wracalo to zamiast iść spać to do lodówki jeść 😅 pałacyk ładny, ale reszta to o kant chooja rozbić. Ja ogólnie to nie zrobiłbym tam żadnej imprezy. Takie miejsce na pokaz trochę, dla jak to by nazwać nowobogackich. 

W moderno byłem kilka razy na weselu czy na imprezach okolicznościowych to całkiem spoko. Jedzenie dobre i dość fajnie zrobione tam jest.  Powodów do narzekania nie ma. 

Kurła 7 wesel przede mną w tym roku, za rok 4. Zbankrutuje człowiek 🙄

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

To na stypy to dobre jest, na wesela nie bardzo, dwie sale to nie po mojemu. 

Siostra jak miała wesele to właśnie były dwie sale - w jednej stoły w drugiej orkiestra i parkiet. Fajne bo w miarę w ciszy można było posiedzieć i pogadać i przynajmniej nikt by wtedy nie gonił na parkiet.

Opublikowano
14 minut temu, danielursus3p napisał:

Byłem tam parę razy. Zawsze po weselu jak się wracalo to zamiast iść spać to do lodówki jeść 😅 pałacyk ładny, ale reszta to o kant chooja rozbić. Ja ogólnie to nie zrobiłbym tam żadnej imprezy. Takie miejsce na pokaz trochę, dla jak to by nazwać nowobogackich. 

W moderno byłem kilka razy na weselu czy na imprezach okolicznościowych to całkiem spoko. Jedzenie dobre i dość fajnie zrobione tam jest.  Powodów do narzekania nie ma. 

Kurła 7 wesel przede mną w tym roku, za rok 4. Zbankrutuje człowiek 🙄

To odmawiaj, szwagra brat naprosił na 200, to nie wiadomo czy 100 się uzbiera

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

@slawek74

Jak tam, podoił już? 

To łon 3 razy dnia🤔 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v