Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

jak tam Krzak? łyknąłeś coś przy święcie?

Na trzeźwo :)

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja to samo mówię, aby zdrowie było i można było samemu sobie radzić. 

Zdrowie to raz a dwa to to aby wiedzieć że na tym świecie jesteśmy tylko pielgrzymami. To jest najważniejsze,jak to sobie uświadomimy to i chorobę łatwiej znieść.

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

Zdrowie to raz a dwa to to aby wiedzieć że na tym świecie jesteśmy tylko pielgrzymami. To jest najważniejsze,jak to sobie uświadomimy to i chorobę łatwiej znieść.

Wiary to tu nie widzę. Nie potrzeba jej aby wiedzieć, że w każdej chwili może być koniec.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Ciekawe czy tak samo będziesz twierdził jak sam zachorujesz, czego Ci oczywiście nie życzę 

Opublikowano

Wiary to tu nie widzę. Nie potrzeba jej aby wiedzieć, że w każdej chwili może być koniec.

Tak ale chodziło mi o to że po ziemskim życiu czyli wędrówce (pielgrzymce) jest życie wieczne.

Opublikowano

Tak ale chodziło mi o to że po ziemskim życiu czyli wędrówce (pielgrzymce) jest życie wieczne.

a skąd wiesz? może to tak jak i z prezentami od Mikołaja. ?/🤔

Opublikowano
7 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

gówno prawda. Kto miał się budować to się buduje, zaciska zęby i kończy. Poza tym monitoruję rynek nieruchomości w swojej okolicy i nie zauważyłem większej ilości ogłoszeń. Mieszkania w bloku w małym wschodnim mieście po 8tys za metr się sprzedają. Ludzie mają pieniądz i lokują.

U mnie w Mińsku 8600 metr stan deweloperski

Opublikowano
Przed chwilą, jajonasz napisał:

Ciekawe czy tak samo będziesz twierdził jak sam zachorujesz, czego Ci oczywiście nie życzę 

Wiem że łatwo się mówi będąc zdrowym ale wielu ludzi którzy chorowali bardzo ciężko to samo mówili. Np wielu świętych ofiarowało swoje cierpienia za grzeszników czyli to cierpienie miało sens jakby się głębiej zastanowić. To nie jest mój wymysł tylko słowa wielu ludzi,sam Chrystus podobnie mówił w wielu objawieniach.

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

znaczy kac?

Nie.

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

a skąd wiesz? może to tak jak i z prezentami od Mikołaja. ?/🤔

A ty jesteś wierzący? Bo w sumie chyba nigdy cię nie pytałem o to.

Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał:

U mnie w Mińsku 8600 metr stan deweloperski

Mińsk Maz?

Opublikowano
2 minuty temu, Krzak napisał:

A ty jesteś wierzący? Bo w sumie chyba nigdy cię nie pytałem o to.

zależy jaka definicja .

Opublikowano

zależy jaka definicja .

Już ty wiesz jaka.

Opublikowano

Już ty wiesz jaka.

na rezurekcjach dziś byłem.

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Dobrze mówię

bardzo dobrze.

Opublikowano

na rezurekcjach dziś byłem.

Byłeś na rezurekcji i masz wątpliwości w życie wieczne? To jak to jest.

Opublikowano

Pafnucy jest akurat z tych myślących. Czyli nie wierzy ślepo ale sam też się czegoś chyba próbuje dowiedzieć. Dobrze mówię @Pafnucy?

To są sprawy nie do zgłębienia przez ludzki umysł,dlatego nazywa się to wiarą.

Opublikowano

To są sprawy nie do zgłębienia przez ludzki umysł,dlatego nazywa się to wiarą.

skoro nie do zgłębienia, to jak to ogarnąłeś? :D

dobra. nie na dzisiaj taka durna dyskusja.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

normalnie.

Czyli jednak wierzysz. Dla samego obrządku żeby ludzie widzieli że byłeś chyba nie chodzisz?

skoro nie do zgłębienia, to jak to ogarnąłeś? :D

dobra. nie na dzisiaj taka durna dyskusja.

Wierzę i koniec,zresztą na każdym kroku widać obecność Bożą.

Ale ta wiara czasem się kupy nie trzyma... I te zasady są trochę, jakby to powiedzieć... No dziwne...

Dziwne się wydaje bo to nie są ziemskie sprawy,ale ja nie wiem co w tym dziwnego,nie ma nic dziwnego w dekalogu,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v