Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

@Ursus932

Kielce, Słomczyn jest, tylko jak pisałem samochodów mało i sami handlarze.

A giełdy przeminęły bezpowrotnie, ale nie jeden wrócił bez samochodu i bez kasy.

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

A Ty skąd targasz ,z Niemiec?

Tak. 

Opublikowano
2 minuty temu, sadownik12 napisał:

Kurka naturka to już od dawna ceny z kosmosu ma. pier**lę, wolę sam sobie umieszać. Z 25-30 kurcząt takich 10 tygodniowych jeszcze trzeba dokupić.

No z rok tego nie brałem a teraz patrzę na alledrogo to 7 dych za 25 kg. I się zastanawiam czy alledrogo tak się cenią czy na punkcie stacjonarnym też tak drogo.

Opublikowano
22 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie wiem , myślałem że nie ma bo już ładnych kilka lat nie byłem

Giełda teraz to taki większy rynek, przynajmniej w przypadku sławnego Slomczyna, byłem parę razy, szkoda paliwa, na lokalnym rynku (nomen omen podobno największym na mazowszu) mam to samo, i w dodatku na sąsiedniej wsi, a nie 60km dalej

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Lub długoletnich posiadaczy siuntek. 

siuntki się nie czepiaj

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Tak. 

To jeszcze jedno pytanie , a swoje jakie masz ciągniki ? 

Cyklopa na wsi mi szukaj 😛 , obiecuj nie mocno jęczał... 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Giełda teraz to taki większy rynek, przynajmniej w przypadku sławnego Slomczyna, byłem parę razy, szkoda paliwa, na lokalnym rynku (nomen omen podobno największym na mazowszu) mam to samo, i w dodatku na sąsiedniej wsi, a nie 60km dalej

I jedzenie drogie. Ale te giełdy miały swój klimat można było zobaczyć auto na żywo a nie na fotce i jechać w ciemno.

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Lepiej z jednym dobrym nawet i kacapem handlować ciągle jak przyjmować wizytację cmokaczy i naczelnych szamanów wioskowych 

Na takich też jest sposób, jak zaczynają o cenie gadać to mówię prosto z mostu że tyle i tyle muszę wziąć, i ja im pasuje to niech płacą, a jak chcą dać mniej to mogą już jechać bo się nie dogadamy. W 99% przypadków działa

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Po co ci cyklop,tura nie masz?

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

I jedzenie drogie. Ale te giełdy miały swój klimat można było zobaczyć auto na żywo a nie na fotce i jechać w ciemno.

A na giełdę nie jechałeś w ciemno??? O czym ty gadasz, teraz przy kawie w cieple możesz sobie wytypować auto które chcesz, zadzwonić, wywiedzieć się wszystko, i dopiero jechać oglądać jak pasuje 

Na giełdę jechałeś w ciemno, i najczęściej kupowałeś to co było, a niekoniecznie to co chciałeś

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Na takich też jest sposób, jak zaczynają o cenie gadać to mówię prosto z mostu że tyle i tyle muszę wziąć, i ja im pasuje to niech płacą, a jak chcą dać mniej to mogą już jechać bo się nie dogadamy. W 99% przypadków działa

W granicach rozsądku zawsze warto pogadać, tak jak dziś, w piątek mówił mi, że 3 koła chce, wczoraj zadatkowałem, dziś odebrałem, dokładnie obejrzałem, zobaczyłem ewentualne braki i pytam "a ile Pan faktycznie chce wziąć?". No i poszło dużo lżej. 

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

330-john deere 5510 i Fortschritta 323 to mój pieszczoch. A poza tym to co się akurat nawinie. A skąd ja ci cyklopa wezmę ja w okolicy ani jednej krowy czy świni 

Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

Po co ci cyklop,tura nie masz?

A potrzebuje 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

A na giełdę nie jechałeś w ciemno??? O czym ty gadasz, teraz przy kawie w cieple możesz sobie wytypować auto które chcesz, zadzwonić, wywiedzieć się wszystko, i dopiero jechać oglądać jak pasuje 

Na giełdę jechałeś w ciemno, i najczęściej kupowałeś to co było, a niekoniecznie to co chciałeś

No może i racja.

Siał ktoś może rzepe?

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

330-john deere 5510 i Fortschritta 323 to mój pieszczoch. A poza tym to co się akurat nawinie. A skąd ja ci cyklopa wezmę ja w okolicy ani jednej krowy czy świni 

Jak nie ma świni i krowy to może cyklop się został 😊

Opublikowano

Dobra ludzie, koniec żartów 😩😩 Jaką wiertarkę kupić do robienia łotworów i mieszania klejów? Od razu mówię, że na tanią mnie nie stać i wolę już porządną nabyć 👀👀👀👀

Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

No może i racja.

Siał ktoś może rzepe?

do Plutycz na szkolenie do Gienka 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W granicach rozsądku zawsze warto pogadać, tak jak dziś, w piątek mówił mi, że 3 koła chce, wczoraj zadatkowałem, dziś odebrałem, dokładnie obejrzałem, zobaczyłem ewentualne braki i pytam "a ile Pan faktycznie chce wziąć?". No i poszło dużo lżej. 

Akurat takiego targowania się do ostatniej chwili nie uznaję. 

I powiem więcej, często się to opłaca. Miałem kiedyś przypadek jak gość po ustaleniu ceny i wypisaniu stosownych dokumentów z ustalonej puli oddał mi 100zł za to że wszystko załatwiliśmy konkretnie i bez zbędnego marudzenia. 

Spodobało mi się to, i też zacząłem to stosować, jak ktoś zabiera przyczepę i nie szuka dziury w całym to gdy już ma odjeżdżać, gdy się żegnamy dostaje stówę w rękę na opicie nowego nabytku

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Dobra ludzie, koniec żartów 😩😩 Jaką wiertarkę kupić do robienia łotworów i mieszania klejów? Od razu mówię, że na tanią mnie nie stać i wolę już porządną nabyć 👀👀👀👀

Stara celma do kleju pryma sort 

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Tu już bym nie opuścił ani złotówki. Zadatkowane, klepniete handel zakończony.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Stara celma do kleju pryma sort 

tylko trzeba uważać bo jak złapie to łapy poukręca miałem doczynienia za małolata celma nie toleruje laików

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v