Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dajta spokój, ratowanie nieboszczyków. 

a jak ukryć bezrobocie?

na działalność też kasę sypia i uja to daje🤭

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Przecież to na handel kupuje. I tak teraz będzie stał w pokrzywach bo nie mam czasu w nim kopać. Może po żniwach albo dopiero na jesień będzie działać. 

To Ty handlirz 🤔 , to też dobry zawód , tylko ciągniki przezucasz ? Cyklopa polskiego  szukam 

Opublikowano
9 minut temu, sadownik12 napisał:

Jak najbardziej, tylko żeby ziarno było łupnięte, a nie sprasowane. Ty gniotownik kupiłeś?

No kupiłem i się zastanawiam czy ten na kamienie pogonić czy zostawić żeby dla kur robić ale chyba spróbuję jutro zgnieść jak najmniej ale żeby choć na 4 części rozlupało 

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

A to oke! A jakie te zagarniacze? Żeby się nie pchało toto. Tak gadasz z tą rynną. za***ista sprawa to jest. Też miałem takie podejście, ale jak raz spróbujesz to już zawsze próbę robisz. Fajnie wysiać tyle ile potrzeba i nie musieć potem z skrzyni wygarniać. A jak i zostanie ziarno w skrzyni to podkładam rynnę, ściągam lejki i tak sobie wysypuję ziarno do zera.

Gęste dosyć. Mocowania jakieś tam są, ale te rynienki i znaczniki to nie były w każdej "wersji" chyba. Mam instrukcję i w wyposażeniu egzemplarza nie ma mowy o rynience i znacznikach. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ursus932 napisał:

To Ty handlirz 🤔 , to też dobry zawód , tylko ciągniki przezucasz ? Cyklopa polskiego  szukam 

Taki jak i Ty.To bardziej hobby a nie sposób zarobkowania choć każdy grosz cieszy. Poza tym nie handluje z Polskimi rolnikami(szczególnie traktorami) za żadne pieniądze nie obrażajac nikogo. 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, krilan06 napisał:

Unhz sprzedałeś?

Jeszcze nie , najpierw muszę coś kupić w zamian 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dobra tera ważny komunikat. Miał czy ma któryś z was pług talerzowy? 

pług to podobno przeżytek, a Ty niby taki siup do przodu 🤔

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Dobra tera ważny komunikat. Miał czy ma któryś z was pług talerzowy? 

Mafia Solec czy jakos tak na yt. Perkinsem ciągali cos takiego w 3 talerzach 

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Taki jak i Ty.To bardziej hobby a nie sposób zarobkowania choć każdy grosz cieszy. Poza tym nie handluje z Polskimi rolnikami(szczególnie traktorami) za żadne pieniądze nie obrażajac nikogo. 

Ototo, już lepszy Litwin... 

Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Taki jak i Ty.To bardziej hobby a nie sposób zarobkowania choć każdy grosz cieszy. Poza tym nie handluje z Polskimi rolnikami za żadne pieniądze nie obrażajac nikogo. 

To jak to się odbywa ? W ogłoszeniu napisane Polskim rolnikom dziękuje ! , Czy jak dzwoni " z Polski to wypad ", czy ogłaszasz na Ukraińskich stronach 🤔

Opublikowano
7 minut temu, superfarmer02 napisał:

No kupiłem i się zastanawiam czy ten na kamienie pogonić czy zostawić żeby dla kur robić ale chyba spróbuję jutro zgnieść jak najmniej ale żeby choć na 4 części rozlupało 

A to nie, to jednak dla kur lepszy takie ziarno ześrutowane tylko na grubo. Nie wiem czy takie gniecione Ci będą jadły. Chociaż, zależy też jak to gniecie.

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Gęste dosyć. Mocowania jakieś tam są, ale te rynienki i znaczniki to nie były w każdej "wersji" chyba. Mam instrukcję i w wyposażeniu egzemplarza nie ma mowy o rynience i znacznikach. 

No to jak gęste dosyć to żebyś nie kurwował potem :D. Znaczniki to tam ch*j, bo przy takim małym siewniku jedziesz przednim kołem obok śladu zrobionego przez koło siewnika i jest gitara. Ale znaczniki żeby Ci się nie pchały. CIekawe jak to skonstruowane 🤔. Jak w takim zwyczajnym poznaniaku?

Opublikowano (edytowane)

Mam znajomego Rosjanina na Ukrainie i on to bierze i pcha dalej. Poza tym nasi klienci to banda jęczkow a tam towar ma jeździć i jakoś wyglądać bez zbytnich fajerwerków. Jednym słowem handel na dwa słowa. 

5 minut temu, Ursus932 napisał:

To jak to się odbywa ? W ogłoszeniu napisane Polskim rolnikom dziękuje ! , Czy jak dzwoni " z Polski to wypad ", czy ogłaszasz na Ukraińskich stronach 🤔

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

To i ja z pytaniem. Kupował ktoś ostatnio kurka naturka pisklę i zna cenę?

Kurka naturka to już od dawna ceny z kosmosu ma. pier**lę, wolę sam sobie umieszać. Z 25-30 kurcząt takich 10 tygodniowych jeszcze trzeba dokupić.

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Lepiej z jednym dobrym nawet i kacapem handlować ciągle jak przyjmować wizytację cmokaczy i naczelnych szamanów wioskowych 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, sadownik12 napisał:

Jak w takim zwyczajnym poznaniaku?

Z oryginalnym Poznaniakiem nie miałem styczności to nie wiem. Grabki, coś takiego jak na tym zdjęciu. Tylko te palce proste i deko rzadziej. 

siewnik-rolmasz-2m-mikolow-487074912.jpg

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Mam znajomego Rosjanina na Ukrainie i on to bierze i pcha dalej. Poza tym nasi klienci to banda jeczkow a tam towar ma jeździć i jakoś wyglądać bez zbytnich fajerwerków 

A Ty skąd targasz ,z Niemiec?

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Lepiej z jednym dobrym nawet i kacapem handlować ciągle jak przyjmować wizytację cmokaczy i naczelnych szamanów wioskowych 

Lub długoletnich posiadaczy siuntek. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v