Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Czyli tak jak myślę... Dzwonić i powiedzieć niech się buja z taką płacą ...

Szczerze to w okolicznych gospodarstwach stawki rozpoczynają się od 20zl/h na początek. Zazwyczaj jak ktoś dłużej pracuje i ogarnia temat to 25zl. Operator doświadczony z kompletem kwitów i dobrym ogarnięciem bierze 30zl na godzinę.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

Na Bródnie jak nigdy to tej godzinie. Podobno korki na mieście duże w radiu mówili. Zresztą ja już niedługo na Wawie ;)

Ja dziś jeździłem do 11¹⁵  po Warszawie to było lux tylko belwederska była zamknięta. 

Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał:

Najważniejsza zasada: nie palić mostów za sobą, bo nie wiadomo co przyniesie przyszłość.

Też tą zasade wyznaje

Przed chwilą, 6465 napisał:

Ja dziś jeździłem do 11¹⁵  po Warszawie to było lux tylko belwederska była zamknięta. 

Tam się nie zapuszczam,to nie są robotnicze okolice.

Opublikowano
Przed chwilą, donweter1989 napisał:

Szczerze to w okolicznych gospodarstwach stawki rozpoczynają się od 20zl/h na początek. Zazwyczaj jak ktoś dłużej pracuje i ogarnia temat to 25zl. Operator doświadczony z kompletem kwitów i dobrym ogarnięciem bierze 30zl na godzinę.

15 na początek a jak będę dobrze ogarniać to zaproponował 16 🤦 se pomyślałem "te złotówkę to se w d*pę wsadź" 

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Mi proponują 20 zł na godzinę mimo doświadczenia na koiparce w moich stronach. Po czasie mówią że 25 ale już to widzę

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

15 na początek a jak będę dobrze ogarniać to zaproponował 16 🤦 se pomyślałem "te złotówkę to se w d*pę wsadź" 

Yo yo, i jak nie będzie nic do roboty na traktor to ci będzie kazał marchew abo cebulę pielić na kolanach 😂😂

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

Mi proponują 20 zł na godzinę mimo doświadczenia na koiparce w moich stronach. Po czasie mówią że 25 ale już to widzę

Zależy od człowieka. Jeden naprawdę będzie podnosić jak się do Ciebie przekona, a drugi będzie Cię zwodził. Ja na obecnej fuszce zaczynałem od 5 zł na godzinę, ale to inne czasy były. Kilkanaście lat temu to te 5zl miało conajmniej wartość obecnych 30zl.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

Na koparce to 30 minimum. Jak bym miał uprawnienia sam bym szukał takiej roboty.

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

za karę Cię przenosili 🤭 ja dwie ostróda szkoła kierowców i ,,c,, potem zegrze...

W Słupsku do przysięgi potem sxkulka kierowców w 2 Bazie lotniczej w Bydgoszczy a na koniec Ustka Wicko Morskie poligon.

Z Bydgoszczy dostałem w nagrodę Ustka bo porucznikowi dowódce szkółki  kierowców  wyzywałem od uji 😁

Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Zależy od człowieka. Jeden naprawdę będzie podnosić jak się do Ciebie przekona, a drugi będzie Cię zwodził. Ja na obecnej fuszce zaczynałem od 5 zł na godzinę, ale to inne czasy były. Kilkanaście lat temu to te 5zl miało conajmniej wartość obecnych 30zl.

Przez cały miesiąc po 10-12 godzin i 3,5tyś miesięcznie

Na samo paliwo koło 1000zl 

A ta reszta to według mnie ch*j nie pieniądz... 

Chyba że głupio gadam to mnie poprawcie 🤷

Opublikowano (edytowane)

15 godzin temu, donweter1989 napisał:

15 godzin temu, 6465 napisał:

Na koparce to 30 minimum. Jak bym miał uprawnienia sam bym szukał takiej roboty.

Nieraz naprawdę grube roboty się robiło teraz jak odchodzę to chciał mi podnieść pewnie 30zł spokojnie bym wyrwał.

Edytowane przez Krzak
Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

W Słupsku do przysięgi potem sxkulka kierowców w 2 Bazie lotniczej w Bydgoszczy a na koniec Ustka Wicko Morskie poligon.

Z Bydgoszczy dostałem w nagrodę Ustka bo porucznikowi dowódce szkółki  kierowców  wyzywałem od uji 😁

Mój szwagier w Ustce jakiegoś poligonu pilnował. Ale musiał bym się go dopytać dokładnie. On jeszcze służył 1,5 roku. Jakaś jednostka wartownicza.

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

Nieraz naprawdę grube roboty się robiło teraz jak odchodzę to chciał mi podnieść pewnie 30zł spokojnie bym wyrwał.

20191105_094639.jpg

20191105_094621.jpg

O matko 🙆 nieźle i weź niech by co omskło. I co teraz będziesz robił?

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Przez cały miesiąc po 10-12 godzin i 3,5tyś miesięcznie

Na samo paliwo koło 1000zl 

A ta reszta to według mnie ch*j nie pieniądz... 

Chyba że głupio gadam to mnie poprawcie 🤷

Dobrze gadasz. Dolicz do paliwa zużycie auta. Niech Ci zostanie 2000 złotych. Przy obecnych kosztach życia to masakra żeby się utrzymać.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

O matko 🙆 nieźle i weź niech by co omskło. I co teraz będziesz robił?

Też na koparce tylko że w drogówce. Ja normalnie w tych szalunkach kopałem a ludzie w na dole byli pod koparką. Jeden na górze stoi i pokazuje co jak masz łyżką operować. Jak stoisz na szalunkach to pół biedy bo jeszcze trochę widać ale nieraz to nic nie widać i dużo zależy od tego co pokazuje ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v