Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Wracając do agregatu  warto na zasilenie domu taki kupić?

Zależy od potrzeb. Po założeniu innego źródła ogrzewania, które bez prądu nie zadziała zastanawialiśmy się z ojcem czy nabyć i jaki. W końcu stanęło na tym, że nie warto przepłacać i kupić taki aby tylko pociągnął piec i zamrażarki a światła w domu może nie być. Tym bardziej, że kupiony w okresie sraczki i straszenia blackoutem, bo "zeszło" nam wybieranie i namyślanie się.

Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

Może by i kupił coś takiego,telefon chociaż by podładował.

żeby telefon, to zwykła ładowarka samochodowa wystarczy.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Agrest napisał:

Widziałem i nawet taki laik jak ja wie że przewidzixne do 1000m npm ze względu .

A ja mieszkam 178m npm co z GPS w aucie wynika. I okrutnie ta funkcja mi się podoba bo jadąc w nowych terenach lubię sobie sprawdzać jak wysoko /nisko jestem😁

Wracając do agregatu  warto na zasilenie domu taki kupić?

4000zł.

O pompie w studni to zapomnij że da radę

Edytowane przez stempos1980
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

żeby telefon, to zwykła ładowarka samochodowa wystarczy.

A jak elektronika w samochodzie siądzie i nie odpali? To są wszystko sprzęta na dobre czasy,a był kiedyś u nas fiat 126p po co go było się pozbywać.

Opublikowano

To w sumie te 400v zupełnie zbędny bajer. Pompa nie, spawarka nie. To po ciul to ładują?

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

A jak elektronika w samochodzie siądzie i nie odpali?

od wszystkiego i tak się nie zabezpieczysz. jak elektronikę zakłócą , to i telefon nie połączy.

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

@Chłoporobotnikśmiej się śmiej,trzy lata temu nikt by nie pomyślał że będzie się działo to co obecnie.

Maluch do tej pory to by zgnił i by się po 20km rozkraczył. Zresztą kto Ci broni go kupić? A zamiast maluchem to passatem się wozisz. To czemu nie zmienisz na swoje proste, ulubione auto?

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Pozostanie dzwonienie łańcuchem.

sąsiad gołębie ma... 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Maluch do tej pory to by zgnił i by się po 20km rozkraczył. Zresztą kto Ci broni go kupić? A zamiast maluchem to passatem się wozisz. To czemu nie zmienisz na swoje proste, ulubione auto?

Bo puki co są dobre czasy to jeżdżę passatem bo czemu nie? Jak przyjdzie potrzeba to sobie UAZ-a kupię :)

Opublikowano

I u mnie są tylkk jako baza pokarmowa dla jastrzębi. Za głupie żeby info zanieść.

Ale jakby co to ptasią grypę by przeniosły🤭

Opublikowano

Maluch może nie ulubione auto bez przesady ale te stare zachodnie auta typu audi 100 czy mercedes w124 to są samochody na lata. Nie ten badziew co teraz robią.

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Jest ktoś chętny przed kolacją się przeciągnąć 

16458113325842625200958452200841.jpg

A czemu słomę wyrzuca 🤔

po tej kiszonce z silosia to to by w mig, jakby jakiś elektrolit był polany 🤭

Opublikowano

2 minuty temu, Krzak napisał:

Bo puki co są dobre czasy to jeżdżę passatem bo czemu nie? Jak przyjdzie potrzeba to sobie UAZ-a kupię :)

Ty to jednak jesteś Dyzio marzyciel 

Przed chwilą, HF86 napisał:

A czemu słomę wyrzuca 🤔

po tej kiszonce z silosia to to by w mig, jakby jakiś elektrolit był polany 🤭

Ot taka słoma 

16458119851503439644804441946428.jpg

• Haha 1
Opublikowano

przykryte żeby tym co nie mają przykrości nie robić 🤭sprytnie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v