Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co może być przyczyną stukania z tyłu okolice lewego koła? Ciągnik case mx 110. Jakby łożysko to wydaje mi się że powinno ciągle coś obcierać lub piszczeć A to stuknie i za 3-4 sekundy znowu I tak ciągle. 

Opublikowano

Jak cyklicznie to sprawdź czy nie poluzowała któraś śruba łącząca felgę z gwiazdą koła.

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

,jak śmieć to i za darmo pewnie mogłoby być do oddania

Tak. Do palenia jest buk, grab i to co zostanie z dębu. Mój las ma jodły, dęby i graby częstym gościem bywa też świerk. Na obrzeżu rośnie olszyna, topola i brzoza.  Sosna co prawda jest ale nie jest to drzewo główne. 50km ode mnie w stronę wa-wy sosna jest z kolei gatunkiem inwazyjnym. 

Opublikowano
Agrest napisał:

Jak cyklicznie to sprawdź czy nie poluzowała któraś śruba łącząca felgę z gwiazdą koła.

👍

hubertb napisał:

3 minuty temu, konteno napisał:

,jak śmieć to i za darmo pewnie mogłoby być do oddania

Tak. Do palenia jest buk, grab i to co zostanie z dębu. Mój las ma jodły, dęby i graby częstym gościem bywa też świerk. Na obrzeżu rośnie olszyna, topola i brzoza.  Sosna co prawda jest ale nie jest to drzewo główne. 50km ode mnie w stronę wa-wy sosna jest z kolei gatunkiem inwazyjnym. 

🧐 ale głupoty piszesz 🤦‍♂️

Opublikowano
Dziad932 napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

od byka 🤭

Jak byś chciał Sławuś to nie krępuj się możesz przyjechać i sobie uciągnąć  , tffu wróć udoić 🤭

noe muszę nigdzie jeździć bo mam mleczko krowie i nie skąpię na każdym kroku jak ty 😃 zostawiam to tobie

Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Desperado napisał:

W tym wieku to ja mysz łapałem w locie.   :P

Ta, gdzie nie był, czego nie widział, czego nie robił... Już tu jeden też tak pisze. Widać kryzys wieku średniego dopada... Albo i już starczego. 

wyobraź sobie że niektórzy dalej byli niż u siebie ,,za stodołą,,

soltys48 napisał:

No i mamy 0°C

Trzeba oprzątnąć i jechać poszukać zębatego

gdie 0 7czy 8* 😉

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, soltys48 napisał:

Trzeba oprzątnąć i jechać poszukać zębatego

Grzesia 🤔

U mnie ciepło 35,6 F , niby ten sam kraj a jakie różnice 😉

Opublikowano
8 godzin temu, Agrest napisał:

Śruby sprawdzałem i były dobrze dokręcone. Jak miałem podniesione pługi na podnośniku to mocniej stukało coś podobnego jakby młotkiem stukać o metal.

Opublikowano
dejmian90 napisał:

Jak miałem podniesione pługi na podnośniku to mocniej stukało coś podobnego jakby młotkiem stukać o metal.

To tym bardziej wskazuje na felgę w gwieździe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v