Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Taka różnica cen na skupach to co to jest jedni płacą 18 zł a inni chcą tylko zapłacić 10 zł

to się nazywa wolny rynek. sprzedaj tam gdzie 18

Opublikowano

Czemu nazywasz innych łajdakami? Chcesz wolnego rynku, nie lubisz socjalizmu i negujesz takie zachowania. Czemu? Nie pasuje branża czy tam zarobki w branży to się zmienia branze i po kłopocie. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, danielursus3p napisał:

Czemu nazywasz innych łajdakami? Chcesz wolnego rynku, nie lubisz socjalizmu i negujesz takie zachowania. Czemu? Nie pasuje branża czy tam zarobki w branży to się zmienia branze i po kłopocie. 

Zobaczymy co będzie się działo ze skupem zbóż i kuku to tez będzie można zmieniać  branżę .

9 minut temu, Pafnucy napisał:

to się nazywa wolny rynek. sprzedaj tam gdzie 18

Jaki wolny  rynek jest nigdy nie było i nie będzie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Co ma być to będzie,ile to rozmaitych sytuacji było nie koniec świata.

Choć nie ukrywam ze rolnictwo takie dobre.Kilka lat już przeżyłem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Zobaczymy co będzie się działo ze skupem zbóż i kuku to tez będzie można zmieniać  branżę .

Jaki wony rynek jest nigdy nie było i nie będzie .

Co ma się dziać? Masz kapitał to wykładaj i zarabiaj. Zostan łajdakiem. Po co się męczyć na roli.

Dokładnie pamiętam jak chciałeś brać za zbiór zbóż po 700 zł, jesteś łajdak i wyzyskiwacz. Czemu to robisz ? 

Opublikowano

Jutro Piotra Pawła święto.

A tak o rolnictwie to wam powiem ze kiedyś jak chodziłem do podstawówki i w klasie byli tacy ludzie co po 15 pał mieli i żadnej innej oceny i zdawali  na mierny a potem zmienili na dopuszczający od góry do dołu na swiadectwie takie oceny a teraz tak się podorabiali ze nówki samochody z salononu kupują klasy premium,domy pobudowali ale nie na rolnictwie.

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

A tak o rolnictwie to wam powiem ze kiedyś jak chodziłem do podstawówki i w klasie byli tacy ludzie co po 15 pał mieli i żadnej innej oceny i zdawali  na mierny a potem zmienili na dopuszczający od góry do dołu na swiadectwie takie oceny a teraz tak się podorabiali ze nówki samochody z salononu kupują klasy premium,domy pobudowali ale nie na rolnictwie.

Jak się ktoś nauczył załatwić sobie poprawę tylu pał, to potem i w życiu sobie radzi ;) 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Co w tym nadzwyczajnego tudzież dziwnego? 

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Kurła... I gdzie mój samochód klasy premium 🤔

Albo ciunik klasy premium 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Kurła... I gdzie mój samochód klasy premium 🤔

Albo ciunik klasy premium 

Bo widzisz. To trza wstawać o 13, jak wstajesz przed to nic ni ma zarobku😅

Opublikowano

zaczelo padac wiec wzialem sie za remonty- za chwile przestalo ,ale sprzet w czesciach.

jak wymienic lozysko w przekladni przewracarki tasmowej-akpil , ale chyba inne maja to samo -walek wybic do przodu czy do tylu? robil ktos to i pamieta ?

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

I cyk całe 3 litry naleciało z burzy 

Ekscesy były czy w miarę spokojnie?

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Tak, rozdzielacz najprawdopodobniej 

U nas w okolicy miotly jeszcze tydzien temu nie bylo,od wczoraj wszedzie jej pełno. Mialem pszenzyto gdzie chabra sporo,miotla jedynie w dolkach gdzie mokro,teraz na calym polu rozsiana 

Opublikowano (edytowane)

No a byli tez i tacy co mieli same 5 na świadectwie i zostali notariuszami czy tak samo mieli same 5 i rodzice nie umieli pokierować na dobre szkołyi nic nie mają.

Chmury przyszły wiat się zrobił i ochłodo i prysnąłem stonkę.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Ehhh kurła głupi ja 🙄

Dzisiaj wstałem wcześniej 🤦

Zarobiles jakiś szmal? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v