-
Podobna zawartość
-
Przez Newcase4321
Dzień dobry chciałem zapytać posiadaczy pługów bo mam dylemat między kvernelandem a kuhn multi-master 120 proszę o podpowiedź który był by najlepszy
-
Przez prezes1212
Witam zakupiłem pług marki Kverneland vd 95 lekka rama rok produkcji 94. W pługu jest nastepujacy problem gdy siłownik sie wysuwa pług obraca sie w lewa strone, a gdy plug jest w poziomie nagle staje i nie moze go obrocic na druga strone. Czasami gdy przygazuje lub ręcznie ktos pomoze to sie obroci i spowrotem wraca bez problemu nie trzeba gazowac. Tylko ze siłownik urywa lub gnie swożeń grubsći 45mm ktory trzyma siłownik. Został założony nowy to tylko ze ruszył siłownik i już zgielo. Siłownik jest synchronizowany ma kostke na koncu, był oddany do sprawdzenia i dostawione jeszcze jedna kostke hydrauliczna miedzy wezami z ciagnika a kostka na silowniku., lecz nic to nie pomogło, brak luzów na wiezy. Plug chodzi z zetorem 7540 lecz tez był sprawdzany z new holandem 90koni i problem jest ten sam. co moze byc przyczyna?
dodaje zdjecia gdzie widac ten swozen
prosze o szybka odp
-
Przez gucik131
witam. zakupiłem taki plug jak na zdiecjach. wg mnie ma on regulowaną szerokość orki, tylko ja nie mam pojecja jak. pomoże ktoś i objaśni ja to zrobić ??
-
Przez ajatojlach
Witam, mam problem w zestawie Zetor Proxima 80 Power i pług obrotowy Koja POR 3. Pług wstępnie ustawiony, rama jest równolegle do gleby, pierwsza skiba mniej więcej jest złapana, wieszaki na równą długość ustawione (przynajmniej wg moich pomiarów), szerokość orki to 45cm/korpus, ciśnienie w oponach jednakowe, a jednak pług na prawej stronie sciąga w caliznę (wieżyczka z perspektywy kabiny odchyla się w prawo) co skutkuje mierną jakość orki, natomiast na lewej jest idealnie, orka jest równa, resztki przykryte, powierzchnia równa, pług idealnie w osi ciągnika. Co może być przyczyną tego? Jest możliwe że winą może być lekki luz na sworzniach łączących wieszak z dolnymi lagami?
-
Przez GospodarstwoRolne231
Panowie poszukuję użytkowników pługa fortschritt b201 bodajże model 5 skibowy lub jakiś inny model 4 skiby. Jak wygląda orka na ciężki glebach i na piaskach, dostępność części? Poleca ktoś
-