Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem ostatnioi popdłączyc wycieraczkę w ursus c 360 na gniazdo koncentryczne i teraz tak gniazdo zamontowałem ok ale wtyczkę do tego gniazda to jakieś tragiczne robią ponieważ w środku niby jest miejsce na podłączenie dwóch kabelków ale to ani zacosnąc ani przykręcic i nie wiadomo jak tam te kable włozyc w starej wtyczce koncentrycznej ktora raz jest o wiele wiksza dwa ma w środku na śrubki zaciskanie kabelków i o wile lepsze to a w tych nowych jak to zaciskac lutowac czy co miał ktos taki problem pomoże?

Opublikowano
1 godzinę temu, t25a1 napisał:

Załóż gniazdo 32A na pięć bolców ,to przy okazji podłączysz i lampy robocze i koguta też wepniesz,i to wszystko na raz bedzie działało.

🤨masz cos nie tak z głowa? jak nie potrafisz pomóc to po co piszesz głupoty co? jezu....

Opublikowano

Wtyczkę się lutuje .Większość połączeń elektrycy z doświadczeniem w sprzęcie rolniczym lutują bo to połączenie trwałe na śrubki z czasem przewody śniedzieją i nie ma kontaktu .

Opublikowano

lutowanie się sprawdza w warunkach domowych.W samochodach czy innych pojazdach nie do końca,bo lut to połączenie sztywne,a taki pojazd pracuje.Wielu producentów stosuje łączenie na kostkach

Opublikowano
19 minut temu, jonek98 napisał:

lutowanie się sprawdza w warunkach domowych.W samochodach czy innych pojazdach nie do końca,bo lut to połączenie sztywne,a taki pojazd pracuje.Wielu producentów stosuje łączenie na kostkach

no tak ale wiesz jak wygląda wtyczka koncentryczna do wycieraczki do ursusa na pewno kiedys kupowałeś i widziałes jak to w środku wyglada ni jak tam podłaćzyc kable pod nią njie ma pojęcia jak i jak to ma działać stare były le[sze i mocniejsze trudno

Opublikowano
6 minut temu, jonek98 napisał:

ja to gówno wywaliłem bo ciągle nie łączyło,mam teraz wpięte pod kabel wyprowadzony ze stacyjki,bo jescze dołożyłem dwa wejścia 12 v i jest spokój

hmmm mówisz ze nie łaczyło gniazdo moze mi tez nie łaczy bo gniazdo mam wkrecone wtyczke jakos kable podłaczyłęm i wycieraczka nie cvhce chodzić na poczatku powolutku sie ruszyla i przestała.... jakby pradu nie było... a nie możliwe zeby silnik sie zatarłczy coś bo on nigdy nie był używany... popdlacze ja pod zwykly przełącznik i zopbacze możliwe że masz racjke to gówno nie łaczy cos masa choc niby dokrecile mocno i wyczyścilem

Opublikowano
4 godziny temu, jonek98 napisał:

Połączenie sztywne zgadza się, ale kable są elastyczne i niwelują drgania, kostka to też połączenie sztywne. W pojazdach są kostki bo po prostu ich zastosowanie ułatwia montaż - rozłożyć wiązki, wpiąć kostkę do kostki, do modułu lub do przełącznika i fajrant a nie cudowanie z lutownicą w trudno dostępnych miejscach. Po drugie takie połączenie jest hermetyczne przy zastosowaniu odpowiedniego złącza.

Opublikowano

bez urazy ale takie" problemy " mnie śmieszą bo to nie problem  .Układy scalone diody przekaźniki to są problemy a nie lut kabla  kup multimetr i powoli się ucz ja też zaczynałem od świateł przyczepy a teraz naprawiam sam nawet układy scalone  

Opublikowano

daj sobie spokój bo po twoich wypowiedziach podłączenie tej wycieraczki cię po prostu przerasta i to wielokrotnie . niech zrobi to ktoś kto ma trochę oleju w głowie lub poproś kogoś pełnoletniego bo po wypowiedziach to jak by 13 latek pisał

Opublikowano
Kacperkuj-pom napisał:

daj sobie spokój bo po twoich wypowiedziach podłączenie tej wycieraczki cię po prostu przerasta i to wielokrotnie . niech zrobi to ktoś kto ma trochę oleju w głowie lub poproś kogoś pełnoletniego bo po wypowiedziach to jak by 13 latek pisał

dobrze napisane ten uzytkownik co chwile zaklada bezsensowne i blache tematy o c360 355 jak dziecko

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

ostatnio pisal jak na oko ustawic zawory w ursusie

po liczbiue twoich postów na twoim profilu tutaj to ja mogę stwierdzic ze co chwile cos piszesz i zakładasz a nie ja.... a kolejna rzecz ja nic nie pisałem o jakimś ustawianiu zaworów na oko tylko ktoś inny zaczął temat ustawiania zaworów kolego.... a do drugiego kolegi wyżej 13 lat to ja miałem dawno temu bardzo dawno... a kol,ejna rzecz wycieraczka dawno podłaćzona i juz zdązylem dawnbo zalozyc ledy i inne zeczy zrobić a to ze piszę tutaj cos o czymś to nie znaczy zę bede sugerował sie tylko tym co jeden z drugim mi tu napiosze bo ludzie co niektorzy to sami też nie wiedzą za dużo a piszą... pisze te posty bo pisze jak ktoś coś mądrego przydatnego napisze to wezmę to do siebie, a jak nie to trudno sam sobie poradzę ludzie...

Opublikowano

A czego ty się spodziewałeś po zadaniu pytania o podłączenie 2 przewodów,a to jak twierdzisz że 13 lat miałeś dawno bardzo dawno temu to jakoś tego po twoim pisaniu nie widać.

Opublikowano
3 godziny temu, Alchemik napisał:

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Układ_scalony

A jak je kolega naprawia?

Rozszlifowywanie obudowy i zabawa z mikroskopem itp?

Kolego potocznie żeby nie tłumaczyć pierdół układem scalonym nazywamy płytki drukowane z naniesionymi komponentami i wbrew pozorom wymiana mikroprzekaźnika diody  czy nawet zrobienie obejścia przegrzanej ścieżki a zwykle to jest najczęstsza przyczyna  to ne taka wielka filozofia -natomiast namierzenie miejsca usterki to jest problem Mimo wszystko nie każdy wieśniak to debil  

Widzisz kolego a do nauki skłonił mnie serwisant suszarni który tak naprawiał obwód drukowany palnika suszarni że zawsze pracował do kolejnego wyłączenia przez sterownik i tak chyba z 7 razy a mając produkcję roślinną a krócej kukurydzę na naukę mam wiele czasu i nie trzeba być uszczypliwym  

Opublikowano
Mateusz100 napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

ostatnio pisal jak na oko ustawic zawory w ursusie

po liczbiue twoich postów na twoim profilu tutaj to ja mogę stwierdzic ze co chwile cos piszesz i zakładasz a nie ja.... a kolejna rzecz ja nic nie pisałem o jakimś ustawianiu zaworów na oko tylko ktoś inny zaczął temat ustawiania zaworów kolego.... a do drugiego kolegi wyżej 13 lat to ja miałem dawno temu bardzo dawno... a kol,ejna rzecz wycieraczka dawno podłaćzona i juz zdązylem dawnbo zalozyc ledy i inne zeczy zrobić a to ze piszę tutaj cos o czymś to nie znaczy zę bede sugerował sie tylko tym co jeden z drugim mi tu napiosze bo ludzie co niektorzy to sami też nie wiedzą za dużo a piszą... pisze te posty bo pisze jak ktoś coś mądrego przydatnego napisze to wezmę to do siebie, a jak nie to trudno sam sobie poradzę ludzie...

czlowieku na forum jestem ponad 12 lat i nie zalozylem żadnego tematu tylko szukam pomocy w tematach juz istniejacych. jak bym mial zasmiecac forum przy kazdej okazji jak mam podlaczyczyc dwa kable albo przykrecic cos to bym musial chyba zalozyc tysiace tematow. i sie tu nie rzucaj tylko radze zglebic wiedze mechaniczno elektryczna chodzby z podrecznikow do elektronechaniki (chcesz to Ci moge podeslac kilka ) a Ty zachowujesz sie jak (bez komentarza) a tematow o 360 355 jest mnóstwo na forum przeczytaj je i tam pisz taka rada

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, wojtal24 napisał:

czlowieku na forum jestem ponad 12 lat i nie zalozylem żadnego tematu tylko szukam pomocy w tematach juz istniejacych. jak bym mial zasmiecac forum przy kazdej okazji jak mam podlaczyczyc dwa kable albo przykrecic cos to bym musial chyba zalozyc tysiace tematow. i sie tu nie rzucaj tylko radze zglebic wiedze mechaniczno elektryczna chodzby z podrecznikow do elektronechaniki (chcesz to Ci moge podeslac kilka ) a Ty zachowujesz sie jak (bez komentarza) a tematow o 360 355 jest mnóstwo na forum przeczytaj je i tam pisz taka rada

dobra dobra idź