kaktus1996

Problem z układem hydraulicznym

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
kaktus1996    0

Witam, to znowu ja i mój nieszczęsny Case:)

Mam kolejny problem mianowicie gdy ciągnik przepracuje 2 mth podnośnik przestaje podnosić. I jest różnie, albo nie działa w ogóle albo gdy chce podnieść i przestawię dźwignie od podnośnika w górę i gdy kliknę przycisk szybkiego podnoszenia/opuszczania to wtedy podniesie ale w tej sytuacji mega wolno opuszcza zdarzyło się nawet że podnośnik w ogóle nie chciał opaść gdy zrobię powyżej 3 mth muszę zgaśić ciągnik, bo wtedy za cholerę nie podniesie i poczekać  10 min aż trochę ostygnie i wtedy podniesie. Ogółem zauważyłem też że po tych 2-3 mth wspomaganie dziwnie chodzi nie wiem jak to określić, ale nie zdażyło się jeszcze żeby ciągnik nie skręcał tylko właśnie podczas skręcania coś pod kabiną wyje. jakiś tydzień temu również pomimo ruchów dźwigni hydraulika  nie chciała złożyć maszyny, po dodaniu gazu na 1500 obrotów ją złożyła ale od wtedy takiego problemu już nie ma.

Aha ciągnik ma 1600mth i podnośnik jest doposażony w jeden siłownik wspomagający.

Chyba o niczym nie zapomniałem napisać.

Co waszym zdaniem może to być? zawory, filtr hydrauliczny a może pompa kończy swój żywot

Liczę na pomoc

Pozdrawiam.

PS: ciągnik Case farmall 95a.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sebe1033    317

kopara opadła .... nowy ciągnik ??

Ciekawe jaki tam jest układ , jedna pompa na wszystko czy dwie rozdzielne jedna na układ kierowniczy druga na podnośnik . 

Jak jedna pompa pokombinuj jeszcze z diagnozą mianowicie popróbuj skręcać kierownicą przy podnoszeniu i sprawdź reakcję jeszcze max skręt zrób 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kaktus1996    0
Dnia 15.07.2021 o 21:12, sebe1033 napisał:

kopara opadła .... nowy ciągnik ??

Ciekawe jaki tam jest układ , jedna pompa na wszystko czy dwie rozdzielne jedna na układ kierowniczy druga na podnośnik . 

Jak jedna pompa pokombinuj jeszcze z diagnozą mianowicie popróbuj skręcać kierownicą przy podnoszeniu i sprawdź reakcję jeszcze max skręt zrób 

Ciągnik z 2013 czyli 8-io letni.

No a po "Analizie"  to mimo skręcania podnośnik nie reanguje.

Co do układu to szukałem informacji na ten temat na internecie i w instrukcji i w sumie nic z tego bo nadal konkretnie nie wiem jaki tam jest ten układ,

ale moim zdaniem jest tam jedna pompa.

A właśnie ciągnik jest wujka który jest troche zielony w temacie bo ciągnik ma od marca ale nie ma w nim chłodnicy oleju (przynajmniej w tym miejscu gdzie powinna być) ma to prawo tak chodzić? Puki co ciągnik jest w 100% sprawny pomijając ten układ hydrauliczny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez Kobrarj455
      Witam 
      jakie spalanie ma case 4230?
    • Przez Bartek1984
      Witam potrzebuje porady, kupiłem case mxu 115 z 2005 r i zauważyłem że z biegu H przy ruszaniu do przodu lub cofaniu potrafi wybić na N i nie ruszy. W czym może być problem. Oleje filtry po wymianie. Bardzo proszę o pomoc bo już się zaczynam martwić że to koniec skrzyni. 
       
    • Przez areczek00095
      Cześć, chciałbym zapytać co może być powodem tego że w 5130 z 93r sprzęgło bierze strasznie wysoko, praktycznie trzeba zdjąć nogę z padała żeby ruszył. Przy zmianie rewersu bez sprzęgłowo rusza bardzo płynnie, bez żadnych szarpnięć. Można to jakoś wyregulować?
    • Przez mate964
      Witam panowie zakupiłem tura do case i mam problem z podłączeniem jego jak macie go podłączonego , czy w 5140 filtr oleju jest na powrocie ? Podsylam zdjęcia pompy podpowiedzcie w który przewód z pompy wpiąć zasilanie  , wpiolem  się za filtrem ale tur nie działa dopiero jak wepne się w magistralę siłowa z tyłu to rusza z góry dzięki 

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj