Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Byłeś tam może? Jest tam o tyle dobrze że ciągniki w miarę w oryginale znaczy się nie malowane, chciałem się wybrać w sobotę a mam spory kawałek 

A Swiss-Pol Wyczółki?

Edytowane przez Papkin
Opublikowano

Byłem, tam to wyjątkowo trupy. Lepsze sprzęty ma niedaleko w miejscowości Grale ale to zależy co chcesz kupić. 

W okolicach Siedlec prędzej znajdziesz coś do jazdy, ale to też handlarzyki i nikt Ci gwarancji nie da, zelezy jak trafisz. Używka to loteria i przygotuj się ze co byś nie kupil będziesz musiał coś w nim zrobić. Co nie zauważysz przy kupnie to wyjdzie w robocie 

Opublikowano

Koło Siedlec też lepią. Ostatnio kumpel oglądał tam mf a. Cały świeżo pomalowany nawet nie wiesz co rozbierane. Odma do wydechu podłączona. Opony nie oryginalne za wąskie. Ale też tam wypatrzył u chłopa renówkę cała w ori. W kurzu, nie rozbierana. na razie wszystko ok. Oczywiście renault od innego człowieka. Prawda jest taka, że handlarze sami czasami nie znają dokładnie stanu tego co sprzedają gdy nie rozbierają i nie zaglądają do środka.

Opublikowano

Po prostu trzeba jeździć i oglądać. Trzeba się liczyć z wydatkami na paliwo. Pamiętajcie  by nie zgadzać się na żadną zaniżaną fakturę w przypadku zwrotu ciągnika. I taki świeżo zakupiony ciągnik prosto na pole do roboty.

Opublikowano

Ja kupiłem w swiss-pol w wyczułkach mf-a i złego słowa na niego nie powiem fakt faktem nie był na sprzedaż jak powiedział właściciel ale mi się spodobał i powiefziałem tylko podaj cenę i po małych negocjacjach mam do wymiany była jedynie uszczelka obudowy termostatu bo kapało delikatnie chłopaki się nie postarali. Zrobiłem nim od września prawie 300h i jest ok także kwestia co i za ile bo raczej cena bedzie wyznacznikem jakości maszyny

Opublikowano (edytowane)

Swiss-pol wydaję się być w porządku, mają kilka dobrych opinii na google, pytałem kiedyś czy można mechanika przywieźć do sprawdzenia ciągnika to się zgodzili. Ale widziałem też w jakim stanie te ciągniki do nich przyjeżdżają, większość to trupy. Remontują ,malują, ceny nie najniższe 

Chętnie poczytam jeszcze jakieś opinie o nich

Edytowane przez Papkin
Opublikowano

Od któregoś koło Siedlec pewien człowiek kupił kilka lat temu 6920. Fajnie zimą na lawecie ciągnik przywieźli i cacy. Chłop jeździł gdzieś po trochu i wszystko ok. Aż do wiosny. Wziął go do roboty olej w skrzyni się nagrzał i zaczęły się komedie. Naprawa przekładni plus wyświetlacz plus coś tam jeszcze i chłop lżejszy o 25 tys się zrobił. A jd ładny w oryginale. Tak więc nigdy nie wiadomo co się trafi. 

Podstawa to faktura na całą sumę jaką płacicie za ciągnik. W razie gdybyście musieli go zwracać. I po zakupie od razu na cały dzień na pole. I normalnie pracować. A nie do garażu

Opublikowano

jeśli kupujesz od firmy to chyba 14 dni. Na jakich zasadach to poszukaj w necie. Sprzedawca firma jako z zasady podmiot fachowy i znający się odpowiada nawet za wady ukryte. Trochę inaczej jest jak kupujemy od osoby prywatnej. Poszukaj w necie dokładnie co i jak.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v