Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w dzisiejszych czasach wykładasz tyle kasy na coś co ma służyć długie lata a otrzymujesz trefny towar wszyscy mają cie w d*pie jedynym najtańszym sposobem na takich h....w jest chyba tylko yt skoro wszelkiej masci specyfiki sprzedają sie jak lody w lecie reklamowane przez kupionych przez koncerny jutuberów to takie nagłośnienie sprawy jest chyba jedyną opcją oprócz drogi sądowej oczywiście

• Like 1
Opublikowano

Na szybko dzisiaj nagrany filmik. 

Takie odglosy sa podczas pracy z wlaczonym WOM i dosc duzym obciazeniem.

Dodatkowo jezeli walek jest w trybie auto to po opuszczeniu maszyny zanim jak rusza walek to slychac taki jakby zgrzyt.

Opublikowano (edytowane)

Tak stuki występują przy każdych obrotach wałka.

Podczas nagrywania filmu miałem zapieta redliniarka o szerokości 2,20 i odgłosy występowały tylko przy dużych obciążeniach,

Edytowane przez tomek84pl
Opublikowano
Dnia 28.04.2021 o 22:50, tomek84pl napisał:

Na szybko dzisiaj nagrany filmik. 

Takie odglosy sa podczas pracy z wlaczonym WOM i dosc duzym obciazeniem.

Dodatkowo jezeli walek jest w trybie auto to po opuszczeniu maszyny zanim jak rusza walek to slychac taki jakby zgrzyt.

Napie..ala jak łożysko na targańcu w Bizonie, który - rzecz jasna - się nie psuje. ;)

Daj znać jak się sprawa rozwinie.

Opublikowano

Zrobilem ponowne zgloszenie tych stukow plus jeszcze inne ktore zaobserwowalem podczas pracy, dodalem na YT tez filmiki z tego .

Zeby nie bylo nie tlucze sie to caly czas, przez wiekszosc czasu jest w miare cicho, tylko jak sa wieksze opory dla ciagnika pojawia dzwiek lozyzka z Bizona 

Tym razem zeby miec jakis dowod zgloszenie poszlo na maila, wraz z zalacznikami do yt, niestety poki co nikt na to nie raczyl odpowiedziec.

Przez zamkniete hotele spotkanie z ludzmi od CNH z Plocka dopiero po 10 maja .

Opublikowano

Ile mają czasu na odpowiedź, dwa tygodnie ?? Jeżeli oddzwonią to ładnie poproś o odpowiedź na piśmie. Nie zgadzaj się na jakieś ustalenia przez telefon. Ma być czarno na białym i już. 

Masz wyznaczoną konkretną datę spotkania ?? Bo wiesz, po 10 maja to jest i 30 czerwca i 1 wrzesień też  także wiesz... 

Opublikowano

Tak mam już ustalone, Pan z Cnh jest bardzo miły i konkretny, nawet chciał przyjechać sam wcześniej ale ma być więcej osób, które mają daleko i potrzebny jest hotel.

Opublikowano (edytowane)

Ciągnik masz kupiony jako osoba fizyczna? To dość istotne.

Generalnie mają na odpowiedź 2 tygodnie. Jeśli sie w tym czasie nie określą to reklamacje możesz uznać za uznaną. Co do rozmów telefonicznych - pogadać zawsze możesz ale każdą rozmowe ładnie podsumuj i im to wyślij mailem tj. W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej z dnia dzisiejszego z panem xyz ustaliliśmy to i to. Jak będą ci ściemniać w stylu po 10tym maja (ale bez konkretnej daty) wyznaczaj im mailowo terminy ale rozsądnie tj np tygodniowe. Wtedy to oni muszą sie do tego odnieść a jak nie dotrzymają terminu to działa na Twoją korzyść w przypadku sprawy sądowej. W pismach bądź uprzejmy ale konkretny i stanowczy. Co do hoteli - są otwarte dla podróżujących w celach służbowych a oni chyba do Ciebie na wódke sie nie wybierają także ściema. 

Jeśli kupiłeś maszyne jako osoba fizyczna - jeśli nie odpowiedzą na piśmie na reklamacje w ciągu 2 tygodni to reklamacja jest uznana z urzędu i w tym okresie jakoś specjalnie bym sie do nich nie odzywał 😉 i trzymał kciuki żeby nie odpowiedzieli.

A noi ustalenia z wizyty - rozumiem że też zostanie przeprowadzona notatka z podsumowaniem. Na wizyte weź sobie jakiegoś ogarniętego świadka żeby Ci wody z mózgu nie zrobili a później Ci dadzą do podpisu notatke - ich bedzie wiecej i takie rozmowy są dość trudne także koniecznie nie możesz być sam.

Jakby co pisz - mam troche doświadczenia w tego typu akcjach 😉

Edytowane przez karbex
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

Ciągnik jest normalnie na gospodarstwo więc chyba liczy się jako osoba fizyczna.

Co będzie oznaczało jak np minie te dwa tygodnie , mają wymieć ciągnik na wolny od wad ?

Co do spotkania , ma być 11 maja niby mogło być już 5 ale bez jakiś techników z Płocka i wtedy ponownie już z technikiem 11 to wolałem tylko ten późniejszy termin z racji małej ilości wolnego czasu.

Opublikowano

Jak minie 2 tygodnie to z punktu widzenia prawnego Twoje wszystkie zastrzeżenia co do produktu są  z urzędu uznane i nie mogą tej reklamacji odrzucić. Mogą naprawić lub wymienić na nowy - to już zależy od nich, ale już nie mogą tej reklamacji odrzucić jako niezasadnej i jesteś krok do przodu i to Ty wtedy jesteś po stronie prawa a oni muszą sie dostosować do Twoich oczekiwań  - naprawy lub wymiany na wolny od wad w terminie np 2 tygodni. Jeśli tego nie zrobią w terminie masz prawo do wypowiedzenia umowy i wtedy NH ma Ci oddać kase za nową maszyne a ten sobie zabrać - wypowiadasz umowe i wyznaczasz termin zwrotu kasy oraz informujesz że sprzet stoi na placu i mogą sobie go zabrać (oczywiście na ich koszt). Mam nadzieje że do tego momentu nie dojdzie i jak zobaczą Twoją determinacje to maszyne naprawią. 

Ale jak dojdzie - daj znać to powiem Ci co dalej 😉

Opublikowano

Ja już chyba bym wolał aby go sobie zabrali. 

Opublikowano

No tutaj póki jesteśmy w trybie rozpatrywania reklamacji to producent ma prawo do naprawy i to czy naprawi czy wymieni to on decyduje. Co innego gdy wypowiemy umowe (ale do tego musimy mieć podstawy o których napisałem powyżej) wtedy już nie ma wyjścia i powinien oddać kase, a jak tego nie zrobi to oczywiście sąd ale prawo jest po stronie kupującego.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dealer nie neguje usterki, od poczatku twierdza ze slysza stuki, tylko nie wiedza co je powoduje, zglosili sprawe do producenta a ten nakazal zwrot ciagnika do klienta.

Opublikowano
7 minut temu, tomek84pl napisał:

ten nakazal zwrot ciagnika do klienta.

myślę że producent gra na przeczekanie ,po gwarancji okaże się że wiadomo co jest i naprawią za ,,drobną " opłatą

Opublikowano

Wialan Januszowice niestety bardzo fatalny oddział... Raz przyjechali serwisanci co nie mieli pojęcia jak wymienia się olej przy wymianie filtra w przekładni spuścili z 15l oleju😣 ja bym się bał dać im traktor żeby coś przy nim robili grubszego. Tu napierdziela Ci tak mocno że tak się nie da robić , coś w końcu nie wytrzyma . A co do obciążenia to przy prędkości 2,5 na godzinę to on nie czuję tej brony chyba że puściłes bardzo głęboko. Spróbuj z inną maszyna czy będzie łomot dobry był by siewnik do qq . 

Opublikowano (edytowane)

To bylo nagrane z redliniarka 3 rzedowa, obciazenie faktycznie jest male przy niej i stuki sa tylko w tych miejscach gdzie ziemnia jest ciezsza. Mala predkosc jest dlatego zeby dobrze rozdrobnilo ziemie.

Przy 3m Rototiller stuki sa prawie caly czas, 

Co do jakosci kompetencji serwisu z Januszowic nie moge sie wypowiedziec, kontakt mam z kierownikiem serwisu bardzo dobry.

Opublikowano
1 godzinę temu, tomek84pl napisał:

Gdyby to bylo tuz przed koncem gwarancji to tak ale zostalo tyle miesiecy do konca ze nie ma szans na takie rozwiazanie

liczą że wytrzyma na czas gwarancji bo innego powodu nie widzę

27 minut temu, Paramonov napisał:

Wialan Januszowice niestety bardzo fatalny oddział...

Januszowice, nazwa mówi sama za siebie🤣

Opublikowano

Powiem Ci szczerze że nagrywając filmik tak dał bym mu w pi... żeby się roz.... I wtedy jesteś kryty bo producent ztwierdził że tak ma być i można dalej maszyne eksploatować. A nie jakieś zabawy i setki telefonów do ludzi którzy mają cie w głębokim powarzaniu.