Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie. nie musisz. ucieknie ok 50 ml oleju i tyle. nie trzeba spuszczać.

Opublikowano

nie wiem czy w 7711 jest tak samo ale ja mam 7745 i tu jest jeszcze jeden filtr oleju hydrauliki, u mnie obecnie jest on pop prawej stronie silnika, ale musieliśmy go przenieść przy montażu tura, pierwotnie był przed zbiornikiem paliwa

Opublikowano

gdzie jest filtr ssawny wie większość osób, bo to rozwiązanie analogiczne jak w c360, warto też wiedzieć że może być też drugi filtr, a skoro kolega pytał o wymianę (odkręcenie) ssawnego to domyślam się też że coś z hydrauliką zaczyna się dziać :( 

Opublikowano (edytowane)

gdy kupilem kolejnego zetora z 91 roku chyba to byl 2016 r i znalazlem w tym filtrze "wklad" z napisami made in czechoslovakia-po samym wygladzie widac bylo ze nikt nigdy go nie wymienilal. rozumiem angole ale pare lat byl w polsce.

sa jeszcze modele ktore maja pompe hydrauliki z przodu,pod chlodnica-te nie maja tego filtra tylko sama zakretka zostaje, proba wyczyszczenia skutkuje wymiana oleju😂, odkrecilem pokrywe a tu fontanna , ubranie do wyrzucenia a zakrecenie utrudnila podstawa chitcha.

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Już odkręcone rzeczywiście z 50 ml oleju dzięki za pomoc, a dlaczego pytałem ponieważ jak spuściłem olej ze skrzyni 2 lata temu i jakoś zaraz pompa wyła praktycznie nie podnosiła to wymieniłem pompę i przy okazji ten filtr i git działa rok temu ta sama sytuacja myślę no kurde takie słabe pompy i znowu wymieniłem pompę i ten filterek no i teraz znowu musiałem spuścić olej ze skrzyni i znowu to samo ale myślę kurde bez przesady żeby co roku pompę wymieniać więc wyczyściłem ten filtr i git działa, dziwne to że po spuszczeniu oleju się tak robi, a olej wymieniany dwa lata temu.

Opublikowano

Jeden pseudo filtr jest przy pompie, podobne rozwiązanie jak w c360, żeby to wyczyścić trzeba olej spuszczać i wyciągnąć pompę. Drugi filtr jest z prawej strony, mniej więcej w okolicy sprzęgła, dokładnie nie napiszę bo ja mam tura i obecnie filtr jest zamontowany do adaptacji tura

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez franekmarciocha
      Kupiłem niedawno ładowarkę Schaffer 548
      Ladowarka na zimnym oleju jeździ normalnie. Załaduje dwa rozrzutniki obornika i zwalnia. Silnik musze kręcić na obrotach aby jechała. Jazda też nie jest równa tylko raz wolniej raz szybciej jedzie a obroty na silniku bez zmian. Od czego polecacie zacząć? Oleju I filtrów jeszcze nie zmieniałem. Kwestia jaki olej i jakie fitry?jakie ilości tam wchodzą bo nie mogę znaleźć w internecie. Chodzi mi o dobre marki. Proszę o porady i z góry dziękuję 
    • Przez kuba13x
      Witam w swoim zetorze mam dwa wyjścia hydrauliczne z czego do jednego podpięte jest zasilanie do tura a do zestawu uprawowo siewnego potrzebuje dwa wyjścia a więc czy ten rozdzielacz ze zdjęcia poprzez zmianę pozycji dźwigni odetnie zasilanie od tura i poda ciśnienie na drugie złącze w tym rozdzielaczu i tak na zmiane?

• Przez mf390
      Witam, czy byłby ktoś w stanie podpowiedzieć jak podpiąć hydraulika do ładowacza 3 sekcyjnego do Zetora 8540?
    • Przez kuba13x
      Witam potrzebuje 4 wyjść hydraulicznych w zetorze do zestawu uprawowo siewnego jedno wyjście do hydropaku i dwa do znaczników hydraulicznych a do czwartego podpięty byłby ładowacz czołowy. Tak jak na zdjęciu zetor ma 2 wyjścia zasilające (1 i 2) i trzeci to wolny spływ (0). Z tego co się orientuje rozdzielacz musiałby być podpięty pod wyjście 1 i 2 a sterowanie tymi 4 wyjściami odbywałoby się za pomocą oryginalnej dźwigni przy pomocy jakiegoś guzika który na zmiane po naciśnięciu przełączałby ciśnienie na pierwszą lub drugą pare wyjsc hydraulicznych. Chyba że się mylę i działa to inaczej? Pytanie czy ten rozdzielacz dodatkowej sekcji ze zdjęcia jest warty kupna i jak wygląda jego działanie czy tak samo jak napisałem czy jednak nie, jak z żywotnością i awariami tej cewki sterującej i czy ten rozdzielacz musi mieć powrót oleju do skrzyni

• Przez grmichalak
      Witam panowie potrzebuje schematu rozdzielacza do Zetora 7340 najlepiej całego katalogu do Zetora 7340 z góry dziękuję.
  • Dodaj nową pozycję...
v