Skocz do zawartości

Rolnik szuka żony 8

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, cinek1808 napisał:

Stanisława rodzice kiedyś pracowali w pgr jako agronomii. potem ten PGR przejęli . Niektórzy mówią że nie do końca w uczciwy sposób. 

Żadnego Pgr nie przejęto w uczciwy sposób a gdy próbowano to robić uczciwie z nieba spadał spadkobierca z prawem pierwokupu bez kasy za to z szerokimi plecami

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Bialy8011 napisał:

Ale ponoć Stanisław nie mieszka w tym pałacu? To jak to wkoncu jest? 

W czasie nagrywania programu, rodziców Stanisława też nie było w pałacu. 

@michalcium wiem coś o tym. Blisko mnie jest ferma hodowlana, należąca kiedyś do PGRu. Jak PGRy upadały, to ta ferma (bukaciarnia) została sprzedana pewnej pani z Warszawy. Przez lata zmieniali się właściciele na papierze. Zmieniali się też dzierżawcy fermy jak i gruntów rolnych należących do fermy. Ostatnio na papierze jako właściciel widniała firma, do której należy pobliska przetwórnia owoców i warzyw. Obecnie na miejsce tej firmy powstały dwie nowe, bo mili kilka spraw w sądzie o niezapłacenie za towar oraz w sądzie pracy z powodu wielokrotnych opóźnień w wypłacaniu pensji pracownikom.

Na terenie fermy powstała kilka lat temu hodowla na 9 tyś. sztuk świń. A w silosach składowane są odpady z przetwórni. Prawie co roku właściciel nieruchomości wystawia na sprzedaż grunty rolne za nawet dobrą cenę ale jest pewien haczyk, bo umowa dzierżawy jeszcze jest na rok i wydanie ziemii nastąpi po zakończeniu dzierżawy. Parę miesięcy przed końcem dzierżawy, ogłoszenia sprzedaży znikają z mediów. I tak co roku.

Drugi ciekawy przypadek, to kilka lat temu wmoich okolicach był na sprzedaż były PGR. Nagke znalazł się spadkobierca i go kupił. Tyle że ten spadkobierca, to krewny chyba w 10 pokoleniu a są w okolicach ludzie o znacznie bliższym pokrewieństwie.

Edytowane przez bergman31
Opublikowano
Ate napisał:

Można zgłaszać się do nowej edycji. Ktoś chętny? 

Ja bym mógł, ale żeby kamer nie było 👀🙊 Gorzej jakbym wcale listów nie dostał 😂😂😂

Opublikowano
Bananek napisał:

Ate napisał:

Mi żona nie pozwala. 😉

a pytałeś się ? pafnucy zaginą może on do tej edycji sie szykuje 🤪😁

kris91 napisał:

Ate napisał:

Ja bym mógł, ale żeby kamer nie było 👀🙊 Gorzej jakbym wcale listów nie dostał 😂😂😂

zgłaszaj się coś Ci napiszem 🤭😁

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

a pytałeś się ? pafnucy zaginą może on do tej edycji sie szykuje 🤪😁

Ja.... Jemu żona pewnie tylek skopała za te nieróbstwo... Kobita do roboty a len cały dzień na af sobie pierdu, pierdu w telefon o niczym.... I tak dzień dnia.... 🤕

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Ja.... Jemu żona pewnie tylek skopała za te nieróbstwo... Kobita do roboty a len cały dzień na af sobie pierdu, pierdu w telefon o niczym.... I tak dzień dnia.... 🤕

Może rozwodem postraszyła…

• Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, kris91 napisał:

Z tego samego śmialiśmy się z kolegą ze studiów i było, że w razie jak się któreś zgłosi to napiszemy listy i zrobimy sztuczny tłum dla żartu ;) 

Opublikowano (edytowane)

Po co zglaszac sie do programu :( są wolni faceci, np:

Stifler xD Choc w sumie on chyba mocno wzial sobie do serca cytat, ze: "Naszym chlopakom brakuje luzu " 😛

Edytowane przez patryk546
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, patryk546 napisał:

Po co zglaszac sie do programu :( są wolni faceci, np:

Stifler xD Choc w sumie on chyba mocno wzial sobie do serca cytat, ze: "Naszym chlopakom brakuje luzu " 😛

Co to k... jest, człowiek brudnopis???