Skocz do zawartości

Ursus C-385 - Kołek ustalający początek wtrysku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie w ktorym miejscu znajduje sie trzpień ustalający do sprawdzenia zapłonu w zetor 8011? Mam problem ze znalezieniem tej śruby. A może istnieje takie prawdopodobieństwo że nie mam takiej śruby?

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście że jest prawdopodobieństwo że nie masz tego kołka, zwłaszcza jak ktoś wykręcił,   :P

kołek jest wkręcony z prawej strony, szukaj na wysokości 3 śruby licząc od dołu do góry, łączącej silnik ze skrzynią pośrednią, we wnęce za chłodnicą oleju jak jest ostatnia pionowa śruba od misy olejowej, powinien być widoczny kołek na klucz 10-11,  nie pamiętam dokładnie, a jak nie ma to sam otworek, w kierunku koła zamachowego..

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Problem w tym ze nie mam zadnego otworu w misce. Nawet sladu po urwaniu. Postaram sie jutro zrobic zdjecia ale na 99% nie mam czegos takiego w misie olejowej

Opublikowano

W jakiej misce szukasz otworu? przeczytaj wyraźnie czy ja coś pisałem o otworze w misce.

Opublikowano

Dopiero po tym zdjeciu znalazlem sam otwor bez sruby. No szukalem w misce olejowej bo wlasnie w misce jest ten otwór. U mnie wyglada tak. Czyli wchodzi tam pret 6mm?

IMG_20210315_184801.jpg

Opublikowano

No co za problem że nie masz kołka, dorób sobie z pręta i będzie to samo.

Opublikowano

Jaki pręt w kole? ten kołek jak ustawiasz zapłon, to się wykręca i odwrotnie wkłada w ten otwór lekko naciskając, ma wskoczyć w otworki w kole.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez 3sparrow
      po wyłamaniu rozrusznika drży ciągnik, czy możliwe zwichrowanie koła zamachowego?
    • Przez Snuff
      Witam mam problem przy złożeniu tłoków z korbowodem w zetorze 8011 ponieważ zrobiłem sobie trochę liche zdjęcie mianowicie pytanie jest 
      Czy tłok grubsza częścią od denka ma być skierowany do zamka na korbowodzie ? 
      Pytanie drugie czy przy wkładaniu tłoków do silnika korbowody mają być skierowane zamkami do walka rozrządu czy w drugą stronę ?

• Przez Snuff
      Witam mam problem przy złożeniu tłoków z korbowodem w zetorze 8011 ponieważ zrobiłem sobie trochę liche zdjęcie mianowicie pytanie jest 
      Czy tłok grubsza częścią od denka ma być skierowany do zamka na korbowodzie ? 
      Pytanie drugie czy przy wkładaniu tłoków do silnika korbowody mają być skierowane zamkami do walka rozrządu czy w drugą stronę ?
    • Przez rafal88
      Jest problem tego typu ze.....z pompy paliwowej zostaly wyciagniete sekcje. Da sie we wlasnym zakresie wlozyc je z powrotem tak aby dobrze ustawic je na listwie ktora dawkuje sie paliwo?? Jesli ktos juz to robil to moze bedzie tak mily i podzieli sie wiedza
    • Przez tata1
      Witam

Mam robić remoncik w 914, głowicę oddam do zakładu do regeneracji, ale co mam zamontować na cylindry?
      Zestawy naprawcze są od 140zł na Allegro (na tłok) do 500zł w sklepie. Jakie wybrać. Ciągnik pracuje u mnie ok, 100mth w roku, więc mało.
      Co polecacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v