Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Witam. Czy z programu bioasekuracji można postawić wiate na słomę? Niby coś piszą że tak, ale może ktoś korzysta akurat z tej opcji i wie coś więcej. Z góry dziękuję za podpowiedzi 😉
Opublikowano

Jestem w trakcie stawiania płotu z dofinansowania. Nie wiesz kolego czy można skorzystać z jeszcze jednej opcji? Bo wiadomo że zawsze taki magazyn jest przydany

Opublikowano

Można budować taki magazyn lub jeszcze jakieś silosy na gotowa pasze (zależy od obsady swin wielkość ) dla każdej grupy swin silos a jeszcze myjkę lub nieckę budować można Tez jestem w trakcie budowy płotu myjkę już tez kupiłem i się zastanawiam na ta reszta magazyn by się przydał ale koszta duże i papiery znów załatwiać 

Opublikowano

rzuty budynków inwentarskich robiliście sami czy ktoś wam robił?

Matifryd napisał:

Jestem w trakcie stawiania płotu z dofinansowania. Nie wiesz kolego czy można skorzystać z jeszcze jednej opcji? Bo wiadomo że zawsze taki magazyn jest przydany

ja chciałem wstawiać dzisiaj orientowałem to na 500 sztuk trzody mógłbym postawić o wymiarach 10x7x4 liczy się kubatura mi wychodzi 280 m3. gospodarstwa robiłeś sam czy ktoś ci robił.

szkic gospodarstwa robiłeś sam?

Opublikowano

nie można ponad limit pytałem się w agencji. powiedz kiedy składałeś wniosek o płot i na jakim obecnie on jest etapie. są jakieś kontrole czepiają się czegoś na co zwrócić uwagę?

Opublikowano

Wniosek był złożony w listopadzie 2019, umowa podpisana w marcu, płot już jest wykonany i złożony jest wniosek o płatność (w styczniu). Kontrolę ponoć mogą być, ale na tym etapie jeszcze nic nie wiadomo.

Opublikowano
Matifryd napisał:

Ogrodzenie jest z płyt betonowych. 120 za metr bieżący

a do refundacji zalicza się koszt montażu jeśli będę miał firmę zewnętrzną? rozumiem że na wszystko faktury jeżeli przykładowo metr bieżący wyjdzie 100 zł z montażem to ubiegać się o zwrot 80 zł, czy po prostu agencja zwrot liczy sztywno od 200 zł 🙃🙃 ( raczej nie ale wolę zapytać)

Opublikowano

A co do silosów na paszę to jak sądzicie czy przejdzie oprócz silosów paszociąg do ich załadunku bo wiem że już paszociąg do ich rozładunku nie może być.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez karol19920
      Cześć, na wiosnę wymieniliśmy pokrycie na oborze na blachę. Kierując się dobrymi chęciami zrezygnowaliśmy z filca i folii, bo stwierdziliśmy że nic na strychu nie przechowujemy, to wystarczy dobra wentylacja i będzie git. Okazuje się że jednak nie, skrapla się w zależności od dania więcej lub mniej. Cały strych pootwierany na przestrzał a i tak jest mokra blacha. Wiem co powiecie trzeba było dać folię, albo teraz zrywać blachę i dawać folię. Myślę dać jeszcze ze dwa kominy wentylacji na szczycie i ewentualnie rzucić na wiosnę z 10 cm styropianu na strop i przylać betonem z 5cm. Co myślicie?
    • Przez PolishLandwirt
      Cześć
       Moi drodzy jak to jest z tymi wiatami do 150 m2? Byłem w wydziale architektury starostwie powiatowym dowiedzieć się jak to z tymi wiatami i generalnie wiem wszystko oprócz tego w jakiej odległości od istniejącego budynku mogę budować tą wiatę. Urzędnik nie był mi w stanie odpowiedzieć. Może spotkaliście się z taką sytuacją? W jakiej odległości zgodnie z prawem mogę budować tą wiatę od innego budynku? Bardzo proszę o pomoc
    • Przez zenmaniek
      Cześć, chciałbym postawic garaz 70m² w gospodarstwie rolnym i moje pytanie jest co muszę załatwić w pierwszej kolejności i ile kosztuje papierologia na taki garaz?
    • Przez Krzysztof1239
      Witam mam pytanie czy ktoś z was może wie czy jakbym miał hale łukową zamiast zwykłej obory to mleczarnia piątnica mogłaby mnie przyjąć pytam tak z ciekawości bo w tych czasach to nic nie wiadomo na 100%
    • Przez Janeczko
      Witam,
      Planuje postawienie garażu na dwa samochody plus jakieś pomieszczenie. Do budowy chce użyć płyt betonowych ogrodzeniowych , na zewnątrz ocieplić styropianem (żeby nadać również wyglądu). Dach prosty jednospadowy a w środku chciałbym zrobić kanał a podłogę z kostki.
      Pytanie czy ktoś z was robił coś podobnego ? Chodzi mi na co zwrócić uwage, może ktoś ma plan takiego garażu.

Ewentualnie może inny pomysł na budowę garażu
  • Dodaj nową pozycję...
v