Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ślepy głuchy i bez pamięci mógłby go wychwalać. 

Śliski gość.

Opublikowano

Myślę że transparenty miał gotowe w momencie zawierania koalicji. 

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Sprzeciwiał się ogołoceniu przedsiębiorców i dużo zarabiających w Polskim ładzie .

Bo wiedział, że jak ich się ogołoci, to nie będzie komu robić na 500+ i inne socjalne pomoce dla dziadostwa.

Opublikowano

nasz ci on choc z podkarpacia z 10 km mieszka ode mnie 😛😛😛, przedtem na kazdym festynie bywal, teraz swirus wiec go dawno nie widzialem.

szczury z tonacego okretu-tak to szlo, czy przelicytowal pokerka ??? raczej to drugie,pozyteczny idiota, byly artysta ktoremu alkohol w koncu mozg przezarl ,wspomoze dojna prawice-za pare stanowisk dla resztki swoich.........wiec raczej wyborow nie bedzie tym bardziej ze IV fala nadciaga

Opublikowano

Gowin ma nosa do wychodzenia z układów jak statek zaczyna tonąć. Pewnie wie że całą ta PISowska  szopka zaraz się rozleci bo nie ma już ani kasy ani sojuszników ani pomysłu na utrzymanie poparcia.  Od tych patridiotycznych bzdur, wstawania z kolan, bycia światowym graczem i odzyskiwania naleznej na świecie pozycji popieprzyło im sie doszczętnie w głowach i się gamonie zakiwali.

Aż włącze TVPis żeby posłuchać jaka narracja obowiązuje. 

Opublikowano (edytowane)

PiS miał szansę coś zrobić dla Polski a wyszło jak wyszło. Dobrze że wsparli najuboższych i wielu ludziom stopa życiowa się podniosła ale na wielu frontach niestety porażka za porażką.  Mówiłem do Węgier to nam daleeeeeeko...

Zresztą szkoda gadać,mnie polityka coraz mniej już interesuje

Edytowane przez akooo
Opublikowano

niedawno byla 10 rocznica wymierzenai samemu sobie sprawiedliwosci prze andrzeja l.

tak mi sie przypomnila rozpad kolalicji w 2007 r. ciekawe czy beda podobne cyrki jak wtedy,coz znajda na syna gowina pewne jak to ze banasia juniora przymkli..

oj bedzie sie dzialo - historia powtaza sie jak parodiia wiec bedzie wesolo jak wtedy tylko "kon" sie zmienil ,prezes zostla ten sam -znowu koncertowo zniszczy to co sam stworzyl ,gen autodestrukcji daje znowu znac....

Opublikowano

4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Nie no pisowskie propagatory tera staną się apolityczne nagle i będą się zapierać ze oni nie popierali tej bandy złodzieji 😁

Nie ma takiej opcji. Sekta zawsze wierna💪

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

O widzisz, a sąsiad w tym roku uwalił plon truskawek bo myślał identycznie jak ty, wszedł mu niedobór cynku i żelaza i po plonie xD A NPK się zgadzało. Mikroelementy do jak dla nas witaminy, niby nie trzeba ich dużo, ale bez nich nie przeżyjemy.

Łatwo policzyć że na 1000kg Hydro 12-12-18 potrzeba 360kg siarczanu potasu, 260kg Polidapu i do tego 220kg Saletry amonowej, co przy obecnych cenach daje 1130+775+320=2225, a nie mamy jeszcze magnezu i mikro. A i to cena netto, brutto daje 2400.

to co ten sąsiad na te truskawki dawał ? z truskawką to nie ma za bardzo wyboru jak hydrocomplex  bądź polifoska start. 250kg takiego nawozu w rządki to nie był do tej pory  jakiś kosmiczny wydatek

19 minut temu, akooo napisał:

Tu nie chodzi o pis czy po ale o los Polski

no zaraz pęknę ze śmiechu 😂 to jak wygra PO nie będzie polski ?😂 pis rządzi i zgodził się pozamykać kopalnie, już ludziom każe zgłaszać każdy piec do gmin bo jak nie to będzie kara. gaz drożeje a oni zgodzili się przejść na niego więc coś z tym losem polski jakoś nie najlepiej

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, racyl napisał:

to co ten sąsiad na te truskawki dawał ? z truskawką to nie ma za bardzo wyboru jak hydrocomplex  bądź polifoska start. 250kg takiego nawozu w rządki to nie był do tej pory  jakiś kosmiczny wydatek

Siarczan potasu i polidap mieszał, do tego saletra amonowa i wapniowa. Zabrakło mikro w glebie po 3 latach takiego eksperymentu. 1 i 2 rok po posadzeniu nie było tak tego widać, ale w tym roku już wyszło. Do tego brak dokarmiania dolistnego mikro. Nie wierzył w mikro tak jak nasz kolega @Mariusz2903, szukał powodów wszędzie a w to nie wierzył, aż mu mówię to wyślij liście na sprawdzenie chorób i nawożenia, i wyszło co wyszło ... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
racyl napisał:

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

O widzisz, a sąsiad w tym roku uwalił plon truskawek bo myślał identycznie jak ty, wszedł mu niedobór cynku i żelaza i po plonie xD A NPK się zgadzało. Mikroelementy do jak dla nas witaminy, niby nie trzeba ich dużo, ale bez nich nie przeżyjemy.

Łatwo policzyć że na 1000kg Hydro 12-12-18 potrzeba 360kg siarczanu potasu, 260kg Polidapu i do tego 220kg Saletry amonowej, co przy obecnych cenach daje 1130+775+320=2225, a nie mamy jeszcze magnezu i mikro. A i to cena netto, brutto daje 2400.

19 minut temu, akooo napisał:

Tu nie chodzi o pis czy po ale o los Polski

no zaraz pęknę ze śmiechu 😂 to jak wygra PO nie będzie polski ?😂 pis rządzi i zgodził się pozamykać kopalnie, już ludziom każe zgłaszać każdy piec do gmin bo jak nie to będzie kara. gaz drożeje a oni zgodzili się przejść na niego więc coś z tym losem polski jakoś nie najlepiej

źle mnie zrozumiałeś

właśnie martwię się o jej los bo kto by nie był przy korycie to jest coś nie tak

Opublikowano
8 godzin temu, akooo napisał:

Mówiłem do Węgier to nam daleeeeeeko...

I całe szczęście że daleko.

1 godzinę temu, akooo napisał:

właśnie martwię się o jej los bo kto by nie był przy korycie to jest coś nie tak

To jest właśnie magia koryta. 😂 Kiedy już przy nim są, okazuje się że zadania ich przerastają i skupiają pierdołach. Potem wplatają wątek patriotyczny i ślizgają się do szczęśliwego końca, Oczywiście zasysanie z korytka jest procesem ciągłym.

8 godzin temu, jacus napisał:

ciekawe czy beda podobne cyrki jak wtedy,coz znajda na syna gowina pewne jak to ze banasia juniora przymkli..

To zależy jak bardzo senior Gowin będzie fikał, albo jak bardzo rozwiąże mu sie język.😂 Ale na wszelki wypadek, ja bym specjalnie mocno drzwi nie ryglował .

Opublikowano

obawiam sie ze w 95 r wiekszosci tych produktow ktore sa w koszyku jeszcze nie bylo w produkcji. 

mem rownie glupi jak nieprawdziwy-zart tym jest lepszy im blizszy prawdy...

Opublikowano

Co za mądrość ale były inne można było tyle nabyć .

Polska Armia przyszłości .

https://www.facebook.com/MilitaryAcademic/videos/908892946389264

COVID SIĘ KOŃCZY BO NIE CHCĄ SIĘ JUŻ LUDZIE SZCZEPIĆ PREPARATEM TO CO TERAZ BĘDZIE NIE A JUŻ MAJĄ .

“Musimy go powstrzymać”. WHO potwierdza, co znaleziono w Afryce .

Władze ds. zdrowia w Gwinei potwierdziły pierwszy przypadek wirusa Marburg w Afryce Zachodniej. Wirus wywołujący wysoce zakaźną chorobę marburską został zdiagnozowany na południu kraju w mieście Gueckedou. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) opracowuje plan na powstrzymanie rozprzestrzeniania się groźnego wirusa. https://lolmania.info/31292-musimy-go-powstrzymac-who-potwierdza-co-znaleziono-w-afryce/?utm_medium=papiez&utm_source=partner1&utm_campaign=partner1&utm_content=postfity36b53&fbclid=IwAR01N4shEQRDnUTePwT_AbpLedmxwyhjPKNxz2lBHlZRo

302034-musimy-go-powstrzymac-who-potwierdza-co-znaleziono-w-afryce-696x467.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v