Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A na drugi rok ceny produktów rolnych spadną ale ceny nawozów i tym podobnych takie zostaną bo przez przepisy Unii  bo ochrona  środowiska .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Przebił, przebił PiS-iorku ;) 

Nie  przebił  kłamiesz   :P  :P  

228382302_2941131406146988_1957781459631

5 minut temu, pafnucy napisał:

gdzie Ty chłopak byłeś?

tam gdzie  ciebie  jeszcze  nie było  ;)

Opublikowano

@Ulman zboża i rzepak też, więc to żadna zasługa obecnej władzy ;) 

Przed chwilą, Denwer napisał:

Nie  przebił  kłamiesz   :P  :P  

To ty jesteś specjalistą od kłamstw i oszustw. Ja nie muszę tego robić, bo i nic z tych cen rzepaku 10 lat temu nie mam ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Nawozy są drogie na rynkach światowych . Kto ma trochę oleju w łepetynie ten sprawdzi i głupot nie będzie wPISywał.

A czemu nawozy są na świecie drogie co za przyczyna była .

Opublikowano

tam gdzie  ciebie  jeszcze  nie było  ;)

i pomogli? :D

Opublikowano

zboża i rzepak też, więc to żadna zasługa obecnej władzy

Jak jest  tanie  to  wina  władzy  jak jest  drogie  to  już  nie  ???  dobre  :D  :D  :D  

To ty jesteś specjalistą od kłamstw i oszustw

Od  tego to ty jesteś  specjalistą  z emerytowanym  telewizorem  :D  :P  :D   :P  

233132887_3785416568229345_6300577549842

Opublikowano

Od  tego to ty jesteś  specjalistą  z emerytowanym  telewizorem  :D  :P  :D   :P  

I dzięki temu nie płacę na tą propagandę dla umysłowo ułomnych ;) To jest powód do dumy a nie do wyśmiewania ;) 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Denwer napisał:

Jak jest  tanie  to  wina  władzy  jak jest  drogie  to  już  nie  ???  dobre  :D  :D  :D  

Mamy nasze NARODOWE zakłady azotowe, których jest właścicielem Orlen, i nic nie można poradzić na te ceny ?? 

6 minut temu, galan99 napisał:

Jak nie płacisz ale masz telewizor , radio nawet w samochodzie .

Ja nie mam xD Ma ktoś inny z domowników xD Chodzi mi o płacenie abonamentu ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To jest powód do dumy a nie do wyśmiewania

to  jest  raczej  twoja  specjalność 

11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

kłamstw i oszustw

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Mamy nasze NARODOWE zakłady azotowe, których jest właścicielem Orlen, i nic nie można poradzić na te ceny ?? 

Ja nie mam xD Ma ktoś inny z domowników xD 

I on płaci .

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Denwer napisał:

to  jest  raczej  twoja  specjalność 

Boli, że nie płacę na te wasze media dla idiotów ??

Przed chwilą, galan99 napisał:

I on płaci .

No właśnie nie, bo jest zwolniony z abonamentu RTV xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
44 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ceny polifoski baranie PiS-owski wzrosły bo nasi sobie wojenkę z Białorusią wymyślili, przez co oni nie wysyłają do nas potasów i z tego powodu wzrosły ceny nawozów potasowych, ale co taki baran PiS-owski jak ty może na ten temat wiedzieć

Ta  nasi  widać  mają  sporą  moc  skoro  każą  Brukseli  jakie  zakazy  ma wprowadzać  ;)

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/nawozy/23237-bruksela-wprowadza-zakaz-importu-nawozow-potasowych-z-bialorusi

I kto  tu  jest  ten

46 minut temu, Tomasz0611 napisał:

baran

;)

Opublikowano (edytowane)

nawozy drogie bo jest popyt lub spekulacja ale to by trzeba wchodzić w pozycje długoterminowe  .                     Galan ten haracz za CO2  nie pobiera unnia tylko nasz rząd i budżęt RP  takżę to akurat im na ręke i wyboru nie mają .

Już w 2020 roku Polska zarobiła na ich sprzedaży 12,1 mld zł. Niemal 1 mld zł popłynął do przemysłu. W tym roku przychody mogą przekroczyć 17 mld zł.             https://www.money.pl/gospodarka/ceny-co2-rekordowo-wysokie-budzet-zarobil-12-mld-zl-6596111187094400a.html

21 minut temu, Tomasz0611 napisał:

a po co ? 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

nawozy drogie bo jest popyt lub spekulacja ale to by trzeba wchodzić w pozycje długoterminowe  .                     Galan ten haracz za CO2  nie pobiera unnia tylko nasz rząd i budżęt RP  takżę to akurat im na ręke i wyboru nie mają .

Już w 2020 roku Polska zarobiła na ich sprzedaży 12,1 mld zł. Niemal 1 mld zł popłynął do przemysłu. W tym roku przychody mogą przekroczyć 17 mld zł.             https://www.money.pl/gospodarka/ceny-co2-rekordowo-wysokie-budzet-zarobil-12-mld-zl-6596111187094400a.html

Oooo, i co @Denwer na to, jednak to rząd jest przyczyną xD

Opublikowano

ta , to ruskie blokują sprzedaż by lepiej zarobić . Cena gazu jest liczonaw oparciu o cene baryłki  ropy ale teraz ruskie blokują przesył przez ukraine do tego sobie podpalli zakład i lepiej sprzedać miaj a drożej a stan konta się zgodzi 

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Przez gaz Polska gospodarka będzie ryła 3 metry w mule .

Węgla nie gaz drogi .

dlaczego ? koszty rosną każdemu i niemcom i francuzom i czechom i turkom 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v