Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A zbór pieniędzy z OFE był nie zgodny z konstytucją ?

Lis, Wielowiejska , Olejnik , Kraśko ot telewizja publiczna za PO czyli dzisiejszy TVN , chłopie oglądałem wtedy całą publicystykę takie kity to możesz między bajki włożyć .

Najlepsze jak Tuskowi sto lat śpiewali u Lisa :P

Opublikowano

to 100lat to jest niczym w porównaniu z tym co sie dzieje w tvp po 2015r

Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

Najlepsze jak Tuskowi sto lat śpiewali u Lisa :P

Tyle to nikt jeszcze w jednej robocie nie przeżył🤣

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Widać był zgodny, skoro PiS dokończył dzieła.:lol:

Mariuszek zamiast 1 tys z groszami z krus będzie dostawał ponad 3tys 😂

Opublikowano

Mnie najbardziej te sylwestry,sopoty i programy typu "voice of poland" jeżą. Poziom równy zeru.  Fajne byłyby seriale  historyczne gdyby nie homo wątki oraz ogólnie wątki z nierządem. A niby tv ma promować wartości.

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Tu słowo mariuszek równie dobrze można zastąpić każdym innym np racylek.

jeszcze jeden pisiaczek dorobiony dzięki 500+😂

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

Fajne byłyby seriale  historyczne gdyby nie homo wątki oraz ogólnie wątki z nierządem

Przyjmijmy że akurat to jest prawdopodobnie najbardziej wiarygodnym wątkiem historii.:lol:

• Like 1
Opublikowano

Mnie najbardziej te sylwestry,sopoty i programy typu "voice of poland" jeżą. Poziom równy zeru.  Fajne byłyby seriale  historyczne gdyby nie homo wątki oraz ogólnie wątki z nierządem. A niby tv ma promować wartości.

przecież masz i po 3 Msze czasem , transmitowane urodziny szoguna z torunia a kurski to na większość koncertów zaprasza zenka bo przecież on wzorem wszystkiego 😂 synia takiego porządnego wychował 😂

Opublikowano

Płakać mi się chce,nad szkodami jakie narobili katolicyzmowi w Polsce takimi numerami typu drugi ślub kościelny. A tacy jak wy to oglądają,wyrabiacie sobie opinie i wrzucacie wszystkich do jednego wora i piszecie głupoty,

Opublikowano (edytowane)

jakie głupoty?

masz czarno na białym że za kasę wszystko się da. nawet piekło można oszukać.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Płakać mi się chce,nad szkodami jakie narobili katolicyzmowi w Polsce takimi numerami typu drugi ślub kościelny. A tacy jak wy to oglądają,wyrabiacie sobie opinie i wrzucacie wszystkich do jednego wora i piszecie głupoty,

tak ludzie żyją po prostu na co dzień. zawsze ciupciali z kim i kiedy chcieli 😂 tak samo księża mieli dzieci i mają, tak samo lubili kasę i lubią 😂 a opinią na zwenątrz żaden z nich się nie przejmuje.

Alleluja i do przodu 😂

Opublikowano
7 minut temu, akooo napisał:

A tacy jak wy to oglądają,wyrabiacie sobie opinie i wrzucacie wszystkich do jednego wora i piszecie głupoty,

Trochę piszemy w kontrze do Twojego postrzegania świata i Kościoła. Trochę drzemy łacha z obłudników a po części piszemy głupoty.:lol:

Opublikowano

Posłuchajcie konferencje ks Glasa albo innych egzorcystów. Daje wiele do myślenie,nie to że wam potrzebny egzorcysta ale żeby posłuchać co mają ludziom do powiedzenia.

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Lewica już jest u władzy.

Mariusz, pewnie było to zgodne bo Morawiecki zrobił teraz to samo z drugą połową.

2 połowa ma zasadniczą zmianę na plus dla pracownika czyli jest mniej okradnięta, dziwię się że nie widzisz różnicy .

17 minut temu, racyl napisał:

Mariuszek jak ktoś nie ma rozumu to wychwala obecne tvp i udaje że tak powinno być 😂 zero krytyki władzy tylko same pochwały 😂

Krytykuje merytorycznie a nie z urzędu ,patrz. podwyżki dla rządzących , wysoka inflacja , tarcia w koalicji , NIK , RPO to same błędy Pis a telewizje to mam wybór a tak nawiasem mówiąc skąd wiesz że TVP chwali rząd .

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

kto jeszcze w egzorcystów wierzy? litości!

Ale że czemu nie? Myślisz że diabeł zasypał gruszki w popiele? Teraz są potrzebni bardziej niż kiedykolwiek wcześniej.

Opublikowano

Daje wiele do myślenie,nie to że wam potrzebny egzorcysta ale żeby posłuchać co mają ludziom do powiedzenia.

Solidny zapierdol i co jakiś czas zresetowanie łba z kumplami z okopów eliminuje u mnie potrzebę użycia egzorcysty,:lol:

• Like 1
Opublikowano

Posłuchajcie konferencje ks Glasa albo innych egzorcystów. Daje wiele do myślenie,nie to że wam potrzebny egzorcysta ale żeby posłuchać co mają ludziom do powiedzenia.

A co mają oni do powiedzenia po za zachęcaniem do chodzenia do kościała, wołaniem kasy i np kazaniem jutro ludziom na wsi świętować gdzie jest normalny dzięń pracy

U nich nic się nie zmienia, jak ksiądz kogoś skrzywdzi to się go przenosi do innej parafi i od nowa zabawa do puki media szerzej się nim nie zainteresują

Opublikowano

myślę że spałeś na lekcjach religii.

1 minutę temu, akooo napisał:

Ale że czemu nie? Myślisz że diabeł zasypał gruszki w popiele? Teraz są potrzebni bardziej niż kiedykolwiek wcześniej.

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

2 połowa ma zasadniczą zmianę na plus dla pracownika czyli jest mniej okradnięta, dziwię się że nie widzisz różnicy .

Jak to jest mniej okradnięta? Możesz wyjasnic?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v