Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Policjant powinien ponosić odpowiedzialność jeżeli Sąd stwierdzi że nie było podstawy prawnej do ukarania.... Skonczylo by się napadanie na obywatela bez powodu.... Ale oczywiście rządzący chcą wycierać się policja aby ta nękała bezpodstawne niewinnych ludzi.. 

Organy administracji i wszelakie służby mają obowiązek działać tylkoi wyłącznie na podstawie prawa i powinno być z buta wywalane na bruk jeżeli, czynią inaczej i tyle po takim wyroku Sądu który mówi że to  bezprawie

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Denwer napisał:

To nie profil  tylko  Strona 

Która  nie  sugeruje  żadnego  związku  z Denwerem ;)

I znowu  nie masz  pojęcia   to  w  sądzie  Policjant  będzie  musiał  udowodnić  winę  ukaranego  obywatela  nic  się  nie zmieni   poza tym  że  Policjant  nie będzie  pisał  wniosku  o  ukaranie  😎 tylko  wlepi  mandat  od którego  będzie  można  się  odwołać 

A skąd wiesz ze strona skoro jej nie masz? Taaa nie ma związku  Zdjęcie bydlaka którego miałeś w awatarze, nick taki sam i treści które się całkowicie pokrywają. Może to twoje alter ego?

Policjant orzeka o winie wlepiając mandat a to obywatel będzie udowadniał że policjant nie miał racji.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

A skąd wiesz ze strona skoro jej nie masz?

Wystarczy  na nią wejść  żeby   odróżnić  profil  od  strony   ale   czego  od  ciebie  wymagać  ;)

Zdjęcie bydlaka którego miałeś w awatarze

Nie  miałem tutaj  żadnego  zdjęcia  bydlaka  masz  urojenia  ??

nick taki sam i treści które się całkowicie pokrywają

Tyle  że  tam nie ma żadnego  nicku   tylko  nazwa  strony 🤣 która  nie  jest  nigdzie  zastrzeżona 

U  innych  także  znajdziesz  takie  treści  i  oni  też  są  mną  😂

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

Policjant powinien ponosić odpowiedzialność jeżeli Sąd stwierdzi że nie było podstawy prawnej do ukarania.... Skonczylo by się napadanie na obywatela bez powodu.... Ale oczywiście rządzący chcą wycierać się policja aby ta nękała bezpodstawne niewinnych ludzi.. 

Takich ludzi w sądach jak ogarek nam brakuje świat wyglądał by trochę inaczej 🧕🙆‍♀️

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Schiza ci się nasila . Nie jest dobrze Marecku

No tobie  się  nasila     co widać 

Opublikowano
45 minut temu, Dariowola napisał:

Jak krzywdy Ci nie robi  nie wybije oka to niech macha no ale jak lubisz ciągnąć to jest pokusa  .🤣🤣🤣 🤣

I to już jest max Twojego intelektu, czy jeszcze coś chcesz zaprezentować? 

43 minuty temu, Denwer napisał:

Nawet  nie  potrafisz  wytknąć  merytorycznie tych  bzdur  tylko  jakie  głupie  docinki  rodem  z przedszkola  ;)

Żyjesz w swoim świecie i swojej rzeczywistości. Wstawiasz tylko treści znalezione w internecie. I tylko taką bzdurę mogę Ci wytknąć. Że nie przemyślisz nawet tego, co tu wklejasz. Bo co mam obciążać Ciebie za bzdury, które inni w necie piszą? Ani to Prawe ani Sprawiedliwe by nie było. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Kallina86 napisał:

Żyjesz w swoim świecie i swojej rzeczywistości.

Ty żyjesz  w  rzeczywistości  ,,upadłego,,  forum

8 minut temu, Kallina86 napisał:

Wstawiasz tylko treści znalezione w internecie. I tylko taką bzdurę mogę Ci wytknąć. Że nie przemyślisz nawet tego, co tu wklejasz. Bo co mam obciążać Ciebie za bzdury, które inni w necie piszą? Ani to Prawe ani Sprawiedliwe by nie było. 

I w dalszym  ciągu  nie  potrafisz  wskazać tych bzdur .  Co było  bzdurą  że  eleyty  TVN  się  zaszczepiły   ??  czy  co   

Opublikowano
7 minut temu, Kallina86 napisał:

I to już jest max Twojego intelektu, czy jeszcze coś chcesz zaprezentować? 

Żyjesz w swoim świecie i swojej rzeczywistości. Wstawiasz tylko treści znalezione w internecie. I tylko taką bzdurę mogę Ci wytknąć. Że nie przemyślisz nawet tego, co tu wklejasz. Bo co mam obciążać Ciebie za bzdury, które inni w necie piszą? Ani to Prawe ani Sprawiedliwe by nie było. 

Ja dąże do lepszego ale szanuje ludzi jak zatrzymali się w swoim rozwoju. 🤔

Opublikowano
4 godziny temu, Denwer napisał:

Jak nie  potrafisz  porozdzielać   to  twój  problem  lub  ,,nieudolność,,;)

a czy ja muszę robić na wsi tak jak rypniętym ludziom z pis się upierdzieli? czemu luzem ma być lepiej? na wszystko się zgadzasz? już zapomniałeś o murem za Ardanem?

32 minuty temu, henio2 napisał:

a gdzie manipulacja?

Opublikowano

Górale przeciwko przedłużeniu obostrzeń.

Już jestem ciekawa jak inne telewizje okroją ten materiał.

Brawo górale. Zanim zniszczą wszystko .

https://www.facebook.com/Zakopaneipieknotatr/videos/434519871207611

PiS zaczyna wywłaszczać właścicieli hoteli

Tadeusz Gołebiowski - jeden z najbogatszych Polaków i zarazem właściciel słynnych, luksusowych hoteli - ogłosił właśnie, że otrzymał propozycję sprzedaży swoich hoteli dość podejrzanemu funduszowi spekulacyjnemu z zagranicy. Nie ujawnię jego nazwy, bo po pierwsze ona i tak nikomu nic nie powie a po drugie nie mam ochoty łazić z nimi po sądach. W całej propozycji nie byłoby nic dziwnego gdyby nie fakt, że Gołębiowskiemu zaproponowano odkupienie jego hoteli po radykalnie zaniżonej cenie, w krótki czas po tym, jak ogłosił, że miesięcznie musi do nich dopłacać.

W podobnej sytuacji jest wielu innych właścicieli hoteli/pensjonatów, schronisk w całej Polsce. Także oni - stojąc już na granicy bankructwa - otrzymują oferty sprzedaży swoich nieruchomości oczywiście po zaniżonych cenach. Wybór jest dramatyczny: hotelarz może albo sprzedać dorobek życia za bezcen albo utrzymywać go dalej, licząc na koniec pandemii i ryzykując całkowity upadek i komorniczą licytację.

Oczywiście najbardziej prawdopodobny jest też trzeci scenariusz: z fałszywą inicjatywą "pomocy" pospieszy upadającym hotelarzom rząd. Zaproponuje im wykup ich hoteli, oczywiście również po zaniżonych cenach, aby nie trafiły w ręce cudzoziemców ale powołanej w tym celu instytucji np. Polskiego Holdingu Hotelowego. W ten sposób państwo przejmie za bezcen majątki uczciwych ludzi a zarządzenie nimi powierzy "fachowcom" z legitymacjami partyjnymi - takim kolejnym Misiewiczom. Oczywiście nie będzie się to nazywać "wywłaszczeniem" ani "kradzieżą" tylko np. "patriotycznym nadzorem nad mieniem wypoczynkowym" albo inaczej - równie bez sensu.

Ten scenariusz uprawdopodobnia fakt, że Polski Holding Hotelowy - ustami swojej rzeczniczki Magdaleny Szefernaker (żona wiceszefa MSW) - zapewnia, że właśnie takich praktyk nie będzie podejmował.

Ktoś może podnieść, że takie rozwiązanie byłoby "nieetyczne". W tej kwestii nie ma żadnych złudzeń. Ludzie, którzy wysłali na śmierć kilkadziesiąt tysięcy Polaków, odcinając ich od dostępu do służby zdrowia (pod pozorem walki z koronawirusem), ludzie, którzy kradną bardziej niż ktokolwiek wcześniej w historii - nie będą mieli absolutnie żadnych skrupułów, aby jedną administracyjną decyzją zrobić nędzarzy z tysięcy pracujących uczciwie właścicieli hoteli.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

A wskazane zalety Pani Staroń to materiał na fundację a nie senatora i to nie zrzeszającego myśli ku czynom. Jako rzecznika RPO ją widzę. Z PO ją napewno wyrzucili?

Ja ją widzę, Ty ją widzisz, Denwer ją widzi. Tylko przenikliwy wzrok miłościwie panujących jej nie dostrzega. Chyba że dostrzega iz może zapalić im się koło dupska, kiedy Pani Staroń zostałaby RPO.

Opublikowano
1 godzinę temu, ogarek napisał:

Organy administracji i wszelakie służby mają obowiązek działać tylkoi wyłącznie na podstawie prawa i powinno być z buta wywalane na bruk jeżeli, czynią inaczej i tyle po takim wyroku Sądu który mówi że to  bezprawie

A jaka odpowiedzialność te organy ponoszą ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v