Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, mirro napisał:

No to teraz nie mogą zaproponować jej RPO? Przecież byłaby idealna. A może się boją?

Najpierw to trzeba zapytać czy się zgadza . Ktoś może inaczej się spełniać. Kobieta po udarze szacunek to co robi.👍

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano
49 minut temu, galan99 napisał:

Powstają w całej Ameryce bojówki o bronie Trampa nic dobrego to nie wróży mogą podpalić AMERYKĘ .

Czyli Ameryka bierze przykład z Polski. Może by im wysłać naszych ? Mają już praktykę w zadymach.

30 minut temu, DTaras napisał:

Senator Staroń gdyby chciała pomóc wielu ludziom i była taka mocna przewodziłaby teraz Rządowi. Pomogła w skali kraju drobnemu ułamkowi wykorzystując do tego pozycję. Działanie Syzyfowe ale skuteczne w ciasnym gronie bazującym na jej nazwisku. Dobre i to ale bez wpływu na ustawodawstwo. Nie musi być zrzeszona i to siła jej pracy. Zresztą zaraz by ją z PiSu wywalili i to maksymalna jej zaleta.

Nie wiem kto to jest ale skoro komuś pomogła, to gdyby na jej miejscu pojawiło się kilkudziesięciu  pomocnych senatorów i posłów, to ten kraj mógłby się zmienić. I dlaczego kilkuset członków partii boi się kilku osób w zarządzie ?

Opublikowano
40 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Pomaga rolnikom glosujac za piątka?? 

Oczywiście tak jak Dariwola napisał niedługo rolnicy sami się opowiedzą za zakazem uboju rytualnego na którym zarabiają tylko zaklady

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@henio2, tacy rolniko-PiSowcy idioci jak ty to już od dawna za piątką się opowiadają ;) A żaden zdrowo myślący ROLNIK tego nie poprze ;) Sam mimo tego, że nie hoduję zwierząt, wiem, że zakaz uboju rytualnego to nic dobrego. Tą głupią ustawą likwidujemy sobie kilka kierunków exportowych. Tylko idiota, z własnej nieprzymuszonej woli tak robi.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał:

Czyli Ameryka bierze przykład z Polski. Może by im wysłać naszych ? Mają już praktykę w zadymach.

Nie wiem kto to jest ale skoro komuś pomogła, to gdyby na jej miejscu pojawiło się kilkudziesięciu  pomocnych senatorów i posłów, to ten kraj mógłby się zmienić. I dlaczego kilkuset członków partii boi się kilku osób w zarządzie ?

Kogo Lupard trza by pastować na czarno to kosztuje. 🤣

Opublikowano

No my coś eksportujemy czy zakłady ? Rolnik tak gówno ma z tego myślisz że ktoś kupuje na uboju rytualny po innej cenie? W okolicy Ci co bydło trzymają nikt groszem nie śmierdzi 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Ulman napisał:

Po co żes w podPIS wrzucił ta definicję dysortografii ?

Żeby  taka ,,ciemnota  ukraińska,,  jak ty   wiedziała  😎

Jak myślisz  bronek  bul   też  ma  dysortografię  ??

22811_39352fb21bbf11e512c84c8d7a60fdb2.j

320komor.jpg

33 minuty temu, Dariowola napisał:

Lekarz to składa przysięge Hipokratesa .🤣👍

Skąd  ,,ciemny  proletariat,,  antyPiS  może  o  ty  wiedzieć 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2, tacy rolniko-PiSowcy idioci jak ty to już od dawna za piątką się opowiadają ;) A żaden zdrowo myślący ROLNIK tego nie poprze ;) Sam mimo tego, że nie hoduję zwierząt, wiem, że zakaz uboju rytualnego to nic dobrego. Tą głupią ustawą likwidujemy sobie kilka kierunków exportowych. Tylko idiota, z własnej nieprzymuszonej woli tak robi.

Dania wybiła wszystkie norki i nikt nie lamentował z tego powodu

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, henio2 napisał:

No my coś eksportujemy czy zakłady ? Rolnik tak gówno ma z tego myślisz że ktoś kupuje na uboju rytualny po innej cenie? W okolicy Ci co bydło trzymają nikt groszem nie śmierdzi 

Tylko jak zakłady przestaną exportować, to od rolników nie kupią, czyli rolnicy nie będą hodować. Ale tego twój mały PiS-iorski móżdżek nie pojmuje ;) Nie widziałeś jak cena bydła spadła w dół przez zapowiedzi tej ustawy ? To teraz sobie pomyśl o ile mogły spaść gdyby to rzeczywiście wprowadzili.

3 minuty temu, henio2 napisał:

Dania wybiła wszystkie norki i nikt nie lamentował z tego powodu

A wybicie norek w Danii to dla polskiego przemysłu futrzarskiego ogromna szansa, tylko trzeba to umiejętnie wykorzystać ;) Podobno chińczyk chce w Radomiu budować duże centrum targowe futer naturalnych, mam nadzieję że wykorzystamy tą szansę .

Opublikowano

Twoja ograniczona inteligencja nigdy nie pojmie że kupi kto inny życie nie lubi próżni przykład zboża jak jest na świecie zapotrzebowanie to i jest ceną mimo rekordowych zbiór czy cena świń z ubiegłego toku

Ostatnie dwa lata mimo duszy ceny były niskie tyle Twoje teoria

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, henio2 napisał:

Twoja ograniczona inteligencja nigdy nie pojmie że kupi kto inny życie nie lubi próżni przykład zboża jak jest na świecie zapotrzebowanie to i jest ceną mimo rekordowych zbiór czy cena świń z ubiegłego toku

Ostatnie dwa lata mimo duszy ceny były niskie tyle Twoje teoria

Możesz po Polsku napisać, nie da się tego czytać. Donos do prokuratury też tak napisałeś ?

Nie rozumiem tylko po co mamy ograniczać sobie możliwości produkcji, z własnej nieprzymuszonej woli. Tylko idiota, sam z własnej woli ogranicza sobie możliwość manewru w exporcie ;) Losu zwierząt tymi zakazami nie poprawimy, bo świat nie znosi pustki i gdzie indziej zaczną zabijać rytualnie, tak samo futra, póki są klienci to są i producenci, a co to za różnica czy w Polsce czy np na Ukrainie ? Jedynie taka, że to Ukraina na tym zarobi a nie my Polacy ;) A i u nas są pewne normy hodowli zwierząt, w państwach 3-ciego świata tego nie ma ;) 

I powiedz mi, skoro tak dobrze chcą robić, to dlaczego zezwalają na ubój kurczaków rytualnie, po jednym spotkaniu z prezesem CEDROB-u ;) Niby tak chcą dbać o dobro zwierząt ;)

I po co wspominasz o świniach, ich ubój rytualny raczej nie dotyczy, ale co ja tam wiem ;)

Opublikowano
9 minut temu, Denwer napisał:

Żeby  taka ,,ciemnota  ukraińska,,  jak ty   wiedziała  😎

Jak myślisz  bronek  bul   też  ma  dysortografię  ??

22811_39352fb21bbf11e512c84c8d7a60fdb2.j

320komor.jpg

Skąd  ,,ciemny  proletariat,,  antyPiS  może  o  ty  wiedzieć 

A cholerna go wie. Może i ma

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko idiota, z własnej nieprzymuszonej woli tak robi.

No  i  za chwilę  rolnicy  podpiszą  się  pod   tym  że  nie  sprzedają  bydła  na  ubój  rytualny😂.  Tym  samym  dadzą  ministrowi  narzędzie  do  wprowadzenia  tego  zakazu  za  ich  przyzwoleniem 😎

15 minut temu, henio2 napisał:

W okolicy Ci co bydło trzymają nikt groszem nie śmierdzi

No bo  śmierdzą  bydłem.  Szczególnie  rano  w  kościele  w  miejscowościach  gdzie  jest  produkcja  mleka  czuć   kto  krowiarz  a kto  nie 

15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Podobno chińczyk chce w Radomiu budować duże centrum targowe futer naturalnych, mam nadzieję że wykorzystamy tą szansę .

Jaką  szansę  jak  większość  znanych  i  cenionych  producentów  odzieży  odeszło  od  futer   to  rynek  przegrany   a nie  mogący  przynieść  sukces małe  pojęcie  masz  o tym  co się  nosi   ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Jaką  szansę  jak  większość  znanych  i  cenionych  producentów  odzieży  odeszło  od  futer   to  rynek  przegrany   a nie  mogący  przynieść  sukces małe  pojęcie  masz  o tym  co się  nosi   ;) 

To jak ten rynek i tak upada, to po co te zakazy, hodowle same się pozamykają z powodu braku rynku zbytu ;) 

2 minuty temu, Denwer napisał:

No  i  za chwilę  rolnicy  podpiszą  się  pod   tym  że  nie  sprzedają  bydła  na  ubój  rytualny😂.  Tym  samym  dadzą  ministrowi  narzędzie  do  wprowadzenia  tego  zakazu  za  ich  przyzwoleniem 😎

Chyba ci należący do PiS-uaru ;) Ja tam nie słyszę żeby ktoś się pod tym podpisywał ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Chyba ci należący do PiS-uaru ;) Ja tam nie słyszę żeby ktoś się pod tym podpisywał ;) 

Wszyscy  pazerni  na  socjal  unijny   się  pod tym podpiszą  😂🤣;)

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał:

juz przygotowanii- niedlugo i u nas wejdzie z cala pewnoscia,

Dużo  wygodniej  jest  trzymać  bydło  luzem, wielu  to  nie  zmartwi  bo każdy  kto  lubi  sobie  ułatwiać  pracę  trzyma  bydło  luzem  😎

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Denwer napisał:

Wszyscy  pazerni  na  socjal  unijny   się  pod tym podpiszą  😂🤣;)

I będą exportować żywiec do takiej np Ukrainy gdzie będą Niemieckie ubojnie zabijać bydło rytualnie :) Świetny pomysł ;) Ale jak rozumiem z punktu dobrostanu zwierząt lepsze jest ich wożenie po 500km do ubojni za granicą niż ubicie na miejscu ;) Rozumowanie godne tylko PiS-owskiego aparatczyka ;) 

Tak jak ty wpie*dalasz chlebek z Ukraińskiej pszenicy pryskanej opryskami dawno zakazanymi na terenie UE ;) Albo mięsko karmione soją GMO ;) Albo zbożami z Ukrainy pryskanymi środkami zakazanymi w produkcji zbóż w UE ;) Oczywiście gospodarstwa w UA prowadzą Holendrzy, Niemcy czy Duńczycy ;) W swoich gospodarstwach na wschodzie pryskają czym chcą a nam zakazują :) A taki socjalistyczny idiota jak ty dalej wierzy w UE ;) 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

Dużo  wygodniej  jest  trzymać  bydło  luzem, wielu  to  nie  zmartwi  bo każdy  kto  lubi  sobie  ułatwiać  pracę  trzyma  bydło  luzem  😎

Taaa. Przeważnie cielaki jałowki i byki razem

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I będą exportować żywiec do takiej np Ukrainy gdzie będą Niemieckie ubojnie zabijać bydło rytualnie :) Świetny pomysł ;) Ale jak rozumiem z punktu dobrostanu zwierząt lepsze jest ich wożenie po 500km do ubojni za granicą niż ubicie na miejscu ;) Rozumowanie godne tylko PiS-owskiego aparatczyka ;) 

Skoro  podpiszą  oświadczenia  że  bydło  nie  zostanie  ubite  rytualnie  to   jaki  sens  to eksportować  ???   Typowe  myślenie  dla antyPiSowca

11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tak jak ty wpie*dalasz chlebek z Ukraińskiej pszenicy pryskanej opryskami dawno zakazanymi na terenie UE

Nie  jadam chleba ;)

12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Albo mięsko karmione soją GMO

No i dobrze   GMO  to  przyszłość  😎

5 minut temu, pafnucy napisał:

Przeważnie cielaki jałowki i byki razem

Jak nie  potrafisz  porozdzielać   to  twój  problem  lub  ,,nieudolność,,;)

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Denwer napisał:

Skoro  podpiszą  oświadczenia  że  bydło  nie  zostanie  ubite  rytualnie  to   jaki  sens  to eksportować  ???   Typowe  myślenie  dla antyPiSowca

Hahhahah, już to widzę jak stoją w kolejce podpisywać takie oświadczenia. Podpiszą oświadczenia, a potem i tak rytualnie ubiją. O ile wiem to Puda jeszcze nie ma takich uprawnień żeby mówić Ukraińcom jak mają zabijać u siebie zwierzęta ;) Albo może Łukaszence będzie mówił jak ma zabijać polskie byki ;) 

EmYR2nAXEAcb2DU.jpg

Patrz cała UE będzie sobie zabijać rytualnie, tylko w PiS-landzie i jeszcze kilku krajach będzie to zakazane. A jeszcze ten pajac Puda tłumaczy, że w prawie całej UE już ten zakaz obowiązuje ;) 

8 minut temu, Denwer napisał:

No i dobrze   GMO  to  przyszłość  😎

Skoro taka przyszłość, to dlaczego TWÓJ kochany rząd przymierza się do zakazu importu GMO do Polski ?? 

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Hahhahah, już to widzę jak stoją w kolejce podpisywać takie oświadczenia.

No to zobaczysz  jak  POlecą   po  socjal ;)

7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Podpiszą oświadczenia, a potem i tak rytualnie ubiją.

Czyli twierdzisz  że  rolnicy  będą  wyłudzać dotację  🤔

Opublikowano (edytowane)

A czemu rolnik ma odpowiadać za to jak ktoś zabija zwierzęta hodowane przez niego ?? Co to za PiS-owski pomysł ;) 

To tak ja miałbym odpowiadać za to, że ktoś z moich truskawek zrobił sobie kompot albo dżem, a nie zjadł je bez przetwarzania ;) 

Od dawna to robią, np pobierając dopłaty, na grunty które wydzierżawiają ;) Jakoś PiS-owski aparat państwowy ich za to nie ściga ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v