Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Praca u Niemca za 1,5euro na godzinę miast 15.

I dopełni się plan Tuska niszczenia Polski i bogacenia germańca. Bo chyba jeszcze go dziś nie wspominano🤣

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

To sam se już odpowiedz na to pytanie .

poprzyj tezę. jak ktoś może odpowiedzieć na to o czym napiosałeś?

Opublikowano

To sam se już odpowiedz na to pytanie .

Ja debilnych wywodów nie ogarniam dlatego dopytuje ale najwyraźniej ty też nie wiesz o co ci chodzi skoro wytłumaczyć nie potrafisz.

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Plan_Balcerowicza

Większości tu są dzieci urodzone w latach 90 co wy możecie wiedzieć na temat tamtych lat jak nosiliście pieluchy .

rocznik 73 ,moze troszke pamietam...jeszcze 😛

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Po wymianie pieniędzy za Balcerowicza moi rodzice mieli na używany ciągnik a kupiliśmy składak Wigry 

tak bylo w latach osiemdziesiatych , ojciec nie chcial na jesieni 60 z przydzialu ,na wiosne kupil 30 za wiecej pieniedzy..

1 godzinę temu, Jurek321 napisał:

Ja za komuny w maju 1989 wziąłem kredyt na zakup 3 krów, a w styczniu 1990 sprzedałem jedną ,spłaciłem kredyt i jeszcze zostało, później kto nie spłacił to już ruszyła karuzela zadłużeniowa.

a ci co nie zdazyli splacic albo nie chcieli zalozyli samoobrone.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał:

tak bylo w latach osiemdziesiatych , ojciec nie chcial na jesieni 60 z przydzialu ,na wiosne kupil 30 za wiecej pieniedzy..

Wtedy to większość nie chciała 60-tki, bo wierzyli jeszcze, że ciężki traktor to nagniecie i nic nie urośnie xD Ja nie pamiętam, ale starsi w rodzinie opowiadali, że ludzie po 3-4 lata na 30-tke czekali zamiast brać 60-tke ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

bardziej że dużo spali.

ale chcieć to sobie można było. łapówki, kolejki, znajomości i przynależność do partii. to decydowało.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wtedy to większość nie chciała 60-tki, bo wierzyli jeszcze, że ciężki traktor to nagniecie i nic nie urośnie xD 

Opublikowano

OJ dziwni ludzie z was za kilka lat 1 chleb będzie kosztował 100 zł reklamówka pieniędzy na zakupy bo będą miliony już to przerabiane .

po co ci reklamówka ja można napisać 10,100 tys ,milion dowolną cyfrę na banknocie

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

OJ dziwni ludzie z was za kilka lat 1 chleb będzie kosztował 100 zł reklamówka pieniędzy na zakupy bo będą miliony już to przerabiane .

phii, dopiro. wtedy jedno jajko będzie kosztowało 35 i poleci ...

Opublikowano (edytowane)

Było już przerabiane ale cóż można wydrukować banknot o nominale 10 milionów i kupić za to 200 l ropy w czym problem .

Tylko kurs do Euro będzie też inny .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Było już przerabiane ale cóż można wydrukować banknot o nominale 10 milionów i kupić za to 200 l ropy w czym problem .

Tylko kurs do Euro będzie też inny .

Ale co z tego ? O co tobie chodzi?  Czy ty do jakiejś puenty dążysz czy tak po prostu piszesz co ci chory intelekt dyktuje? 

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Wtedy to większość nie chciała 60-tki, bo wierzyli jeszcze, że ciężki traktor to nagniecie i nic nie urośnie xD Ja nie pamiętam, ale starsi w rodzinie opowiadali, że ludzie po 3-4 lata na 30-tke czekali zamiast brać 60-tke ;) 

Mądre ludzie - wiedzieli, że lepiej konikiem obrobić niż w wyjuchu się męczyć.

31 minut temu, Agrest napisał:

I dopełni się plan Tuska niszczenia Polski i bogacenia germańca. Bo chyba jeszcze go dziś nie wspominano🤣

Za 20 lat to Tusk będzie pamiętany jako zwykły polityk jakich wielu  a pominiki kłamczyńskich będą publicznie niszczone.

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Nie da się stale drukować kasy kiedyś się to zawali taki system i koniec dyskusji .

No to jeszcze na koniec powiedz o co ci  w ogóle chodziło i czemu proponujesz by zrujnowac Polske zamknięciem rynku, drogimi kredytami  i walutami? Doszukuje sie w tym jakiejkolwiek logiki i nic mi do głowy nie przychodzi więc liczę że wyjasnisz.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Doszukuje sie w tym jakiejkolwiek logiki i nic mi do głowy nie przychodzi

hmmm. tak jak większości tu... 🤔

Opublikowano
36 minut temu, galan99 napisał:

i znowu bede milionerem  😛, pierwsza wyplata 6 milionow.,

18 minut temu, Partyzant85 napisał:

Mądre ludzie - wiedzieli, że lepiej konikiem obrobić niż w wyjuchu się męczyć.

Za 20 lat to Tusk będzie pamiętany jako zwykły polityk jakich wielu  a pominiki kłamczyńskich będą publicznie niszczone.

na wawelu go pochowaja ?😂 tez mi sie wydaje ze niedlugo bediemy  tesknic za ciepla woda w kranie a nawet za jakakolwiek...

nie wazne kto i jak glosuje -wazne kto glosy liczy, chyba tego jeszcze nie grali.

https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/drobin-krzysztof-wielec-wygral-wybory-ale-nie-otrzymal-zaswiadczenia/lj7mdck,79cfc278

Opublikowano

To jest swołocz i zaprzańcy. Dziś nieoczekiwanie okazało sie że Girzyński i Czartoryski byli źli , podejrzani  i niegodni i to zadna strata że ich nie ma. Jak za komuchów albo w typowej sekcie. Dopóki był z nami to dobry a jak już nie znami to zły , podły , dwulicowy a tak w ogóle to złodziej a może nawet i gej😆.Pani rzecznik jest idiotką ale co gorsza traktuje widzów jak kretynów. Gdyby Girzyński miał coś za uszami i toczyło sie postepowanie to cichutko by w PISie siedział i głosował jak trzeba żeby mu niczego nie wywlekli. PISowi  też by się nie spieszyło  brać go za d*pę bo większośc niepewna a Ziobro z Gowinem co chwilę kij w szprychy chcą wkładac.  Nie wiem jakim prostakiem i głupkiem trzeba być żeby wyjść do ludzi i publicznie takie bzdury opowiadać. Upadek to mało powiedziane

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v