Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Większości tu są dzieci urodzone w latach 90 co wy możecie wiedzieć na temat tamtych lat jak nosiliście pieluchy .

stwierdzam że ty nie nosiłeś pieluch w tamtych latach ,bo cię jeszcze nie było (że nie napiszę dosadniej) skoro wypisujesz te brednie

Opublikowano (edytowane)

Byłem byłem .

Takim razie każdy w domu powinien mieć drukarkę jak mu braknie to dodrukować kasy i w czym problem . 

Skoro państwo drukuje i cały świat tak robi .

Drukowanie większej ilości banknotów ma za zadanie podratowanie budżetów firm i zapewnienie środków na wypłaty dla pracowników . 

To nie jest wyjście tylko bagno .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Widzę ze dużo znawców tu to się zapytam jak widzicie rynek pracy w perspektywie paru lat do przodu? Głównie sektor budownictwa mnie interesuje.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, akooo napisał:

Widzę ze dużo znawców tu to się zapytam jak widzicie rynek pracy w perspektywie paru lat do przodu? Głównie sektor budownictwa mnie interesuje.

Krach jak w latach 2007-2008, będzie jak w Hiszpani, nabudowane mieszkań, na które nikogo nie będzie stać. Przy obecnych stopach procentowych wiele osób nabrało kredytów, ale jak tylko stopy pójdą w górę i zamiast spłacać 1500 miesięcznie będzie trzeba spłacać ponad 2000 to już nie będzie tak wesoło.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

a robota będzie?

Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, akooo napisał:

Krach jak w latach 2007-2008, będzie jak w Hiszpani, nabudowane mieszkań, na które nikogo nie będzie stać.

Znaczy ceny mieszkań spadną skoro nikt tego nie będzie kupowal

Opublikowano
32 minuty temu, galan99 napisał:

Zamknąć granice dla Polskiego towaru by nie mógł być sprzedawany zagranicę .

1 Euro 12 zł , 1 dolar 10 zł .

Kredyty w banku na 70 % .

I Inflacji nie ma szybko

8 minut temu, galan99 napisał:

Biedotę i bardzo wielu by  się powiesiło .

ale o co ci chodzi bo nie nadanżam:ph34r:

Opublikowano (edytowane)

Czemu ma być nie stać przecie dodrukują kasy i podniosą wypłaty i tak w nieskończoność aż kiedyś coś pierdolnie .

O  zdjęcie dodrukowanych Pieniędzy z rynku pustego bez pokrycia .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Czemu ma być nie stać przecie dodrukują kasy i podniosą wypłaty i tak w nieskończoność aż kiedyś coś pierdolnie .

No i jak pierdolnie to wtedy nie będzie stać ...

2 minuty temu, akooo napisał:

Znaczy ceny mieszkań spadną skoro nikt tego nie będzie kupowal

No nwm czy będą tak chętnie sprzedawać te mieszkania poniżej kosztów wybudowania.

Opublikowano

to co będą z nimi robić? Jak stoi puste to tez generuje koszty,w nieskończoność nie będą ich trzymac

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

podniosą wypłaty i tak w nieskończoność aż kiedyś coś pierdolnie .

a czemu pierdolnie jak w nieskończoność podnosić i drukować kasę będą?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

@galan99Więc jakie widzisz wyjście bo jak na razie to pieprzysz jak potłuczony i nic z tego nie wynika.

Co pieprzę to w jaki sposób masz na zdjęcie z ryku nadrukowanych pustych pieniędzy podaj swój przykład .

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

a czemu pierdolnie jak w nieskończoność podnosić i drukować kasę będą?

bo tak się nie da. to już było. całkiem nie dawno.

Opublikowano

W wawie kilkanaście lat temu powstało kilka za***istych bloków na Ursusie Skorosze vis a vis Leroi Merlin i al. Jerozolimskich.

Ponoć ludzie wykupili mieszkania, a do tej pory z powodu nieuregulowanego stanu prawnego gruntu , wprowadzić się nie mogą.

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Co pieprzę to w jaki sposób masz na zdjęcie z ryku nadrukowanych pustych pieniędzy podaj swój przykład .

Ale to ty tu karkołomne teorie tworzysz więc się ciebie pytam co to ma spowodować, jakiego rezultatu byś oczekiwał? Co ma dać 70% kredyt, zamknięcie rynku i euro po 12 pln? Jeśli tak piszesz to zakładam że są to środki do osiągnięcia konkretnego celu, a ja sie właśnie pytam co ma być tym celem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v