Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, galan99 napisał:

Ale wiele zniszczeń a tak ludzi wygnać i miasto mieć w całości .

Jak to wygnać ludzi? Toż sam wczoraj pisałeś że byś w pierwszym szeregu bronił ojczyzny do krwi ostatniej i wygnac byś się nie dał bo to kolaboracja i niegodne zachowanie. 

Co do ruskich to z Kaliningradu Migami mogą nad Żoliborz przylecieć w 10 minut  albo  i szybciej. Nawet kot by sie nie zdążył do piwnicy schować

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Cywile czym by się bronili parasolami .

Gdzie jest Armia wojsk brak koszary polikwidowali zanim ogłosili by mobilizację spisali broń wydali ale komu jak szkolenia nie mają ludzi kolbami by celowali .

3 dni trzeba w Polsce by mobilizację zorganizować .

W lublinie na Majdanku byli koszary teraz okna powybijane brama zgięta przy kaplicy brzozy rosną nic nie ma Nowy Świat tak samo nie ma , Zamość nie ma .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
34 minuty temu, galan99 napisał:

Ale wiele zniszczeń a tak ludzi wygnać i miasto mieć w całości .

Po co komu miasto bez ludzi?

Widziałeś opuszczone gospodarki?

Dlatego np nie uśmierca się nas fizycznie, a ekonomicznie. Tak byś za parobka robił i schedę w nienagannym stanie utrzymywał.

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Zadałeś dziwne pytanie ale przemyśleń jest wiele .

Czy by gwałcili kobiety i dziewczyny młode .

Czy chłopów by oszczędzili czy mordowali .

To nie ma nic do rzeczy. Przedstawiałeś logikę że jak nie chcą dać się zabić i nie walczą  to kolaborują. Teraz piszesz ze nie walczyliby bo nie mieliby czym. Pytam więc czy fakt że nie walczyliby jest równoznaczny z kolaboracją.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Ruski ma swoich ludzi by odsadził a Polak nie nadaje się do pracy niewolniczej bo nie jest posłuszny .

Taa, a ruskiego przymusi do pracy🤣🤣🤣

Stal zbrojeniową by ze stropu powyciągali- zaczynając od parteru😆

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Zrozum każdy kraj ma Armię a u nas nie ma nic brak szkoleń nie ma powoływanych rezerwistów , nic nie ma amunicji nawet brak .

Ale to nie ma nic do rzeczy. Wczoraj twierdziłeś że jesli ktoś nie walczy to jest postepowanie obrzydliwe i kolaboracja. Dziś twierdzisz że ludzie by nie walczyli z różnych powodów , więc sie pytam czy w twojej logice byliby oni kolaborantami.  

Opublikowano

Eee tam nudne. Tu nie chodzi co by było gdyby tylko o twoją ocenę tych którzy nie chcą dać się zabić. Czy tacy ludzie są dla ciebie kolaborantami czy nie? To chyba proste pytanie?

Opublikowano

Dobrze że kulejemy z finansami i na kulkę dla każdego nie starczy.

Chyba że będzie w szeregu zbiórka i jedna kula na piętnastu😕

Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Kto dostanie powołanie a nie wstawi się lub z pier**li z pola walki sąd i kulka .

To jest tylko takie proste z twojej perspektywy, Z mojej wygląda to trochę inaczej. Zawsze wolałem chłodnych fachowców od żarliwych narwańców. 

Wiesz co jest podstawą niespierdolenia z pola walki? Ano pogodzenie się z losem i próba startu z warunków jakie stworzył Ci przeciwnik i przełożeni. 

Trzeba sobie powiedzieć  - jeśli to tu jest kres mojej drogi, to trudno ale zrobię wszystko aby jak najwięcej sukinkotów zabrać ze sobą. 

Nie oczekuj tego od cywila powołanego z rezerwy, ponieważ ludziom zmieniają się z czasem priorytety, Rezerwa wygrywa wojny operacyjni w małej ilości dożywają jej końca.

A w naszym kraju jajca na każdym kroku.:lol:

https://www.o2.pl/informacje/arcybiskup-jedraszewski-kazal-wiernym-dziekowac-bogu-za-braci-kaczynskich-6652319359880128a

"Ale my wszyscy jako wspólnota, wspólnota Kościoła, żyjąca nauką Chrystusa, mamy prawo, by dziękować za to życie śp. pana prezydenta Lecha Kaczyńskiego i pana prezesa w kategoriach ludu bożego, który cieszy się, że w nim od tylu lat są, żyją takie osoby. To nasz obowiązek dziękować Panu Bogu za nich – polecił zgromadzonym abp. Jędraszewski."

:brawo:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v