Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Poparcie prostego niezaradnego ludu zapewne bedzie ale to nadal nie wyjaśnia czemu jeden ma płacić więcej od drugiego. To jest dyskryminacja i jawne złodziejstwo.

1. Lewacki bełkot. Jak draństwo dostanie coś darmo to zaraz się okaże że pół miasta jest potrzebujące a za rok bedzie pretensja ze znowu za darmo nie ma. To właśnie życiowe niedojdy i nieudacznicy wyciągają łapę po darmochę - to są patole których w lewackim świecie PISu nazywa się biednymi, potrzebującymi ludźmi a nie pasożytami . Wg socjalistycznej lewicowej doktryny którą wyznajesz ci którzy nie chca dawać za darmochę to tak jak pisałeś - źli ludzie i patologia i zawiść .

2. Może i zjebane ale przynajmniej nie mam lewackich  poglądów rodem z czasów Lenina.

3. Taaaa, i jeszcze na okrasę źli Niemcy , buuucchhhaaachaaaaaa🤣

Życiowe niedojdy to żyją spokojnym życiem na wszystko mają opłaconą energię kupiony opał daną zapomogę , żywność , komputery i tak dużo by wymieniać .

A kto za***rdala to i będzie za***rdalał tylko więcej i gówno będzie z tego miał tylko roboty do licha i czasu brak . Od dobrobyt .

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

A kto za***rdala to i będzie za***rdalał tylko więcej i gówno będzie z tego miał tylko roboty do licha i czasu brak . Od dobrobyt .

Ale tym razem to żalisz się czy współczujesz, bo jakoś nie mogę się zdecydować?😂

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Życiowe niedojdy to żyją spokojnym życiem na wszystko mają opłaconą energię kupiony opał daną zapomogę , żywność , komputery i tak dużo by wymieniać .

I tak właśnie lewacki socjalizm PIS degeneruje społeczeństwo. Nieroby które na nich głosują będą miały darmochy pod dostatkiem.

Jeśli PIS walczy z patologiami to powinni zacząć od samorozwiązania swojej partii.

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

dobra zmiana.... dla nierobów.👍

Opublikowano
31 minut temu, galan99 napisał:

To dlaczego  nie żyjesz  tak  jak oni  skoro  to  takie super   co  cie  powstrzymuje  ???

32 minuty temu, galan99 napisał:

A kto za***rdala to i będzie za***rdalał tylko więcej i gówno będzie z tego miał tylko roboty do licha i czasu brak . Od dobrobyt

Jeżeli ciągle  robisz  to  samo   to  nie   oczekuj  innych rezultatów

32 minuty temu, pafnucy napisał:

dobra zmiana.... dla nierobów.👍

Takich  jak  ty.

196297192_6348107478548046_4844936938512

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Takich  jak  ty

albo ty...

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

196297192_6348107478548046_4844936938512

No popatrz 😲 Pis niby taki prawy i sprawiedliwy a żaden z nich nie będzie siedział. 

Opublikowano

Nie wiem gdzie ten socjal ja byłem kiedyś pół roku na zasiłku to 600zl na miesiąc dostawałem to dziękuję za taki socjal. A to że dają te 500zl na dziecko to dobrze. Trochę odżyły niektóre rodziny na prowincji nie muszą ojcowie za granicę wyjeżdżać. Obiektywnie w Polsce jeszcze nigdy tak dobrze się ludziom nie żyło wszystko macie. A patologia która macie na myśli na wybory i tak nie chodzi i im zawsze będzie źle nawet jakby im worek złota dać. Mówiłem już gospodarkę wykańcza aparat urzędniczy a nie 500 plus.

Opublikowano

Aparat urzędniczy podlega rządowi, więc gospodarkę wykańcza rząd rękami tegoż aparatu. Zaniechanie działania(brak reakcji na działania aparatu) to też przestępstwo w pewnych warunkach, więc cały rząd pod sąd.😂

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ja się nie żalę ani  współczujesz tylko z tym ma problem @Ulman skoro dają to ludzie korzystają z takiego dobrodziejstwa jak zapomogi i po co pracować jak można dostać .

A ty nie uważasz za patologię faktu że nie muszą pracować a dostają? 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Tylko że socjal będzie dalej i dalej wprowadzany  dla większego grona ludzi i będą się śmieli z tych co zapierdalają za miskę ryżu .

Czyli przyznajesz mi rację że to nie normalne a jednocześnie to popierasz? Jak ty to godzisz? 

Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Na podstawie przePISów które zaakceptował nasz rząd dbając o Rysia Czarneckiego, Kępę, Mazurek czy niejaką Szydło. Emerytura Senyszyn to skutek uboczny który dla dobra sekty są w stanie przeżyć. 

Konkrety proszę, kiedy , gdzie ?

3 godziny temu, Denwer napisał:

Przywódcą PO  był  najlepszym  ale   już  jego powrót  nic  nie  zdziała  przecież  już było  to  przerabiane  jak myśleli  w PO  że  wiec  z tuskiem przycięgnie  tysiące ludzi  a  przyszła garstka    jego  mit  wygasł   a ucieczką   do  Brukseli   pogrzebał  swoją  dalszą  Polską  karierę

Kwaśniewskiemu się powrót do polityki nie udał po przerwie, Tuskowi również. Chociaż ten drugi ma zapędy na mentora, guru polityki :P.

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Poparcie prostego niezaradnego ludu zapewne bedzie ale to nadal nie wyjaśnia czemu jeden ma płacić więcej od drugiego. To jest dyskryminacja i jawne złodziejstwo.

Masz rację, to jest złodziejstwo. Osoba po 40 latach pracy za najniższą krajowa otrzymuje najniższą emeryturę, ok. 900 zł netto. Co miesiąc odprowadza ok. 600 zł na składki emerytalne.Łatwo chyba policzyć ile by odłożyła wpłacając na konto emerytalne i w razie śmierci kasa by nie przepadła.

Opublikowano
2 minuty temu, Andpol napisał:

Prąd podrożał bo Tusk wraca tak teście pier**lą żonie TVP-PIS całkiem im mózgi wyprał.

No niestety ale dla naszych staruszków to kurwizja jest bardziej święta jak najwyższy. 🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

na razie nie siedzi przez POwolne sądy😋

Albo przez PISdaczkowatych urzędasów co boją się własnego cienia. 

Opublikowano
26 minut temu, Ulman napisał:

A ty nie uważasz za patologię faktu że nie muszą pracować a dostają? 

Źle na to patrzysz. Podobnie jak masa dostaje dopłaty za pseudo pakiety, aby zmniejszyć podaż płodów rolnych na rynku i utrzymać opłacalność dla innych, taki i nieroby dostają kasą aby nie zalali rynku pracy.🤭

Toż wtedy byłby dopiero armagedon.🤣

A teraz czas na kawę😋

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

No popatrz 😲 Pis niby taki prawy i sprawiedliwy a żaden z nich nie będzie siedział. 

Bo  schowali  się  za  immunitetem w senacie 

20 minut temu, Andpol napisał:

Prąd podrożał bo Tusk wraca tak teście pier**lą żonie TVP-PIS całkiem im mózgi wyprał.

A  innym  wyprali  mózg   ze   szczepionka  na covid  zbawi  świat  i  uchroni  ich  przed  śmiercią   :D  :D  :D   I  widać po tym forum  że niektóre  bez*ózgie  b*rany  w to  uwierzyły  :D  :D    

Edytowane przez Denwer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v