Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, pafnucy napisał:

co właściwie złego jest w szczepieniach?

W szczepieniach  niema  nic  złego.  Ale  dać  się  szczepić  szczepionką  nie  przebadaną   za którą  odpowiedzialności  firma  która  ją  produkuje   nie  bierze  której  szef   szczepić  się  nie chce.  Tylko   dlatego   że  ktoś  się  boi   to  objaw   masowej  gł*poty   tak zwany    "owczy  pęd"

194946189_816539332310826_87117522086935

Opublikowano

znam pare ksiazek tokarczuk i tam ani slowa o kaczafim nie ma..

o dzisiaj parady z gejami na czele, u nas robi sie goraco wiec pewnie rozneglizowanych bedzie duzo.

stonoga powrocil na ojczyzny lono. niezupelnie dobrowolnie.

marecek zamiast wklejac bzdury ,kup se wykrywacz metali i w las-przed chwila ogladalem program z poszukiwaczami artefaktow , wlasnie w lasach i jeziorkach koronowa przeszukiwali pola walk z 39 r, znalezli nawet kawalek karabinu a ty nic plugiem nie wyorales ?? ja dawno, kolo zasypanej studni znalazlem zniszczona  manierke cesarsko-krolewska .

Opublikowano

wlacz tvp-info normalnie jak co dzien od rana polityka.

zrob ankiete kto wie dokladnie co dzisiaj swietujemy, nie mam skoszonej trawy bo bym pewnie do pola wyjezdzal przewracac....

625-ciekawe-kogo-mozna-o-to-obwinic.jpg

Opublikowano

Na stronach rządowych pojawił się kalkulator Polskiego Ładu i można sprawdzić, kto zyskuje, a kto traci na proponowanej rewolucji podatkowej. Sprawdziliśmy. Ci, którym postanowiono podatki podwyższyć, na zachód od Odry uznani byliby za biedaków. 10 projektów w 100 dni zmieni sytuację materialną wielu osób w Polsce.

10 ustaw w 100 dni - tak szybko rząd planuje wprowadzenie zmian w podatkach, czy prawie budowlanym

Przy wykorzystaniu kalkulatorów rządowego i prywatnego policzyliśmy, kto skorzysta, a kto straci

Straty zaczną się już od poziomu zbliżonego do niemieckiej płacy minimalnej

W jednym z wyliczeń jako zysk podatników analitycy rządowi uznali brak straty dzięki wspólnemu rozliczeniu .

Taki cudowny będzie dobrobyt nie można narzekać .

Opublikowano (edytowane)

a jam skoszoną łąke mam i nie pracuje dziś , tylko tyle co trzeba zwierzaki nakarmić , a siano  niech pada .                   Jacuś słyszałeś żę szpilka możę być po ostatniej walce niepełno sprawny ruchowo zostać ? bo pewnie napiszesz żę umysłowo to był wczesniej .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

sport to zdrowie nie znasz tego hasla ??

wiec jak taki aktywny sportowiec moze byc niepelnosprawny ?? ja to owszem od dziecinstwa unikalem sportu i temu jestem inwalida.

o dziwo sa takze bokserzy ktorzy po zakonczeniu kariery pozostali zdrowi na ciele i umysle ale to wyjatki. czasami golote pokazuja i co sie z nim stalo.

swieto nie swieto zawsze siano sie suszylo-wiekszy grzech gdyby zgnilo niz na procesje sie nie poszlo.....

teraz susze tylko na handel wiec na ekologicznych lakach to jeszcze nie ma co kosic, za pare lat to chyba w lipcu bedzie jakas masa trawy.

Edytowane przez jacus
Opublikowano

gdzieś słyszałem żę w niedługim czasie wejdze zakaz używania kosiarek mulczujących na łąkach , w sumie to i tak powinno być pod kosiarką to jeszcze jakaś żaba przeżyje ale po mulczerze to raczej nie i slimaki tak samo  

Opublikowano
19 godzin temu, dysydent napisał:

kolejny przykład jak to idioci będą walczyć z problemami które sami stworzyli.

a ja czekam kiedy pieszy będzie miał pierwszeństwo na przejeździe kolejowym przed lokomotywą z setką wagonów🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Nie możecie chociaż w taki dzień jak dziś niepolitykowac i nie memować 🤔

A to  niby  dlaczego  ???

194988608_327709168717643_29855639127943

Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

przeważnie ta 10 do paliwa. :D

no tak pomrowić można łatwo  a to suszowe , dopłata do wapnowania , odbiór foli  daj palec to całą ręke urwą 

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

To jest postęp na skalę światową taki skok o 100 lat .

Taaa, zachód jest 20 lat przed nami a za kilka lat będą 80 lat za nami🤣

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Denwer napisał:

192780718_3000834326807289_8960940987569

Zwłaszcza w składzie porcelany. 

🏺🐘🤣

3 minuty temu, Denwer napisał:

194338112_2896456377281158_3022009648020

Denwer a gdzie reszta?

Tam było "Głosowałem na PO...sła PIS Przepraszam ".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v