Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Zaraz wpadnie taki henio i powie, że niewinny to nie ma się czego bać ;) Wg niego tylko oszusty z PO się mandatów boją ;) Tylko pewnie jeszcze trzeba poczekać bo pewnie w TVP o tym nie mówili i nie wyrobił sobie jeszcze przez to zdania ;) 

A co to za różnica bo zmienia się tylko interpretacja jakniedlusxnir ma dat będzie nałożony tak możesz go zaskarżyć

Przed chwilą, ogarek napisał:

Jasne.... Sądy mają orzekać wedle woli kardupla.... 😋

No przecież są niezawisłe 😋😜

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, henio2 napisał:

Taak, najlepiej to niech Ziobro wydaje od razu wyroki, po co sądy. Ten wyrok pokazuje jaka nasza władza jest beznadziejna i jak nie zna się na ustanawianiu prawa. Epidemia trwa już niby 10 miesięcy, a oni nawet ustawy na temat zamykania restauracji itd nie potrafią napisać. Tylko wszystko robią przez gówno warte rozporządzenia ministra.

4 minuty temu, henio2 napisał:

No przecież są niezawisłe 😋😜

No własnie, i orzekły jak orzekły ;) A ty mówisz, że źle ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, henio2 napisał:

A co to za różnica bo zmienia się tylko interpretacja jakniedlusxnir ma dat będzie nałożony tak możesz go zaskarżyć

Ale będę musiał go od razu zapłacić, widzisz różnice ?? No, i jeżeli ktoś nie zdąży w przeciągu 7 dni to już nic nie załatwi, a teraz z automatu idzie do sądu jak nie przyjmiesz.

3 minuty temu, henio2 napisał:

https://tvn24.pl/swiat/watykan-papiez-franciszek-zaszczepi-sie-w-przyszlym-tygodniu-z-etycznego-punktu-widzenia-wszyscy-powinni-sie-zaszczepic-4935563.                       Że też oni cytują takie zeczy Ci co są za rozdziałem Kościoła od państwa a jeszcze niedawno krzyczeli moje ciało mój wybór 😋

Bo to są normalne media, a nie TVP ?? Po prostu zacytowali wypowiedź papieża, bez zbędnego komentarza, tak jak ma to miejsce w TVP. Sucha informacja i tyle.

A nie, przepraszam , wg Ciebie jak ktoś ogląda TVN to musi być za Strajkiem Kobiet. TVN=Strajk Kobiet ;) 

• Like 1
Opublikowano

https://wgospodarce.pl/informacje/69115-sady-murem-za-po-nie-rozstrzygna-zadnej-sprawy-przed-wyborami.  

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale będę musiał go od razu zapłacić, widzisz różnice ?? No, i jeżeli ktoś nie zdąży w przeciągu 7 dni to już nic nie załatwi, a teraz z automatu idzie do sądu jak nie przyjmiesz.

Mi tam wszystko jedno prawa przestrzegam w życiu mandatu nie zapłaciłem

• Confused 1
Opublikowano

https://www.facebook.com/solidarnapl/photos/a.420163761410955/3639040216189944/

Tak chcą zmienić /

Gospodarz nie może już chować trzody chlewnej , bo nałożone są takie przepisy , żeby nie mogło się opłacać. Przecież rolnik ma iść kupić zagraniczne mięso które aż świeci od chemii ! Teraz biorą się za drób , jeszcze trochę i Polski rolnik zostanie z pustym ugorem i pustymi chlewami . Wszystko po to by rolnicy i Polacy poszli do sklepów po zdrową żywność .

Rozpoczną się kontrole gospodarstw. Wszystko przez kolejne ognisko ptasiej grypy

W związku z wykryciem drugiego ogniska ptasiej grypy w 2021 roku w Polsce, w poniedziałek rozpoczną się kontrole i akcja informacyjna dla pobliskich gospodarstw.

Kontrole gospodarstw

Przypomnijmy, obszar zapowietrzony to teren w do trzech kilometrów od pojawienia się ogniska ptasiej grypy. Na danym terenie właściciele drobiu zobligowani są do zadbania o swoje ptactwo, tak by nie miało kontaktu z ptactwem z sąsiednich gospodarstw i dzikim ptactwem. Co więcej, obowiązkowe jest stosowanie dodatkowych środków bezpieczeństwa (np. maty dezynfekujące). Jednak to nie wszystko, na obszarze zapowietrzonym przeprowadzone zostaną kontrole.

- Będzie przegląd wszystkich gospodarstw w strefie zapowietrzonej w promieniu trzech kilometrów, a następnie w strefie zagrożonej -mówi Jerzy Dymek, wojewódzki lekarz weterynarii.

https://rolnikinfo.pl/ptasia-grypa-100121-aw-kontrole?fbclid=IwAR3geO7dB-8o1un410hEW8Ud-JhsElkxeErNofqmy5cCrVAW1SJjalwCweM

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Bo to są normalne media, a nie TVP ?? Po prostu zacytowali wypowiedź papieża, bez zbędnego komentarza, tak jak ma to miejsce w TVP. Sucha informacja i tyle.

A nie, przepraszam , wg Ciebie jak ktoś ogląda TVN to musi być za Strajkiem Kobiet. TVN=Strajk Kobiet ;) 

Szkoda że nie cytują w innych sytuacjach ciekawe od kiedy są normalne bo moim zdaniem wszystkie media są stronnicze nie ma czegoś takiego jak niezależne media

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, henio2 napisał:

Szkoda że nie cytują w innych sytuacjach ciekawe od kiedy są normalne bo moim zdaniem wszystkie media są stronnicze nie ma czegoś takiego jak niezależne media

A czy ja gdzieś napisałem, że TVN nie jest stronniczy ?? Czy napisałem, że TVN jest niezależny ? 

Ooo, @pafnucy dobrze napisał, czyli TVP też jest stronnicze i zależne :) 

• Haha 1
Opublikowano

co do sądów to ciekawy wywiad udzielił któryś z byłych prezesów trybunału konstytucyjnego chyba rzeplinski  na temat wyroku w sprawie aborcji ,coś wstylu żę trybuna  powinień nie wydawać wyroku odnosnie aborcji dla dobra ogółu . tak samo sąd mógł nie wydać wyroku w sprawie wyzej omawianej 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, henio2 napisał:

A kto mówi o utrudnianiu tylko niech nie narzucają swoich przekonań większość 

A przepraszam, ktoś gdzieś ci każe zostać gejem ?? Masz wolność wyboru.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

a murzyn? jakim prawem ktoś ustala co nagle staje się obraźliwym słowem?

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Zabrania też mówić wsiok ;) To są słowa obraźliwe, tak jak nie wypada mówić o kimś o ciemnej skórze np dzikus małpa czy czarnuch.

Opublikowano

to własnie te elity które sie uznają za tolerancyjne zakazują mówić , czy czarny powinień sie obrażać jak sie mółi na niego czarny ? tak samo na białego nie wolno mówić biały ?  

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, henio2 napisał:

https://www.pudelek.pl/gabriel-seweryn-z-krolowych-zycia-przyznaje-ze-jest-w-zwiazku-ze-stalkerem-niech-rafal-da-nam-spokoj-6586424771767040a                Dobrze że dzieci nie mogą adoptować bo nie wiadomo kto alimenty by musiał płacić pewnie biologiczni rodzice 😜😋

O ile wiem, to alimenty zawsze płacą biologiczni rodzice, czyż nie takie jest polskie prawo ?? Ewentualnie dzieci płacą na rodziców ;) 

KODEKS RODZINNY I OPIEKUŃCZY - Do płacenia alimentów zobligowani są krewni w linii prostej oraz rodzeństwo. Sąd może nałożyć obowiązek alimentacyjny także na rzecz byłego małżonka oraz pasierba. Przepisy kodeksu cywilnego obciążają obowiązkiem alimentacyjnym przede wszystkim krewnych

4 minuty temu, pafnucy napisał:

a murzyn? jakim prawem ktoś ustala co nagle staje się obraźliwym słowem?

Rada Języka Polskiego czy jakoś tak ;) 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

@Denwer, TT czy FB to prywatne firmy, i mogą sobie blokować konta jak im się tylko podoba ;) Nikt nie zmusza do korzystania, a i żadne prawo nie mówi, ze komuś nie można zakazać korzystania z tych serwisów ;) 

Tylko że lewak tego nie pojmuje. 9ni są zgorszeni że prywatny biznes robi co uzna za słuszne a nie działa na zasadzie sprawiedliwości społecznej. Lewak myśli że prywatne firmy powinny być podporządkowane woli państwa tak jak za komuny. 

21 minut temu, henio2 napisał:

Wymagają zmian bo nie orzekają tak jak chce ciemny lud?  Czy jest to orzeczenie wbrew prawu czy tylko wbrew durnej władzy która najprostszych rzeczy nie umie poprawnie przeprowadzić 

15 minut temu, henio2 napisał:

https://tvn24.pl/swiat/watykan-papiez-franciszek-zaszczepi-sie-w-przyszlym-tygodniu-z-etycznego-punktu-widzenia-wszyscy-powinni-sie-zaszczepic-4935563.                       Że też oni cytują takie zeczy Ci co są za rozdziałem Kościoła od państwa a jeszcze niedawno krzyczeli moje ciało mój wybór 😋

Jak słusznie zauważyłeś - oni cytują a ty będąc przyzwyczajony do TVPis uważasz to jako interpretacje i jedyną obowiązującą prawdę. Normalna telewizja najczęściej cytuje i ew czasem dorzuci kilka faktów i krótka interpretacje. W TVPis masz praktycznie tylko interpretacje a fakty mają drugorzędne znaczenie. 

11 minut temu, henio2 napisał:

https://wgospodarce.pl/informacje/69115-sady-murem-za-po-nie-rozstrzygna-zadnej-sprawy-przed-wyborami.  

Mi tam wszystko jedno prawa przestrzegam w życiu mandatu nie zapłaciłem

Taaaa, jako PISowski zaprzaniec mandatu nie zapłaciłeś, napojow słodzonych nie pijesz więc podwyżka podatki cie nie dotyczy. Generalnie pisowski padalec żyje tak że wszelkie podwyżki podatków i opłat go nie dotykają i jemu PIS czyni wyłącznie dobro. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v