Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Ywa napisał:

To jesteśmy po przeciwnych stronach.

Tak, wyjazd miałam zaplanowany wstępnie, myślałam nawet o kilku miesiącach zrobienia sobie przerwy i od chamienia się/odpoczęcia od wieśniactwa, ponieważ zakończyłam przygodę z programem, nie mam żadnych obciążeń i jestem wreszcie wolna...

oj te programy to wiele osób trzymały i trzymają nadal choć pieniądz nie smierdzi . o i mi na jesieni dopiero weksel in-blanco   oddali 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, PRIMO napisał:

Gdzie jest mod! TO JEST MOWA NIENAWIŚCI!!!

😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

137001729_3401828853279670_2167147420671

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, DTaras napisał:

Uznali w tym mowę nienawiści i złamanie regulaminu to zablokowali. Dostał bana i tyle. W kontekście perturbacji z tym związanych (Amazon, Google, Facebook mają problemy z powodu ogromnego wpływu na społeczeństwoi mocy kształtowania opinii publicznej) świetny krok PR.

TVN to stacja lokalna. Czy media publiczne muszą być dla równowagi? Nie z taką dotacją. Wystarczy porównanie z Polsat który stawia na przelotne romanse. Fajsbuki to gracz globalny. Inna liga, znacznie bardziej niebezpieczna.

czytałem analize rynku medialnego to wszyscy i [ to nie tylko w polsce ]  tzn . telewizja , radio , prasa i internet skupili się na utrzymaniu posiadanych odbiorców i do tego grona dostosowują swoje materiały  , faceebok jak narazie nie ma zbytnio alternatywy ale jesli Napisałeś żę to swietny krok to  ja czegoś nie razumiem   to tak ja by na drzwiach sklepu napisać tylko dla blondynek a reszta niech idzie do innego sklepu tylko tego innego nie ma , no chyba żę w chinach oni mają swoje socjal  media  .  nie moge odnależść ile osób zagłosowało na trampa ale pewnie ok. 50 mln głosów otrzymał , nawet MUSSAK zareklamował wczoraj nowy twór do porozumiewania się spoza faceeboka 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

PiS może liczyć na trzecią kadencję". Tak twierdzi znany psycholog społeczny .

Psycholog społeczny prof. Janusz Czapiński na łamach "Newsweeka" opowiada o nastrojach panujących wśród Polaków. Jego zdaniem, nie stało się w naszym kraju nic tak znaczącego, co sprawić by mogło, że PiS nie zapewni sobie kolejnej kadencji w roli największej siły w Sejmie.

– Może zdarzyć się coś, co radykalnie zmieni sytuację i odbierze władzę Zjednoczonej Prawicy: ogromny krach ekonomiczny, powrót bezrobocia na dawno niewidzianą skalę. Na razie jednak nic takiego się nie dzieje. Obrzydzenie to za mało, żeby PiS nie dostało kolejnej kadencji – mówi "Newsweekowi" prof. Janusz Czapiński.

Rzeczywiście od kilku miesięcy Prawo i Sprawiedliwość robi wszystko, żeby odpędzić od siebie widmo kryzysu gospodarczego związanego z pandemią koronawirusa. Dużą pomoc sprawi na tym polu paradoksalnie Unia Europejska i jej fundusz odbudowy, który dostarczy pieniędzy na ożywienie gospodarki po pandemii.

I tak mimo wszystkich afer związanych z zakupem środków ochronnych od instruktora narciarstwa byłego ministra zdrowia czy nieudanego zakupu respiratorów przez firmę byłego handlarza bronią, obóz rządzący wydaje się panować nad sondażami.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

obóz rządzący wydaje się panować nad sondażami.

Czyli sondaże są takie jakie chce władza. 

Opublikowano

co do sądaży to wystarczy wyjść z podwórka  najwazniejszy chyba jest rynek pracy i tu mamy najmiejsze bezrobocie w europie  chyba i to ono ma najwiejkszy wpływ na wybory ludzi 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

Dlatego usza być media publiczne by była wolność słowa

Jeśli wolność słowa jest w TVPis to żyjesz w jakimś urojonym świecie 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, jarecki napisał:

co do sądaży to wystarczy wyjść z podwórka  najwazniejszy chyba jest rynek pracy i tu mamy najmiejsze bezrobocie w europie  chyba i to ono ma najwiejkszy wpływ na wybory ludzi 

To jest kruczek prawny z tym bezrobociem. Tak samo szybko można ten procent podnieść jak obniżyli. Nie jesteś zarejestrowany w urzędzie pracy jako bezrobotny to w statystykach nie widniejesz jako bezrobotny. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

statystyki nie z polskiego GUS  tylko z EUROSTATU Według Eurostatu poziom bezrobocia w Polsce wyniósł w listopadzie ubiegłego roku 3,3 proc. - zwraca uwagę na Twitterze Michał Dworczyk, szef kancelarii premiera. To drugi wynik w Unii Europejskiej. Niższe bezrobocie, liczone według metodologii unijnej, było tylko w Czechach, gdzie wyniosło 2,9 proc.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Jeśli wolność słowa jest w TVPis to żyjesz w jakimś urojonym świecie 

Oczywiście 😎

Pewien Pisowiec bodajże  twierdzi  :

,,FB i  TT  banem na trampa  szkodzą  sobie. Najważniejsi politycy  nie  mogą  pozwolić sobie  na to , żeby  ich kontakt  z wyborcami  zależał od  anonimowych  pracowników  tych  firm .

FB i TT   zostaną  w przyszłości  uregulowane lub  znacjonalizowane. Tak jak koleje  w XIX  w. Stały  się  zbyt  ważne,,

Jak byś  ocenił  jego  wypowiedź  ???

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, henio2 napisał:

Raczej ty żyjesz i wyznawcy TVN

Czyli w TVPis jest wolność słowa? 

FB i TT może i sobie szkodzą ale to prywatny biznes i mogą robić co im się tylko podoba. Jak im się zachce to nawet doprowadzić do bankructwa 

Lewactwo ma oczywiste zakusy żeby znacjonalizowac. Widać to choćby po chęci repolonizacji mediów 

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

statystyki nie z polskiego GUS  tylko z EUROSTATU Według Eurostatu poziom bezrobocia w Polsce wyniósł w listopadzie ubiegłego roku 3,3 proc. - zwraca uwagę na Twitterze Michał Dworczyk, szef kancelarii premiera. To drugi wynik w Unii Europejskiej. Niższe bezrobocie, liczone według metodologii unijnej, było tylko w Czechach, gdzie wyniosło 2,9 proc.

To gdzie ci ludzie znaleźli pracę jak masa firm pozwalniala pracowników a gospodarka jest w kryzysie 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

To gdzie ci ludzie znaleźli pracę jak masa firm pozwalniala pracowników a gospodarka jest w kryzysie 

Oczywiście 

136703391_5067129550024953_6878913893525

Opublikowano
2 minuty temu, Dariowola napisał:

Wolności słowa to ja mam u siebie na podwórku. A media w których wolności słowa. 🤣

Czyli czy to TVN czy TVPis to jeden ciul? 

Marecek, a gdzie, w jakich branżach ta robotę znaleźli? A może teraz bycie bezrobotnym to też etat? 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Chłopie w jakim kryzysie szukam firmy do remontu domu kolejka na pół roku bo ludzie brakuje materiały idą jak woda mimo zimy i ceny w furę wszyscy cowido we pobrali że niby brak zleceń a robić nie ma komu

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

A   FB  i  TT  szkodzą  tym  sobie  że  zablokowali  Trumpa  czy  nie  ??

W żadnym wypadku nie szkodzą sobie blokadą Trumpa. Upiekli co najmniej dwie pieczenie jednym ogniu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v