Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

no to nie tak.

tak wspominając Twoje podejście do masek, to kto większy lekkoduch?

Dwoje emerytów wybrało się na spacer do lasu, nagle starszy mężczyzna zasłabł i opadł na kolana; pewien przechodzień zauważył to, zbliżył się i powiedział mu, aby zdjął maskę. Dziadek dopiero wtedy zaczerpnął świeżego powietrza i być może tym sposobem ocalił życie.

Opublikowano
10 minut temu, Ywa napisał:

czyli dla lekkoduchów to wszystko jedno  czy  zarażą dalej

z kościołem to możesz sobie powalczyć ale w internecie kto ma potrzebę to chodzi i nie namawia innych do uczestnictwa we mszach a ty nie chodzisz i innym nie każesz chodzić widzisz różnicę ?

Opublikowano
13 minut temu, pafnucy napisał:

no ale zaraz... to nie współgra z tym co wyznajesz. 🙆‍♂️

ale  że  co  ???

Opublikowano

wierzę, ale to skrajne sytuacje. moim zdaniem w jakimś stopniu maseczka powstrzymuje covid. może w małym stopniu, ale na pewno nie zaszkodzi .no  po za tym co zasłabł.

1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

z kościołem to możesz sobie powalczyć ale w internecie kto ma potrzebę to chodzi i nie namawia innych do uczestnictwa we mszach a ty nie chodzisz i innym nie każesz chodzić widzisz różnicę ?

spokojnie.

nikt nie zabrania. ale faktycznie tam absolutne zero rygorów covidowych.

1 minutę temu, Denwer napisał:

ale  że  co  ???

pis każe, a Ty mówisz że masz to gdzieś. no jak to tak???

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

pis każe, a Ty mówisz że masz to gdzieś. no jak to tak???

Normalnie    w wielu kwestiach  nie  zgadzam  się  z tym  co  mówi  PiS  czy  robi 

Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

hipokryzję

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

w czym ???

Z relacjach z UE

Relacjach  z Izraelem

Relacjach  z USA

Z restrykcjami Covid 

Z odchodzeniem  od  węgla  

Opublikowano (edytowane)

wiesz. jest jeszcze nadzieja dla Ciebie. 👍

kiedyś pojmiesz, że to jedna i ta sama banda. jedynie inne sposoby na wygraną w wyborach potrafią mieć.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

miejsca kultu religijnego nie mają nic wspólnego z covidem 

Nie pisz tego publicznie, bo jeszcze zainicjujesz powstawanie jakiś sekt.

Opublikowano
8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

miejsca kultu religijnego nie mają nic wspólnego z covidem 

yyy, ale że jak nie? nie rozumiem??

Opublikowano

czy ja wiem czy pustkami?   no nie powiedział bym. jest mniej ludzi, ale jednak sporo jak na obecne czasy.

Opublikowano
50 minut temu, Ywa napisał:

To niby dlaczego do kościoła udać się można a do szkoły nie? Skoro szkołę można prowadzić zdalnie, to czemu mszy  poprzez wyłącznie transmisje nie?  Dlaczego fryzjer może iść do sklepu a kasjer sklepu do fryzjera nie a razem do kościoła to już mogą ?

Ludzie nie zdają sobie sprawy czym jest Kościół i jak jest ważny nawet pomijając kwestie wiary które są oczywiście najważniejsze to Kościół ma bardzo ważną rolę społeczną. Myślisz że szczepionki Billa G czy innych dadzą więcej społeczeństwu niż prawda która jest w Piśmie Świętym? Można być ateistą czy innym to jest wolna wola każdego człowieka ale gdy państwo jako instytucja stawia na ateizm,laickość czy jak to się teraz nazywa to kończy jak ZSRR i inne ateistyczne i sztuczne twory. ZSRR upadł w 1991 roku ale zło jakie tam się działo odcisnęło piętno na pokolenia,widoczne jest i dzisiaj podobnie jak i rewolucje z zachodu z lat 60. To już nie są społeczeństwa tylko masa lemingów która nie widzi nic poza konsumpcją i własną wygodą gdzie mordowani są starcy i nienarodzone dzieci-istoty które są niewygodne dla konsumpcji bo wiąże się z wyrzeczeniami. Stoimy nad przepaścią,Kościół i prawdy które głosi to nasza ostatnia deska ratunku.

29 minut temu, Denwer napisał:

Z relacjach z UE

Relacjach  z Izraelem

Relacjach  z USA

Z restrykcjami Covid 

Z odchodzeniem  od  węgla  

A już myślałem że ty klapki na oczach

Opublikowano (edytowane)

Kościół jako instytucja upada, kto na prawdę żyje wiarą w Boga to w kiecokach diabła powinien widzieć a nie Boga. Działalność Kościoła jako instytucji ma niewiele wspólnego z tym co jest napisane w Piśmie Świętym.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

nie słucham ludzi nie wierzących na temat wiary na inne tematy rozmawiam chętnie

Yyyyy mam rozumieć że katolik/Chrześcijanin to wierzący a muzułmanin lub innowierca to już niewierzący?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v