Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie masz pojęcia o swiecie co jest codziennie widac. Komuna to nie tylko Gierek Gomułka czy Cyrankiewicz. To są przekonania polityczne i gospodarcze. PIS ma ewidentne ciągoty do komuny tak jak i ich elektorat. Ty sadzisz że prywatne jest złe a państwowe jest słuszne tak jak na przykłądzie szpitali. Pisałeś że fabryki powinny być państwowe żeby "coś" produkować chyba tylko po to zeby ludzie mieli prace. Przekonanie że lud ma żyć na koszt przedsiębiorców jest w 100% lewicowe . Biznesowi pewnie też byś domiar dopieprzył zeby się nie bogacili bo tak nie wypada - wypisz, wymaluj rozkułaczanie kułaków. Wielbiciele PISu jak jeden mąż tęsknią za komuna bo państwo wtedy budowało statki Ursusy, Polonezy , Stary i Jelcze, Żuki i Tarpany a do tego Nyski które po roku rdzewiały a szpary w drzwiach były takie że w kabinie że przy 40km/h był przeciąg . Huty , kopalnie, zakłady które produkowały badziewie powinny pracować choć nie przynoszą zysku bo wyborca PIS tak sobue gospodarkę wyobraża Wczoraj jeden  z piewców dobrej zmiany napisał że demokracja to zło i wyzysk a proletariat zbawi świat. Wzorcowy komuch PISowski

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Nie masz pojęcia o swiecie co jest codziennie widac. Komuna to nie tylko Gierek Gomułka czy Cyrankiewicz. To są przekonania polityczne i gospodarcze. PIS ma ewidentne ciągoty do komuny tak jak i ich elektorat. Ty sadzisz że prywatne jest złe a państwowe jest słuszne tak jak na przykłądzie szpitali. Pisałeś że fabryki powinny być państwowe żeby "coś" produkować chyba tylko po to zeby ludzie mieli prace. Przekonanie że lud ma żyć na koszt przedsiębiorców jest w 100% lewicowe . Biznesowi pewnie też byś domiar dopieprzył zeby się nie bogacili bo tak nie wypada - wypisz, wymaluj rozkułaczanie kułaków. Wielbiciele PISu jak jeden mąż tęsknią za komuna bo państwo wtedy budowało statki Ursusy, Polonezy , Stary i Jelcze, Żuki i Tarpany a do tego Nyski które po roku rdzewiały a szpary w drzwiach były takie że w kabinie że przy 40km/h był przeciąg . Huty , kopalnie, zakłady które produkowały badziewie powinny pracować choć nie przynoszą zysku bo wyborca PIS tak sobue gospodarkę wyobraża Wczoraj jeden  z piewców dobrej zmiany napisał że demokracja to zło i wyzysk a proletariat zbawi świat. Wzorcowy komuch PISowski

Facebook

w twoich wpisach jest tyle prawdy co na tym obrazku

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

rozejrzyj się dookoła wszystko się kręci ludzie robią zakupy na potęgę kiedy tak było za innej władzy ?

No widzę ile ludzie robią zakupów tylko za poprzedniej władzy za przysłowiową 100 (setkę) ze sklepu wychodziłem z dwiema torbami zakupów a teraz nawet do połowy trudno zapakować zakupy. 

Opublikowano (edytowane)

z faktami sie nie dyskutuje jest nadpodaż pieniądza , czyli ludzie mają wiecej pieniedzy niż mogą wydać ,za niedługo pewnie ujemne stopy procentowe wejdą na lokaty zwykłych obywateli tak jak np w niemczech pow 15 tys euro  dopłacamy , ludzie mają gotówke i nie  biorą kredytów .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@Denwer to już było, memy ci się powtarzają ;) 

Daruj mu bo płyta winylowa się zacięła. 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v