Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

niech pisiory zabronią używać w szpitalach urządzeń kupionych ze zbiorek Owsiaka, a używają tych z caritasu albo od ojca dyrektora.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, pafnucy napisał:

znaczy dajesz?

Ja nie daje  ani 1grosza  owsikowi.  Bo  potem  organizują  takie  akcje  jak   ,,spalenie  radnego,,  przecież  to  chore  i  nienormalne 

7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Wiesz, tu jest taka różnica, że Kosiniak i Grodzki mają chociaż prawo do wykonywania zawodu.;) 

Ale  gdzie  pracują   pisałeś  że  są  aktywni  więc  pytam  po raz  kolejny  gdzie  mogę  umówić  wizytę  u tych  panów  i  czy  z  kopertą  trzeba  iść  czy  bez  ??

To że  komuś  wygasły  uprawnienia  nie  znaczy  że  nie  jest  Pielęgniarką  czy  pielęgniarzem   zejdź  na ziemie  

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

To że  komuś  wygasły  uprawnienia  nie  znaczy  że  nie  jest  Pielęgniarką  czy  pielęgniarzem   zejdź  na ziemie

dobre. :D

Opublikowano
19 godzin temu, Ulman napisał:

PISiaki to są śmieszne stworzenia. Jak Tusku podniósł vat i zabrał nam 7 mld to jest hańba, skandal, złodziejstwo i układ ale jak PIS wprowadził podatek od cukru w którym zabierze nam 2 mld to jest słuszne i prawidłowe.

7 a 2  to jest różnica na niekorzyść Tuska :ph34r:.

17 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

To czemu jeszcze od smartfonów nie płacimy, przecież mają funkcję słuchania radia ;) 

Smartfony, telewizory i inne nośniki mają ukrytą opłatę i nikt się nie bulwersuje.

14 godzin temu, jarecki napisał:

jesli chodzi o katolików to nikt nie przebije słow ojca rydzyka ,  Nikt nie zabierze w wieczność ze sobą czegoś innego, niż zasługi za dobre czyny – tak do przekazania 1 procent podatku na Fundację Nasza Przyszłość zachęca ojciec Rydzyk, twórca imperium medialnego Radia Maryja. 
Więcej: https://biznes.radiozet.pl/News/Rydzyk-prosi-o-1-procent-podatku-Zasluga-na-Sadzie-Ostatecznym

75 lat na karku, czas na emeryturę. Ciekawe czy jego obowiązuje prawo kościelne ?

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

a o wnukach nie myślisz?

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Nie

Wzorowy dziadek :ph34r:.

51 minut temu, Ulman napisał:

I znowu lewactwo kombinuje jak kasę wyciągać w wiekszych ilościach Najpierw podatek cukrowy, teraz akcyza. Zaskakująca propozycja Ministerstwa Sprawiedliwości - Money.pl

Ziobro myśli nad akcyzą, to minister sportu będzie zaostrzał kary 🤔 ?

27 minut temu, henio2 napisał:

Pytanie po co się szczepić jak szczepionka tylko łagodzi przebieg choroby??

Nie wiadomo jaki dana osoba będzie miała przebieg choroby. Rozmawiałem z kilkoma osobami które przechorowały wirusa i to był najgorszy okres w ich życiu. I nie wiadomo gdzie się zaraziły, praca sklep dom w takim systemie żyją.

Opublikowano

To dziękuj Bogu bo jak by tylko TVN oglądał to by d

Przed chwilą, pafnucy napisał:

niech pisiory zabronią używać w szpitalach urządzeń kupionych ze zbiorek Owsiaka, a używają tych z caritasu albo od ojca dyrektora.

A co to za wielkie urządzenia zakupiono ? Jak by samorządy pieniądze które przeznaczają na organizację WOŚP wpłaciły same kupiono by znacznie więcej

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Denwer napisał:

Ja nie daje  ani 1grosza  owsikowi.  Bo  potem  organizują  takie  akcje  jak   ,,spalenie  radnego,,  przecież  to  chore  i  nienormalne 

Ale  gdzie  pracują   pisałeś  że  są  aktywni  więc  pytam  po raz  kolejny  gdzie  mogę  umówić  wizytę  u tych  panów  i  czy  z  kopertą  trzeba  iść  czy  bez  ??

Twoim tokiem myślenia, jak ktoś nie przyjmuje to nie znaczy że nie jest lekarzem ;) Aktywni, w sensie że mają aktywne uprawnienia do praktyki lekarskiej, pani Gonta takich uprawnień ważnych nie ma i nawet jakby chciała pracować w szpitalu, to najpierw musiała by je odswiezyc a potem zgłosić się do szpitala. Że tak powiem, aktywny weterynarz lepiej zaszczepi niż ona ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
17 minut temu, Denwer napisał:

A gdzie  mogę  pójść  po  poradę  do  pana Kosiniaka  gdzie  przyjmuje   oraz  pan  Grodzki  ???

W biurze poselskim :).

12 minut temu, Agrest napisał:

Atmosfera wokół szczepionki to biznes. Im bardziej pożądana, tym wyższa cena. 

Ile tak wogóle kosztuje jedna sztuka i czemu tak drogo?😁

Bodajże 62 zł jeżeli szczepisz się w ośrodku zdrowia a jeżeli w domu ok.100 zł.

Opublikowano
10 minut temu, pafnucy napisał:

to tak nie działa , inaczej  gdyby WOŚP nie było to Uważasz żę zabrakło by urzadzeń zakupionych przez WOSP ?  np fotele zakupione przez WOŚP  są wygodne i ich szpital by nie kupił , ale urzadzenia do diagnostyki i tak by musiały być .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, pafnucy napisał:

dobre. :D

Co  Licytacja  ,,spalenia  Radnego,, na WOSP ??

12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Aktywni, w sensie że mają aktywne uprawnienia do praktyki lekarskiej, pani Gonta takich uprawnień ważnych nie ma i nawet jakby chciała pracować w szpitalu, to najpierw musiała by je odswiezyc a potem zgłosić się do szpitala. 

Skoro  są aktywni  to  muszą  gdzie  przyjmować  i  prowadzić  praktykę  lekarską   więc  pytam  gdzie   bo  samo  posiadanie  uprawnień  to  nie  aktywność  zawodowa.

A pani  Gont  jest  Pielęgniarką  a  to że niema  uprawnień  niema nic  do  rzeczy  nie  odbiera  to  jej  wykształcenia  tylko  prawa  do wykonywania  zawodu.  I  z  tego  co  wiem to  twoja  propaganda  nie  wydumała  jeszcze  komu  zabrała  szczpionkę.

Bo  Lista  lekarzy  dla  których  zabrakło  szczepionki   bo  dostali  ją  celebryci  związani z PO  i TVN  jest  długa 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
13 minut temu, Denwer napisał:

Bo  Lista  lekarzy  dla  których  zabrakło  szczepionki   bo  dostali  ją  celebryci  związani z PO  i TVN  jest  długa 

Ta sprawa nie została rozdmuchana przez TVP to i taka lista na jej zlecenie nie powstała ;)

Opublikowano (edytowane)

własnie jestem po lekturze onet pl . i  syn marka z serialu o zbieraczach złomu poinformował żę zamiast kupować  wieniec lepiej przeznaczyć jakąś zł . na cel jakim jest pomnik a za resztą możę kupi busa aby dalej złom kupować lub mamie odda [ tu sie nie upomina tylko] wiec na każdym kroku jestesmy zasypywani informacjami żeby przeznaczyć kase na jakiś cel tylko sami musimy sobie wybrać czy ojciec rydzyk  czy  WOŚP   czy na pomoc innym potrzebujacym 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
26 minut temu, dsbh napisał:

7 a 2  to jest różnica na niekorzyść Tuska :ph34r:.

Oczywiście że tak. Tyle że teraz żaden PISiaczek nawet nie mruknie że to cos złego. Oni sie głupki z tego nawet cieszą. Za 1% Tuskowego vatu to są lamenty od 10 lat przy każdej okazji a tu cicho sza. Ciekawe czy uda się wprowadzić podatek handlowy który ma przynieść 17 mld wyciągniętych z naszych kieszeni. Pewnie też się matoły będą cieszyć bo im wmówią ze to sieci zapłacą Bbbuuuuchaaaachaaaaaa 🤣🤣🤣

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

sami musimy sobie wybrać czy ojciec rydzyk  czy  WOŚP

Lepiej  Rydzyka  wesprzeć   😎 jak  WOSP

Opublikowano (edytowane)

Wytłumacz mi co Rydzyk daje dla Polski oprócz "modlitwy szczerej" i pobierania haraczy od rządu, tylko nie wymieniaj nic o dla twojej wiochy zrobił 🤣

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał:

tylko nie wymieniaj nic o dla twojej wiochy zrobił

Dla  mojej wiochy  nic  nie  zrobił 

A co  zrobił  dla  koperników   to  pojedź  zobacz  jeśli  ci  łańcuch  pozwoli 😎

Opublikowano (edytowane)

A co mnie koperniki obchodzą , ja i większość Polaków i tak nie skorzysta z tego "dobrodziejstwa" tylko miejscowi . Po za tym on tylko swoje brudne pieniądze lokuje na starość aby mu niezabrali jak władza się zmieni

Idź zjedz snikersa bo gwiazdorzysz jak toruński oligarcha

Edytowane przez marulekk
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Denwer napisał:

JTo że  komuś  wygasły  uprawnienia  nie  znaczy  że  nie  jest  Pielęgniarką  czy  pielęgniarzem   zejdź  na ziemie  

Ty jednak jesteś nienormalny bo bycie takim zaprzańcem nie jest moziwe.

11 minut temu, Denwer napisał:

Dla  mojej wiochy  nic  nie  zrobił 

A co  zrobił  dla  koperników   to  pojedź  zobacz  jeśli  ci  łańcuch  pozwoli 😎

Czyli generalnie nie zrobił nic oprócz szczucia słabego intelektualnie proletariatu i wybudowania sobie i swojej mafii paru pięknych obiektów. 

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
16 minut temu, marulekk napisał:

A co mnie koperniki obchodzą , ja i większość Polaków i tak nie skorzysta z tego "dobrodziejstwa" tylko miejscowi . Po za tym on tylko swoje brudne pieniądze lokuje na starość aby mu niezabrali jak władza się zmieni

Idź zjedz snikersa bo gwiazdorzysz jak toruński oligarcha

Nikt  nie  broni  wam  skorzystać   także  tylko   łańcuch  cie  ogranicza   zainwestuj  w dłuższy  i  skorzystaj  z dobrodziejstwa😎

Z  owsikowego  sprzętu   też  wielu  nie  skorzysta.  Ba  nawet  w  szpitalu  nie  mogą  wykorzystać  sprzętu  tak jak chcą  tylko tak jak  owsik  im kazał  to  jest  dopiero  paranoja.

Opublikowano (edytowane)

@Denwer, no dobrze, skoro pani Gonta wg Ciebie niewinna, to co powiesz na starostę opatowskiego, Tomasza Stańka(PiS) zaszczepionego poza kolejnością. Dlaczego w TVP nic o nim nie mówią ?? Tylko ciągle Janda i Janda ?

Ten to nawet żadnym lekarzem czy pielęgniarką nie jest ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Denwer napisał:

Nikt  nie  broni  wam  skorzystać   także  tylko   łańcuch  cie  ogranicza   zainwestuj  w dłuższy  i  skorzystaj  z dobrodziejstwa😎

Z  owsikowego  sprzętu   też  wielu  nie  skorzysta.  Ba  nawet  w  szpitalu  nie  mogą  wykorzystać  sprzętu  tak jak chcą  tylko tak jak  owsik  im kazał  to  jest  dopiero  paranoja.

Paranoje to z pewnością  ty masz skoro takie głupoty konfabulujesz albo ktoś ci wmówił Daj jakis dowód na to.

Ty czerpiesz przyjemność z robienia z siebie idioty każdego dnia ? Ktoś ci to kazał robić? Płaci ci za to? A może jakiś zakład przegrałeś? 

@Tomasz0611 - zasczepili go bo jest z Opatowa a to nazwa zapewne wzieta od opatrzności która nad PISowską lewicą niby czuwa więc mu się należało🤪

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v