Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Aty 

5 minut temu, henio2 napisał:

Sam odpowiedz na moje wtedy oczekuj odpowiedzi

Aty mi na ile pyt. Nie odpowiedziałeś... Już z 6 pytań jest... Wiec nie oczekuj że będę z tobą dyskutowal

9 minut temu, henio2 napisał:

Ja nikogo nie chcę opodatkowywać i rozliczać każdy kombinuje jak może i często jest to niezgodne z prawem nie oczekujmy od żarzących uczciwość jak sami jesteśmy nieuczciwi

Chyba sam o sobie mówisz... 

Opublikowano (edytowane)

Przyjdą takie czasy że będziecie powiadać że to nie moje taki  będzie  ucisk w podatkach , puki ludzie narzekają klną jest jeszcze w miarę dobrze ale jak zaczną się z tego śmiać to będzie już upadek człowieka .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Aty 

Aty mi na ile pyt. Nie odpowiedziałeś... Już z 6 pytań jest... Wiec nie oczekuj że będę z tobą dyskutowal

Chyba sam o sobie mówisz... 

O tobie podobno 60 procent gospodarstw u ciebie padło bo PiS zawinił a Twoje jakoś ominął 😋😜

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

Ciemnote to ty tu odstawiasz. Każdy naród dba o swoją historię i wyciąga z niej wnioski,nie zapomina 

Może nie zapominamy ale wniosków nie wyciągamy żadnych 

Opublikowano
Przed chwilą, henio2 napisał:

O tobie podobno 60 procent gospodarstw u ciebie padło bo PiS zawinił a Twoje jakoś ominął 😋😜

Do czego to się tyczy...... 

Twoje też ominął. 

Że ja jestem nieciwy.... 

Znaczy że ty też jesteś bo twoje gospo.przetrwalo.idac twoim tokiem myslenia

Opublikowano

Znikające apteki. Kto zyska, a kto straci na wojnie aptekarzy

– Po 20 latach prowadzenia biznesu, okupionego ciężką pracą, ale i sukcesami, dostałem decyzję o jego zamknięciu – mówi Jerzy Tyś, przedsiębiorca z Częstochowy, właściciel sieci 15 aptek. Jest jednym z wielu, którym dziś odbierane są uprawnienia do prowadzenia tego typu placówek .

Kiedyś w Gminie była jedna Apteka tak dla przykładu ale jest to biznes bardzo dochodowy i powstawały Apteki jak sklepy spożywcze a teraz znów będą likwidowane czemu komuś na tym zależy .

Opublikowano
9 minut temu, henio2 napisał:

8 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Twoje też ominął. 

Że ja jestem nieciwy.... 

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Znikające apteki. Kto zyska, a kto straci na wojnie aptekarzy

– Po 20 latach prowadzenia biznesu, okupionego ciężką pracą, ale i sukcesami, dostałem decyzję o jego zamknięciu – mówi Jerzy Tyś, przedsiębiorca z Częstochowy, właściciel sieci 15 aptek. Jest jednym z wielu, którym dziś odbierane są uprawnienia do prowadzenia tego typu placówek .

Kiedyś w Gminie była jedna Apteka tak dla przykładu ale jest to biznes bardzo dochodowy i powstawały Apteki jak sklepy spożywcze a teraz znów będą likwidowane czemu komuś na tym zależy .

a to niech napisze dlaczego , tylko prawde niech pisze .ale popieram odebranie  uprawnień takim jak on

Opublikowano

Henie co zmieniasz temat dyskusji...... Prawda kolę w oczy... 

15 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Twoje też ominął. 

Że ja jestem nieciwy.... 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Jest to jedyna niepowtarzalna okazja do podwyżek- kryzys, dlatego nie będą przebierać w półśrodkach w jakichkolwiek działaniach; w tym roku pójdą na całość podejrzewam; 

Stoi u mnie puste mieszkanie/przed ostatnim razem nikt już nie mieszkał i tak ma pozostać. Z powodu pandemii nikt nie przyjechał na spis więc wzięli średnią z wcześniejszych rachunków i przysłali rachunek za fikcyjne kWh, których nie było- no trudno;  kolejną fakturę mam za 0 kWh opiewającą na jakieś  52 zł/opłat, no cóż. Tyle się już z nimi naużerałam i koniec jeszcze mglisty, dlatego mówię trudno; wszelkiej maści naganiaczy fotowoltaicznych nawet już gonię.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

https://www.facebook.com/photo?fbid=2338013736242898&set=a.1638052819572330

Tajne porozumienie było a teraz to tylko wykonanie tego porozumienia .

ale to nie wszystko jak robi się biznes ale nie u nas U NAS TO TYLKO SPRZEDALI ZA GROSZE A INNI NA TYM ZARABIAJĄ .

Sprywatyzował spółkę Amerykanom za 120 mln $. Teraz Amerykanie sprzedają ją za 670 mln euro Austriakom [LISTA SPRYWATYZOWANYCH PRZEDSIĘBIORSTW.

https://solidaryzm.eu/2021/02/16/sprywatyzowal-spolke-amerykanom-za-120-mln-teraz-amerykanie-sprzedaja-ja-za-670-mln-euro-austriakom-lista-sprywatyzowanych-przedsiebiorstw/?fbclid=IwAR1WrJCmqQnNxcxi18DPY_OqIic59XfHm6RhBl8KZqwEIWX

Opublikowano
14 minut temu, henio2 napisał:

Jaka prawda że mamy złote czasy w rolnictwie ? Popatrz jak maszyny drożeją to za co ludzie je kupują jak się nie opłaca?

12 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Mowa o twojej uciwosci? Nie o maszynach

Znowu prawda kolę w oczy

• Haha 1
Opublikowano

Nie bój nic Chińczycy to dla takich małych jak ja żadna konkurencja co najwyżej dla dużych ferm ja sprzedaję lokalnej ubojni o zbyt o cenę się nie martwię 😜

Moje świnie to towar premium 

• Haha 1
Opublikowano

@akko coś w sam raz dla Ciebie.:lol:

https://tvn24.pl/polska/sprawa-ksiedza-andrzeja-dymera-ksiadz-alfred-wierzbicki-upodlenie-kosciola-przez-obecna-wladze-5023852?fbclid=IwAR1W8_HdFFQV0JKufih8lE6IVJh29HB0yf2fnG6t6BI2ZSLkxGImgfBcWz0

"- Obecna władza w Polsce prawie już wyniszczyła świadomość chrześcijańską, bo wartości chrześcijańskie stały się tylko sloganami – ocenił gość "Kropki nad i". - To, co było przypadkiem księdza Dymera czy wielu podobnych księży, którzy popierają władzę autorytarną, czerpią z tego wielkie korzyści, to jest właśnie to upodlenie Kościoła przez obecną władzę – przekonywał.

Duchowny podkreślił, że w Polsce musi nastąpić "mentalnościowy rozdział Kościoła i władzy, po to, żeby religii nie działa się krzywda taka, jaką może wyrządzić to, że politycy, księża, biskupi ubijają wspólne interesy pod płaszczykiem sprawy bożej".

2 minuty temu, henio2 napisał:

ja sprzedaję lokalnej ubojni

To se ubojnia kupi tańsze od Twojego sąsiada Chińczyka i premium nie pomoże,:lol:

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, marulekk napisał:

i bardzo dobrze, niech podatkują Polaków, stać nas!!!

za czasów PO-PSL było mniej pieniędzy , było złodziejstwo , bezkarność, kolesiostwo jednak w każdej Polskiej duszy tliła się iskra wiary , że jeszcze może być dobrze i  nadszedł wspaniały rok 2015, Polacy otrząsnęli się , powstali z kolan niczym Rysiek z tapczanu,  obietnice szybko były realizowane, skończyło sie kolesiostwo, złodziejstwo, telewizja publiczna wróciła do rąk Polaków, Ziobro zaczął zamykać kradziejów piniądzów, uszczelnienie vatu dało niesamowity zastrzyk gospodarce a co z tym idzie rodacy zaczeli mieć wiecej złotówek. Wzmożone prace nad nowymi podatkami i opłatami teraz nierobią na nas Polakach żadnego wrażenia :) 

ale jest jeszcze grupa ludzi co nie może się z tym zgodzić ma być tak jak było kolesiostwo kumoterstwo nepotyzm 

Opublikowano

Unia Europejska przyspieszy zatwierdzanie szczepionek na koronawirusa, przystosowanych do zwalczania nowych mutacji - zapowiedziała komisarz UE ds. zdrowia Stella Kyriakides.

Producenci szczepionek przeciw COVID-19 pracują nad nowymi wersjami preparatów, które będą lepiej chronić przed groźnymi mutacjami

W Europie krążą co najmniej dwa warianty wirusa, które wywołują niepokój epidemiologów: brytyjski i południowoafrykański

UE zdecydowała, że nowe ulepszone wersje szczepionek nie będą musiały przechodzić przez cały proces zatwierdzania .

Przygłupy i tyle a durny Naród daje się zaszczepić .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Unia Europejska przyspieszy zatwierdzanie szczepionek na koronawirusa, przystosowanych do zwalczania nowych mutacji - zapowiedziała komisarz UE ds. zdrowia Stella Kyriakides.

To będzie chyba pierwszy przypadek, że szczepionka będzie szybciej od mutacji wirusa :P.

Przed chwilą, Ywa napisał:

Jest to jedyna niepowtarzalna okazja do podwyżek- kryzys, dlatego nie będą przebierać w półśrodkach w jakichkolwiek działaniach; w tym roku pójdą na całość podejrzewam; 

Stoi u mnie puste mieszkanie/przed ostatnim razem nikt już nie mieszkał i tak ma pozostać. Z powodu pandemii nikt nie przyjechał na spis więc wzięli średnią z wcześniejszych rachunków i przysłali rachunek za fikcyjne kWh, których nie było- no trudno;  kolejną fakturę mam za 0 kWh opiewającą na jakieś  52 zł/opłat, no cóż. Tyle się już z nimi naużerałam i koniec jeszcze mglisty, dlatego mówię trudno; wszelkiej maści naganiaczy fotowoltaicznych nawet już gonię.

Płacisz za gotowość do korzystania z energii elektrycznej.

Opublikowano

Na grypę tyle lat opracowują szczepionkę i jest na poziomie 50 % skuteczna a na COVID w ciągu roku mają skuteczną w 95 % i na mutacje też jest skuteczna .

nowy koronawirus SARS-CoV-2: do 95 proc.

grypa: 40-60 proc.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v