Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, marulekk napisał:

i bardzo dobrze, niech podatkują Polaków, stać nas!!!

za czasów PO-PSL było mniej pieniędzy , było złodziejstwo , bezkarność, kolesiostwo jednak w każdej Polskiej duszy tliła się iskra wiary , że jeszcze może być dobrze i  nadszedł wspaniały rok 2015, Polacy otrząsnęli się , powstali z kolan niczym Rysiek z tapczanu,  obietnice szybko były realizowane, skończyło sie kolesiostwo, złodziejstwo, telewizja publiczna wróciła do rąk Polaków, Ziobro zaczął zamykać kradziejów piniądzów, uszczelnienie vatu dało niesamowity zastrzyk gospodarce a co z tym idzie rodacy zaczeli mieć wiecej złotówek. Wzmożone prace nad nowymi podatkami i opłatami teraz nierobią na nas Polakach żadnego wrażenia :) 

No jak każdy się domaga pomocy od państwa to nie ma się co dziwić ja piwa nie pije bo pędzone na chińskim koncentracie jest rakotwórcze może te podwyżki to troska o nasze zdrowie a może rząd widzi jaki w kraju dobrobyt ? 😜

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, henio2 napisał:

No jak każdy się domaga pomocy od państwa to nie ma się co dziwić ja piwa nie pije bo pędzone na chińskim koncentracie jest rakotwórcze może te podwyżki to troska o nasze zdrowie a może rząd widzi jaki w kraju dobrobyt ? 😜

A ja tam bym wprowadził podatek prozdrowotny od mięsa wieprzowego 20%, bo to najbardziej niezdrowe ze wszystkich mięs :) Nadwaga, cholesterol to efekt mięska z świnki. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A ja tam bym wprowadził podatek prozdrowotny od mięsa wieprzowego 20%, bo to najbardziej niezdrowe ze wszystkich mięs :) Nadwaga, cholesterol to efekt mięska z świnki. 

Masz romans z p. Spurek?

Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Najbardziej niezdrowy jest kurczak i warzywa 😜

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Niee @henio2 najbardziej niezdrowa jest świnka. Trzeba dołożyć jej podatek, żeby ludzie nie jedli tego niezdrowego mięsa. Ja i tak wieprzowinki mało jadam, to mogę z niej całkowicie zrezygnować. 

9 minut temu, Agrest napisał:

Masz romans z p. Spurek?

Ja tylko o wieprzowinie, inne mięsa mi nie przeszkadzają. Henio nie lubi piwa, a mi wieprzowinka za bardzo nie smakuje, to można ją opodatkować. Ja tak z troski o zdrowie polskich obywateli, żeby zdrowo się odzywiali i nie jedli tej niezdrowej, tłustej wieprzowiny. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

wojna skonczyla sie w 45,troche czasu minelo . a wg pis-u wermaht stoi w gotowosci by nas zaatakowac.

kto i ile razy mowi ?? najwiecej  niewiedzy wykazuja anglicy,robiono kiedys takie badania i wlasnie najwiecej klamst na temat polski bylo w prasie gb

a nie mordowali ??? pogadaj ze starszymi sasiadami to dowiesz sie jak to bylo, 

Nie nie mordowali a szumowiny w każdym narodzie się znajdą. Dlaczego w każdym okupowanym kraju były jednostki SS a u nas nie było. Nie będę ci tu wyliczał jak np we Francji traktowano żydów. No ale Niemcy już nie chcą płacić $ żydom za przeszłość to ci szukają kogo innego żeby wydoić i stąd te "błędy" w zachodniej prasie. Ale zawsze znajdzie się taka grupa Polaków (o ile można ich tak nazwać) co będzie walić do własnego gniazda a w oczach możnych tego świata i tak są pogardzani.

9 godzin temu, Ulman napisał:

PIS musi ciemnotę ciągle straszyć więc mamy albo agresywną Rosję albo Wermacht Gestapo i Luftwaffe. Zastraszeni sa bardziej posłuszni i mniej myslą.

A z jakich źródeł ty czerpiesz tą wiedzę o tym co o nas piszą? 

Ciemnote to ty tu odstawiasz. Każdy naród dba o swoją historię i wyciąga z niej wnioski,nie zapomina i szanuje pamięć ofiar jednak widać niektórych Polaków to się nie tyczy. Wiem że dla wielu nie ważne jaki jest zarządca i co propaguje oby tylko jego własny interes był zachowany ale zmartwię cię bo jeżeli do Polski przyjdzie okupant czy to zbrojny czy nawet ekonomiczny to każdy na tym straci no oprócz wązkiej grupki administratorów i karierowiczów.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Niee @henio2 najbardziej niezdrowa jest świnka. Trzeba dołożyć jej podatek, żeby ludzie nie jedli tego niezdrowego mięsa. Ja i tak wieprzowinki mało jadam, to mogę z niej całkowicie zrezygnować. 

Ja tylko o wieprzowinie, inne mięsa mi nie przeszkadzają. Henio nie lubi piwa, a mi wieprzowinka za bardzo nie smakuje, to można ją opodatkować. Ja tak z troski o zdrowie polskich obywateli, żeby zdrowo się odzywiali i nie jedli tej niezdrowej, tłustej wieprzowiny. 

Truskawki na 1 miejscu najniebezpieczniejszych dla zdrowia owoców. https://finanse.wp.pl/zastanow-sie-dwa-razy-zanim-zjesz-truskawki-ulubione-owoce-polakow-sa-nafaszerowane-chemia-6249931848099969a

Edytowane przez henio2
Opublikowano

Jaki był dym gdy polska chciała wprowadzić prawo które by ścigało ludzi którzy obwiniają Polskę za zbrodznie holocaustu. Taki przekaz szedł i dalej idzie w świat mimo wycofania się z tego projektu PiS się wtedy przestraszył a szkoda. Na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą

Opublikowano
32 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

taki mały szczegól to nie cholesterol jest najgorszy a białko zawarte w miesie .

Opublikowano

akooo-jak slusznie zauwazyle w kazdym kraju jest jakis procent idotow ,w kazdym -w usa szczegolnie duzy 😛.

ustawa ktora wprowadzono a potem wycofano i tak nie mila zadnego miedzynarodowego prawnego znaczenia- jak mozemy scigac dziennikarzy w usa ,izraelu, rosji , wielkiej brytanii, czy w niemczech ??

to bylo tylko zagranie pod publiczke- szczegolnym debilizmem bylo uchwalenie przed rocznica wyzwolenia obozu auschwitz-birkenau, ten kto to wymysli byl niezwyklym idiota on byl pis-diota 🤣

10 godzin temu, racyl napisał:

@jacus bąka puściłeś że ludzie że ludzi w krakowie na ulicach nie ma

10 godzin temu, racyl napisał:

pojechaliśmy a tu nikt niczego nie blokował 😁 jacus z kolegami pewnie wirusa się boją i robaka zalewają pod sklepem

bylem w niedziele i ludzi na rynku bylo sporo i to nawet zagranicznych turystow-tak z 20 % procent tego co zawsze...........przedtem ludzie narzekali na tlumy, popijawy,burdy i krzyki na ulicy a dzisiaj na brak pracy, 

ludzie blokowali, tego ktory bezprawnie wjezdzal na wzgorze zamiast zapieprzac jak wszyscy, na krotkich nozkach, 

Opublikowano

jacus mnie nie interesują twoje bąki  w niedziele 😁

wczoraj mówili chyba na polsacie i szczójni że spodziewali się turystów w krakowie a tu pusto

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2 i co zmieniasz temat, boli prawda, że wieprzowina niezdrowa? Trzeba opodatkować mięsko z świnki, żeby Polacy zdrowo się odzywiali. 

a ja myślę że trzeba opodatkować głupotę,nieprzebrane źródło dochodu do budżetu

Opublikowano
2 godziny temu, henio2 napisał:

przecież to logiczne że PiS dba o zdrowie Polaków i ten podatek cukrowy czy ten przyszły od piwa to jest troska o zdrowy naród a nie żeby wyzyskiwać pieniędzy z kieszeni podatników 😂🤣😁😂😁🤣🤣😁😂🤣😁😂

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Co ty chcesz Henia opodatkować, przestanie jego produkcja być rentowna

Opublikowano
2 godziny temu, henio2 napisał:

Haahaa😄 ale stwierdzenie bezmyślne..... 

Opublikowano

Ja nikogo nie chcę opodatkowywać i rozliczać każdy kombinuje jak może i często jest to niezgodne z prawem nie oczekujmy od żarzących uczciwość jak sami jesteśmy nieuczciwi

3 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

To jest Henia styl.... Na trudne pytania nie odp...

Sam odpowiedz na moje wtedy oczekuj odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, henio2 napisał:

Ja nikogo nie chcę opodatkowywać i rozliczać każdy kombinuje jak może i często jest to niezgodne z prawem nie oczekujmy od żarzących uczciwość jak sami jesteśmy nieuczciwi

Ja bym to inaczej ujął jak rządzący są nieuczciwi to ja też będę nieuczciwy

Edytowane przez marulekk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v