Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To jakiś grat jest, ja swojego za 60 000 sprzedałem :) Akurat mi starczyło na wkład własny do modernizacji na Niu Hollanda :)

Z ładowaczem był, stan bardzo dobry, rok temu sprzedałem.

Uff , to dobrze bo jeszcze przez przepadek bym kupił od Ciebie 😋

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

18 tyś straty do 60 tyś to zyskujesz 42 tyś wiec nie tak do końca na zero w jeden rok .

A nie jest to przypadkiem na 3 roki te 60 tysięcy rozłożone?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ursus932 napisał:

A ja bym ci z chęcią sprzedał, bo ciągnik był w naprawdę dobrym stanie. Wszystko było sprawne, co prawda silnik był po remoncie, ale robiłem go na Fergusonowskich elementach a nie polskim dziadostwie. Robiony był "dla siebie" w 2014 a w 2017 złożyłem wniosek na MGR, kupiłem nowy ciągnik a ten był mi niepotrzebny. Sprzęgło tak samo robione było w 2014, u mnie pracował jako główny na 15ha, to się nie przemęczał.

Kupił chłopak z Podlasia, potrzebował ciągnika do ładowacza, rozsiewacza, zamiast poczciwej 60-tki.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Wyjdź z tego tematu i nie wracaj bo zaczyna ci odp🤬ć ja heńkowi wel staśkowi. 

Opublikowano
7 minut temu, marulekk napisał:

Co tam na Wiśle słuchać??? Nadal władza patrzy jak sie kra piętrzy ????

Władza patrzy, a przeciwnicy ponoć kilofami krę od brzegów odrywają, żeby władzy dokopać. 

Niedoinformowani, bo to wszystko w ramach programu małej retencji 2021🤭

Opublikowano

tego w gosciu niedzielnym nie przeczytasz...

https://www.onet.pl/informacje/onetszczecin/ks-andrzej-dymer-oskarzany-o-molestowanie-odwolany-z-funkcji-szefa-instytutu/zp22f0n,79cfc278

jaki zator ?? ten kolo oswiecimia ??  woda we wisle plynie u nas normalnie- to zasluga sciekow ,brudna woda tak szybko nie zamarza...

ten zator to wina trzaskowskiego-gdyby dalej plynely scieki to by tak szybko nie zamarzla.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Niedoinformowani, bo to wszystko w ramach programu małej retencji 2021🤭

No pewnie. Przecież lód dłużej na miejscu zostanie, to i woda tak szybko do morza nie spłynie.:lol:

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A ja bym ci z chęcią sprzedał, bo ciągnik był w naprawdę dobrym stanie. Wszystko było sprawne, co prawda silnik był po remoncie, ale robiłem go na Fergusonowskich elementach a nie polskim dziadostwie. Robiony był "dla siebie" w 2014 a w 2017 złożyłem wniosek na MGR, kupiłem nowy ciągnik a ten był mi niepotrzebny. Sprzęgło tak samo robione było w 2014, u mnie pracował jako główny na 15ha, to się nie przemęczał.

Kupił chłopak z Podlasia, potrzebował ciągnika do ładowacza, rozsiewacza, zamiast poczciwej 60-tki.

Nie bo twoje poglądy jeszcze by się mi udzieliły :ph34r:

Opublikowano (edytowane)

@Ursus932 to bardzo dobrze, że na Podlasie poszedł. Tam dużo PiS-owców to może im się poglądy zmienią xD Chociaż nie wiedziałem, że maszyny przenoszą poglądy polityczne operatora xD Musi to być jakiś stary zabobon jak ten z czerwoną wstążeczką xD W sumie może i dobrze, że do Ciebie nie trafił, obwiesił byś go jeszcze jakimiś czerwonymi szmatami ;) 

• Haha 1
Opublikowano

No widzisz, da się?

A no da.

Ale zaraz japy drą.

Mało tego, jak za wały wyleje to tak szybko do Bałtyku nie wpłynie.

Do tego nie bez kozery od 30 lat nikt terenów zalewowych i rowów melioracyjnych z zakrzaczeń nie oczyszcza.

4 minuty temu, mirro napisał:

No pewnie. Przecież lód dłużej na miejscu zostanie, to i woda tak szybko do morza nie spłynie.:lol:

Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

Wyjdź z tego tematu i nie wracaj bo zaczyna ci odp🤬ć ja heńkowi wel staśkowi. 

Ty nie bądź taki do przodu , odpowiem jak @Partyzant85 konstytucja mi gwarantuje 😉 tak tak ta sama co twoi polityczni ulubieńcy tak chętnie się na nią  powołują 🤗

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacus napisał:

tego w gosciu niedzielnym nie przeczytasz...

https://www.onet.pl/informacje/onetszczecin/ks-andrzej-dymer-oskarzany-o-molestowanie-odwolany-z-funkcji-szefa-instytutu/zp22f0n,79cfc278

jaki zator ?? ten kolo oswiecimia ??  woda we wisle plynie u nas normalnie- to zasluga sciekow ,brudna woda tak szybko nie zamarza...

ten zator to wina trzaskowskiego-gdyby dalej plynely scieki to by tak szybko nie zamarzla.

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-byla-nauczycielka-skazana-za-uprowadzenie-i-seks-z-14-letnim,nId,5008668.    Tego też nie powinny kobiety na protestach nosićę na transparentach. Z napisem upadła k**wa nikt jej nie chciał zabrala się  za dzieci😋😜https://gloswielkopolski.pl/dyrektor-zbigniew-a-molestowal-uczennice-bronila-go-szkolna-pedagog/ar/13316889

Edytowane przez henio2
No
Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Ty nie bądź taki do przodu , odpowiem jak @Partyzant85 konstytucja mi gwarantuje 😉 tak tak ta sama co twoi polityczni ulubieńcy tak chętnie się na nią  powołują 🤗

Po pierwsze nie mam politycznych ulubieńców bo nie ma puki co takiej partii a po drugie dla takich pisowców konstytucja to tylko problem. 

Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Po pierwsze nie mam politycznych ulubieńców bo nie ma puki co takiej partii a po drugie dla takich pisowców konstytucja to tylko problem. 

Opublikowano (edytowane)

@PRIMO ja nie jestem pisowiec  ,  tylko stoje po środku 

Ale tak trochę po prawo ☺️

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Kurna, Orliki wypuścili. Żeby tylko który oblodzenia nie złapał i mi chałupy nie strącił 😁.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, henio2 napisał:

Przecież cała UE to fikcja zabierają by potem dać ochłapy a taki proletariat jak Ulman czy Tomasz to mówią że im się należy a reszta to hołota 

Patrz, państwo polskie tak samo działa, i taki Henio potem mówi, że COVID-owe na świnie mu się należy xD I, że tylko PiS jest dobry, a reszta to hołota xD Zabiorą 1500 w podatkach i się morda cieszy bo 500+ dostał xD 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Ale tak trochę po (LEWO ! ) ☺️

Tak powinno prawidłowo wyglądać!

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale tak trochę po prawo ☺️

Mi szczerze, to PiS w pierwszym roku swojego rządzenia jakoś nie przeszkadzał, utarli trochę nosa tym dziadom z PO. I TVP w miarę jakoś wyglądało, wiadomo, wychwalali swoich, ale nie było to tak nachalne i propagandowe jak jest teraz.  Ale teraz to jest przesada, myślą, że wiecznie będą rządzić. Bronek w 2015 też tak myślał, Dudusia wyśmiewał a potem przegrał.

O ile gospodarczo to mi chyba najbardziej Konfederacja leży, tak światopoglądowo to chyba z każdej partii po trochu ;) Nie ma chyba takiej partii która by chciała rozdzielić państwo od kościoła, zachować kompromis aborcyjny, nie legalizować LGBT ale też nie ganiać ich z pałkami. Patriotyzm tak, ale nie ślepy patriotyzm typu wychwalanie Żołnierzy Wyklętych którzy grabili ludność po wsiach. Składki emerytalne jednakowe dla wszystkich, skutkujące jednakową emeryturą podstawową, a jak chcę mieć większą emeryturę to sobie odkładam gdzie chcę, mogę wybrać ZUS a mogę prywatną ubezpieczalnię.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Tak powinno prawidłowo wyglądać!

Manipulacja jak za Po i PiS razem wziete , nie ładnie  🙆‍♂️

Opublikowano

@Ursus932 stoisz tak po środku że aż skręciłeś w lewo do PISuaru a świadczą o tym twoje komentarze. 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Mi szczerze, to PiS w pierwszym roku swojego rządzenia jakoś nie przeszkadzał, utarli trochę nosa tym dziadom z PO. Ale teraz to jest przesada, myślą, że wiecznie będą rządzić. Bronek w 2015 też tak myślał, Dudusia wyśmiewał a potem przegrał.

O ile gospodarczo to mi chyba najbardziej Konfederacja leży, tak światopoglądowo to chyba z każdej partii po trochu ;) 

Tu się z tobą zgodzę rządna władza nie potrafi wyciągnąć wnioski w z błędów poprzedników

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v