Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Akurat za Twoje to chyba Owsiak nie kupuje...??? ... 😄😄🧐. Na kolejki to chyba twój rząd miał zaradzić..... 🧐😄

Ja płacę składki i rządam kto kupuje mnie nie obchodzi 

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Jak już eutanazja będzie legalna to kolejną prewencją będzie podaj babci zastrzyk?🤔

A co Ty (z całym szacunkiem) dziś taki markotny? 

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Jak już eutanazja będzie legalna to kolejną prewencją będzie podaj babci zastrzyk?🤔

Nie tylko Babci jak to robili Niemcy wszyscy ułomni . 

System Emerytalny jest nie wypłacalny praca do 70 roku życia wiec będzie dobrze w budżecie .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Teraz Niemcy powiadają że Rosi należy się odszkodowanie za 2 wojnę światową

To jest właśnie ta chwila, kiedy Ostatecznie Niemcy dogadają się z Rosją.

I tu widać że Wielka Brytania wychodząc z Unii, największą świnię podłożyła USA.:lol:

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

A co Ty (z całym szacunkiem) dziś taki markotny? 

A gdzie tam. To też żart ino nie pasowało emotki dodać, bo jednak niesmaczny😉

Niemniej społeczeństwo jest tak po obu stronach ogłupione i podburzone że takie pomysły to kwestia czasu. Tz  kwestia czasu jak będzie się głośno o tym mówić.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Tz  kwestia czasu jak będzie się głośno o tym mówić.

A o czym tu mówić. Sytuacja obecna ze służbą zdrowia to już zalegalizowana eutanazja. 

• Like 2
Opublikowano

Celowa redukcja ludzi jest przyjęty plan zmniejszenia populacji na świecie o 3 miliardy ludzi wiec każda metoda jest dobra .

Po co płakali że za mało rodzi się dzieci teraz jest już dobrze nikt nie płacze .

Opublikowano

No nie, róźnica jak dla mnie jest, nie uzyskać pomocy a dostać strzała na dobranoc.

Opublikowano

Kwestia semantyki. Nie udzielenie pomocy to też przestępstwo. Uśmierzanie bólu to też balansowanie na granicy wyłączenia systemu, no chyba że chcemy aby człowiek z bólu popełnił samobójstwo. W kwitach i tabelkach wygląda lepiej.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, henio2 napisał:

A jaki jest związek tych wypocin z tym o napisałem?

9 minut temu, galan99 napisał:

Celowa redukcja ludzi jest przyjęty plan zmniejszenia populacji na świecie o 3 miliardy ludzi wiec każda metoda jest dobra .

Po co płakali że za mało rodzi się dzieci teraz jest już dobrze nikt nie płacze .

Mało dzieci to był pretekst by dać łapówkę za poparcie i i socjalem zniewolić proletariacką biedę. 

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano

Przypadki podawania pavulonu jednak standardem jeszcze nie są.

Opublikowano

Byś chociaż na pytania  łaskawie odpowiedział???? 

26 minut temu, henio2 napisał:

Ja płacę składki i rządam kto kupuje mnie nie obchodzi 

34 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Akurat za Twoje to chyba Owsiak nie kupuje...??? ... 😄😄🧐. Na kolejki to chyba twój rząd miał zaradzić..... 🧐😄

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ulman napisał:

Mało dzieci to był pretekst by dać łapówkę za poparcie i i socjalem zniewolić proletariacką biedę. 

Tylko akurat jak czasem obserwuję tych socjalbiorców to mają w doopie jakiekolwiek wybory, a wchodząc do sklepu idzie usłyszeć antypisowskie wypowiedzi.

Edytowane przez Agrest
Jakiekolwiek*
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, henio2 napisał:

9,5 tysiąca wyjechało koszt studia 150 tysięcy to ile dla służby zdrowia by było? 

Niech zaczną im lepiej płacić to zostaną :) Ale jak lekarz robiący specjalizację zarabia tyle co kasjerka w markecie to się nie dziwie ze uciekają. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

U nas sukces. Jak na  produkcję kasy nie ma..... Sprzedadzą komuś i ktoś inny będzie zarabiał........ Tak samo jak ta szczepionki co niby u nas robia........ 

Tu musze przyznać rację , ale tak było zawsze ,jest i pewnie będzie  🤷‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, PRZMAS19821982 napisał:

Pamiętasz panią Kopacz, gdy się chwaliła sukcesami w służbie zdrowia za czasów PO. Na pytania dziennikarzy o kolejki, odpowiedziała "a państwo tylko o tych kolejkach". Niby wydatki rosną na służbę zdrowia co roku, każda partia w programie wyborczym będzie zwiększać na nią nakłady a nic się w niej nie poprawia.

Przed chwilą, mirro napisał:

To jest właśnie ta chwila, kiedy Ostatecznie Niemcy dogadają się z Rosją.

A kto tam to embargo nałożył na Rosję ? Niemcy nie są w Unii przypadkiem ?

Przed chwilą, Ulman napisał:

Mało dzieci równa się problem z emeryturami w przyszłości. Tu można by wpleść problem aborcji na żądanie z prostym pytaniem. Kto będzie cię utrzymywał na starość ?

Chyba że rozwiązanie problemu emerytur to eutanazja.

Przed chwilą, Agrest napisał:

Tylko akurat jak czasem obserwuję tych socjalbiorców to mają w doopie jakiekolwiek wybory, a wchodząc do sklepu idzie usłyszeć antypisowskie wypowiedzi.

Może za mało otrzymali od obecnej władzy, to i narzekają 🤔 .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v