Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

co tu za przekaz  powielane hasła  z tvn  gazety wyborczej  radia tok fm krytyki politycznej  itp .

Zdziwiłbyś się z jakich periodyków korzystam.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
2 minuty temu, kampl napisał:

20 lat temu tez dawali na złość pisowi? I czemu ten budżet jest tak mały?  Ponieważ potrzeba pieniędzy na propagandę i złodziejstwo członków pisu

powiedz jaki był owsiak 20 lat  a kim jest teraz  politykuje

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

okej ale łatwo ze mną wam nie będzie wyciągnę nawet brudy  wałęsy  który ukradł mi 100 miliony

Radzę sięgnąć głębiej. Powiedzmy że zacznij od sanacji.

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

powiedz jaki był owsiak 20 lat  a kim jest teraz  politykuje

Polityka interesuje sie nim więc czemu on nie ma się interesować polityką. Politykowanie kleru ci przeszkadza czy w ich przypadku nie jest to problemem?

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Mariusz2903 napisał:

ten cały wośp to pralnia brudnych pieniędzy  dobrze zrobili że ją pogonili  znalazł sobie celebryta sposób na życie i małe dzieci stoją na mrozie i zbierają mu

Panie Kolego, przypominam o cykliczności w kalendarzu plucia na WOŚP. Miałeś szanse do niedzieli opluwać, nie skorzystałeś, Twoja strata. Teraz musisz czekać znowu rok aby opluwanie miało jakiś sens, związany choćby z kalendarzem imprez.

ciekawe czy wiesz co piłsudzki robił chłopom  sypał piach do mąki  

Chodziło mi o przedział czasu w jakim chcesz się poruszać. A co odwaliła sanacja i jak to się skończyło. to od dawna wiadomo.

22 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

ludzie dają owsiakowi na złość pisowi a nie na leczenie dzieci  jest od tego budżet ministerstwa zdrowia 

Podobnie amerykanie bombardowali Niemcy na złość Hitlerow a nie, aby zakończyć wojnę. Kwestia celów i priorytetów. Albo środków użytych do uzyskania zamierzonego celu.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Polityka interesuje sie nim więc czemu on nie ma się interesować polityką. Politykowanie kleru ci przeszkadza czy w ich przypadku nie jest to problemem?

chodzę do kościoła co niedziela i nie słyszę nic złego a ty  słuchasz braci sekielskich  i wiarę nazywasz klerem

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

słuchasz braci sekielskich  i wiarę nazywasz klerem

Przecież wyraźnie napisał że chodzi mu o kler, sam zacytowałeś.

Opublikowano
29 minut temu, kampl napisał:

20 lat temu tez dawali na złość pisowi? I czemu ten budżet jest tak mały?  Ponieważ potrzeba pieniędzy na propagandę i złodziejstwo członków pisu

za PO też budżet był mały ,i wtedy pieniądze szły na propagandę i złodziejstwo członków PO?

Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

chodzę do kościoła co niedziela i nie słyszę nic złego a ty  słuchasz braci sekielskich  i wiarę nazywasz klerem

Wiara i kler to zupełnie dwie inne rzeczy

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

ja nie byłem na tym ulubionym filmie  kler jak rozumiem według ciebie równa się mafia  

Kler to miedzynarodowa korporacja finansowa. Wiara nie ma z ta strukturą wiele wspólnego

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Mariusz2903 napisał:

chodzę do kościoła co niedziela 

Tak wogule po co chodzisz do świątyni?

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Wiara nie ma z ta strukturą wiele wspólnego

Ależ właśnie ma. Daje nieograniczony dostęp do serc. umysłów i kieszeni. Oczywiście to skrajne i pojedyncze przypadki, ale jednak.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Ależ właśnie ma. Daje nieograniczony dostęp do serc. umysłów i kieszeni. Oczywiście to skrajne i pojedyncze przypadki, ale jednak.

Wiara dla struktury jest narzędziem. Dla człowieka wierzacego struktura jest zbedna. 

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

kościół to wspólnota  wyciszam się słucham organów  i myślę o tych co nie chodzą i co w tym czasie robią 

Czyli robisz tak samo jak typowy słuchacz szczujni. 😁

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

kościół to wspólnota  wyciszam się słucham organów  i myślę o tych co nie chodzą i co w tym czasie robią 

Czyli myslisz o "d*pie Maryni" a nie przeżywasz spotkanie ze stwórcą. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Czyli ty tam nie dla poprawienia swojej wiary, tylko organków posłuchać. Taki nie wierzący, ale praktykujący ;) Wpisz sobie na yt muzyka kościelna to do kościoła nie będziesz musiał chodzic. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Typowe dla polskiego narodowego patrioty. Od modlitwy ważniejsze jest co inni robią a kosciół to najlepsze miejsce do takich refleksji. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Czyli ty tam nie dla poprawienia swojej wiary, tylko organków posłuchać. Taki nie wierzący, ale praktykujący ;)

Czyli myslisz o "d*pie Maryni" a nie przeżywasz spotkanie ze stwórcą. 

rozmyślam kiedy  nowo bogaccy przyjdą sie pomodlić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v