Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, PRIMO napisał:

Gdzie te nasze formułowe pisogłupki bo mam dla nich jedno jakże ważne pytanie. 🤨

7 minut temu, jarecki napisał:

dawaj  ja postaram sie nakarmić Twoją ciekawość B|

Gdyby to napisał Marecek Stasek albo im podobny to bym się nie zdziwił. Zbyt surowo sie oceniasz

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Agrest napisał:

On musi być koniem trojańskim platformy🤪

Eee tam 🤨 raczej podwójny agent. 

15 minut temu, jarecki napisał:

dawaj  ja postaram sie nakarmić Twoją ciekawość B|

Nie. 

Tylko dla najbardziej zagorzałych fanatyków PISu. 

@jarecki nie smuć się bo ty jesteś umiarkowany zwolennik a nie jak marecek ze staśkiem fanatyk. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

Pokorne cielę dwie matki ssie. Umiał się chłopina ustawić.

Opublikowano
8 minut temu, PRIMO napisał:

@jarecki nie smuć się bo ty jesteś umiarkowany zwolennik a nie jak marecek ze staśkiem fanatyk. 

jako ciekawostke napisze żę jestem za tym żęby PO  sie okresliła i naprawiła i była alternatywą dla pis-u taką normalną opozycją a czy jestem zwolennikiem pis- u ,  kiedys pisałem o dobrych ustawach PO  bo były takie , bodnar jako rzecznik praw obywateli tez dla mie jest ok . PIS- ma dobre ustawy ale i takie które poweinny trafić od razu do niszczarki a wprowadza ich w życie , wiekszość ludzi którymi obsadza stołki to idioci ale staram się patrzeć całosciowo na dokonania obecnego rządu i jak narazie widze wiecej korzysci dla społeczeństwa .

• Like 3
Opublikowano
54 minuty temu, PRIMO napisał:

Gdzie te nasze formułowe pisogłupki bo mam dla nich jedno jakże ważne pytanie. 🤨

Ty odpowiedz na moje który z poprzednich rządów zrobił dla małych rodzinnych gospodarstw choć tyle co PiS 😜😋

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

jako ciekawostke napisze żę jestem za tym żęby PO  sie okresliła i naprawiła i była alternatywą dla pis-u taką normalną opozycją a czy jestem zwolennikiem pis- u ,  kiedys pisałem o dobrych ustawach PO  bo były takie , bodnar jako rzecznik praw obywateli tez dla mie jest ok . PIS- ma dobre ustawy ale i takie które poweinny trafić od razu do niszczarki a wprowadza ich w życie , wiekszość ludzi którymi obsadza stołki to idioci ale staram się patrzeć całosciowo na dokonania obecnego rządu i jak narazie widze wiecej korzysci dla społeczeństwa .

Poczekamy na tych dwóch fanatyków to dopiero zadam pytanie. 

Przed chwilą, henio2 napisał:

Ty odpowiedz na moje który z poprzednich rządów zrobił dla małych rodzinnych gospodarstw choć tyle co PiS 😜😋

Nie zmieniaj tematu tylko marecka wołaj do tablicy. 👨‍🏫

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, henio2 napisał:

A co takiego zrobił PiS żeby pomóc małym gospodarstwom rodzinnym?? Bo 500+ i czynastki to nie pomoc gospodarstwom. 

Mi w małym gospodarstwie owocowo-warzywnym lepiej nie jest, może i ceny trochę lepsze za towar, ale koszty pracy wzrosły mi prawie dwukrotnie.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano

Pomoc Covid sąsiad ma 2 lochy dostał 17 tysi mało ? Pomoc klęskowe co roku przez 5 lat który miał taką pomoc i nie pisz głupot że to kiełbasa wyborcza bo to były ogromne pieniądze 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Suszowe było przez 2 lata a nie przez 5 ;) Więc nie wiem gdzie to twoje klęskowe :) COVID-owe dużym też się należy, więc tu nie widzę pomocy tylko małym. I jeszcze te czekanie prawie rok na wypłatę suszowego xD W tym roku były przymrozki to na truskawki grosza nie dostałem, polecenie z góry, że mają max do 30% wpisywać ;) 

A po drugie jak dostał na dwie lochy jak żeby dostać te pieniądze to trzeba było mieć minimum 21 sztuk :)

Opublikowano

Może i Ciebie nie potrafisz spojrzeć na rolnictwo szerzej tylko przez pryzmat swoich 3 ha pomoc była co roku tylko nie w każdej części kraju dodatkowo niskooprocentowane kredyty ceny ziemi da dziś wyznacznikiem opłacalności jak jest tak źle to po cholerę ludzie biją IE o każdy kawałek piachu?

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, henio2 napisał:

Pomoc Covid sąsiad ma 2 lochy dostał 17 tysi mało ? Pomoc klęskowe co roku przez 5 lat który miał taką pomoc i nie pisz głupot że to kiełbasa wyborcza bo to były ogromne pieniądze 

Napisz ile % rolników to otrzymało....... Bo to że daja?????? ilu rolników to otrzyma..... Przejdź przez porypane  durne wymogi agencji które tylko aby utrudnić życie... 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, henio2 napisał:

Podziękuj po za to 

A co ma PO z tym wspólnego?? To tylko i wyłącznie wina PiS. 

Żeby dostać te 17 tys to musiał mieć między 50 a 200 sztuk, a nie 2 lochy ;)

Opublikowano
3 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Napisz ile % rolników to otrzymało....... Bo to że daja?????? ilu rolników to otrzyma..... Przejdź przez porypane  durne wymogi agencji które tylko aby utrudnić życie... 

Komu się należało to otrzymał agencyjne wymogi to nie wymysł PiS tylko UE

• Haha 1
Opublikowano
45 minut temu, PRIMO napisał:

Eee tam 🤨 raczej podwójny agent. 

masz  na myśli   donalda  tchórza??    to  masz  rację 

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A co ma PO z tym wspólnego?? To tylko i wyłącznie wina PiS. 

Żeby dostać te 17 tys to musiał mieć między 50 a 200 sztuk, a nie 2 lochy ;)

Widać  jakie ty masz pojęcie o rolnictwie lochy rodzą prosięta jakbyś nie wiedział miał 52 sztuki urodzone ale skąd truskawka ma pojęcie o takich rzeczach i bzdury pisze 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

52 sztuki z 2 loch, leżę i płacze ze śmiechu ;) kiedyś miałem świnie i zdarzyło się może raz, że pierwiastka miała 20 prosiaczków, ale że 26 to nie słyszałem xD Chyba że tuczy ponad 6 miesięcy i mu się nałożyly, ale to nadal 13 sztuk od lochy na poród, to bardzo wysoka średnia ;)

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, henio2 napisał:

Komu się należało to otrzymał agencyjne wymogi to nie wymysł PiS tylko UE

Ale urzędnik pisowy i nadinterpretacja przepisów..... 🧐😀

4 minuty temu, henio2 napisał:

Widać  jakie ty masz pojęcie o rolnictwie lochy rodzą prosięta jakbyś nie wiedział miał 52 sztuki urodzone ale skąd truskawka ma pojęcie o takich rzeczach i bzdury pisze 

To skad od 2 loch 52 prosiaki  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v