Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko że na handlowych niedzielach najlepiej zyskują małe typowo polskie sklepy

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Tylko że na handlowych niedzielach najlepiej zyskują małe typowo polskie sklepy

O ile za ladą stoi sam właściciel. 

Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

bo przecież wszyscy bankrutują to z czego dadzą😜

A za to należą się ukłony obecnej władzy. 

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Masz racje ci złodzieje z PO teraz mniej kradną, natomiast ta szajka z PiS to teraz kradnie na potęgę ;) Kradną i obsadzają rodzinką i znajomymi każdy stołek jaki się da ;) Nawet do marnej podróbki "Goggleboxa" zatrudnili swoją rodzinkę i kumpli ;) 

Jak to swoich kumpli?

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2 ja tam już 100zł standardowo przelałem do wirtualnej puszki ;) 

Ja też rzucam do puszki parę złotych jak jestem na zakupach w sklepie. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, akooo napisał:

Jak to swoich kumpli?

Nie trafiłeś na tą marną podróbkę "Goggleboxa" w TVP INFO co występują w niej takie pajace jak nasi koledzy z forum Marecek i Stasek ? Kilka z nich to działacze PiS-u, kolejna to córka lokalnego działacza itd. 

Taki szit na który idą nasze podatki ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Na pandemi niejeden biznes się rozwinął i o to chodzi sąsiad nie mógł ujechać kupiłem od komornika jego ziemię teraz i ja zadowolony i on bo GOPS mu darmo daje😋

Opublikowano (edytowane)

dobra. czas zakończyć spory

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

A za komuny w Niedzielę było wszystko pozamykane i było dobrze a teraz mało i mało tego handlu pracy 24 godzin na dobę i to by mało było .

A ileż miałeś tego towaru w za komuny żeby były sklepy otwarte w niedzielę. 🤨

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

A za komuny w Niedzielę było wszystko pozamykane i było dobrze a teraz mało i mało tego handlu pracy 24 godzin na dobę i to by mało było .

był handel w niedzielę to np studenci mogli sobie dorobić a tak łatwiej to im nie jest po tym zakazie.

Inni muszą pracować i w niedzielę i tego nie da się zatrzymać. jest tygodniowy czas pracy i to powinno być w porządku.

dużo ludzi woli mieć jakiś dzień wolny na tygodniu niż niedzielę

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

A ileż miałeś tego towaru w za komuny żeby były sklepy otwarte w niedzielę. 🤨

kuźwa łocet kupował :D

Opublikowano

https://next.gazeta.pl/next/7,173953,26721238,koronawirus-zarobki-10-najbogatszych-ludzi-wystarczylyby-na.html

1 minutę temu, racyl napisał:

był handel w niedzielę to np studenci mogli sobie dorobić a tak łatwiej to im nie jest po tym zakazie.

Inni muszą pracować i w niedzielę i tego nie da się zatrzymać. jest tygodniowy czas pracy i to powinno być w porządku.

A po co mają dorabia c student ma się uczyć dla zdolnych są stypendia a jak ktoś głupi to do roboty a nie na studia

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

Wystarczyło by napisać ustawę, że KAŻDEMU PRACOWNIKOWI W POLSCE należą się dwie wolne niedziele w miesiącu, czy to kasjerka, czy cieć, czy lekarz, czy magazynier.

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie trafiłeś na tą marną podróbkę "Goggleboxa" w TVP INFO co występują w niej takie pajace jak nasi koledzy z forum Marecek i Stasek ? Kilka z nich to działacze PiS-u, kolejna to córka lokalnego działacza itd. 

Taki szit na który idą nasze podatki ;)

Trafiłem ale nie oglądam ani tego ani googlebox. Bardziej jestem zmieszany że tam swoich poupychali a nie ludzi z jakiegoś castingu czy coś żeby ktoś sobie dorobił.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, henio2 napisał:

A po co mają dorabia c student ma się uczyć dla zdolnych są stypendia a jak ktoś głupi to do roboty a nie na studia

Stypendium naukowe wynosi około 700zł, za to się nie da miesiąca przeżyć w tym kraju, i jak nie masz pomocy od rodziców to musisz dorobić na boku. Sam akademik to 500-600zł, a gdzie jakieś wyżywienie, ubrania, materiały, komputer bez którego w obecnych czasach na studiach inżynieryjnych nie masz szans, i to jakiś droższy, żeby choć takiego głupiego SolidWorksa pociągnął, nie mówiąc o oprogramowaniu Siemensa do PLC, bo tu maszyna za 5 koła minimum potrzebna, ale skąd ty możesz wiedzieć, jak ty tylko świnie pasiesz, i to nie swoje, tylko świński hotelik prowadzisz ;)

2 minuty temu, akooo napisał:

Trafiłem ale nie oglądam ani tego ani googlebox. Bardziej jestem zmieszany że tam swoich poupychali a nie ludzi z jakiegoś castingu czy coś żeby ktoś sobie dorobił.

Takie mamy państwo nepotyzmu i kolesiostwa ;) 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

I widać jakie Ty masz pojęcie o studiowaniu i jego kosztach.

do gnoju tylko się nadajesz

Dzisiejsi studenci to idioci potem znajdują zatrudnienie w administracji czy samorządzie bo nikt takiego gamonia do wideł by nie zatrudnił 😜😋

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, henio2 napisał:

Dzisiejsi studenci to idioci potem znajdują zatrudnienie w administracji czy samorządzie bo nikt takiego gamonia do wideł by nie zatrudnił 😜😋

Za to to jakbym mógł to bym cię w mordę strzelił, i to tak że byś się do góry podwoziem wywinął. Ale możesz być bezpieczny, krzywdy ci nie zrobię, bo jeszcze byś doniósł do "płokułatuły" i prawo mi zabrania, to nic ci nie zrobię i żadnej groźby nie kieruję w twoją stronę.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

po średniej szkole ci nie chcieliby pracować na wsi w takim śmierdzącym biznesie a co dopiero po studiach. pracować na wsi to ludzie muszą lubić.

tak samo henio1 moga cie wyśmiać w innych branżach

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v