Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

ktoś musi płacić za to wszystko.

no żebyś wiedział tak to wygląda , reszta świata robi syf , a jakże jeden  kontynent wybawiciel świata sie znalazł , z ich filtrami i eko wynalazkami 

Byle drenowac kieszeń :(

Opublikowano (edytowane)

no tak to działa.co jakiś czas, masy się buntują i tworzą niby nowy ład. i tak w koło macieju.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

Z TĄ DYSKUSJĄ to troche nie do końca tak jest , bo na kilka tematów głosy które są przeciwne mainstreamowi są wykluczone z dyskusji .

ale prądy oceaniczne mają wpływ na temp . a nie ich zakwaszenie 

Są też głosy że ziemia jest płaska i jest w tym temacie ogólnoświatowy sPISek ale nikt normalny tego  pod uwagę nie bierze.

A gdzie było napisane że prądy oceaniczne wpływają na zakwaszenie.

Opublikowano

przecie od lat pisze-u nas nie ma i nie bylo lasow- juz w X juz je wycielismy 🤣

nie pieprzcie o epoce lodowcowej- III zlodowacenie u mnie przed laka sie skonczylo. mam nawet pare ha co pod lodem byly-piachy takie ze malo co chce rosna, a jak sucho to nic..

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

A gdzie było napisane że prądy oceaniczne wpływają na zakwaszenie.

🤦‍♂️  Dtaras  napisał żę emisje CO2 wpływają na zakwaszenie wody co w moim domysle wiązało się żę  zakwaszenie ma wpływ na temp . powietrza

Opublikowano

Gdzie to napisał?

29 minut temu, DTaras napisał:

ej katastrofy tylko powolną. Poziom CO2 w powietrzu zobacz sobie jak wzrósł a zakwaszenie oceanów nie wpłynie pozytywnie na ich produkcję tlenu.

Opublikowano
15 minut temu, Pafnucy napisał:

przepraszam że zapytam, ale co wynika z tego porównania?

14 minut temu, Ulman napisał:

Były lasy i nie ma lasów. I co z tego wg ciebie wynika?

Taka Europa ma być jak na mapce z XX wieku wg. eurokołchozu .

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Taka Europa ma być jak na mapce z XX wieku wg. eurokołchozu .

no ale w czym problem?

Opublikowano
Dnia 11.10.2021 o 20:24, Tomasz0611 napisał:

Już te czasy mijają, może u was na wschodzie jest inaczej, na Warszawę już jakaś bardzo gruba nie musi być, smak jest ważniejszy ;) chociaz Olimpia mi w tym roku pięknie schodzila, smaczna i gruba. 

Snapchat-394448291.jpg

Od chemii aż się świeci 🤭

A tym czasem  germańce

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/niemieckie-szalenstwo-na-punkcie-polskiego-paliwa-gazety-publikuja-slowniczki/dzf1ke9

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

wszyscy maja internet ???? ilu starszych ludzi go obsluguje a ilu oglada tv ?? 

Ty jesteś starszy i go obsługujesz, czyli inni też mogą :). A tendencja jest taka aby pokryć cały kraj i zarabiać raz na dostępie do internetu a dwa na serwisach. Na tradycyjnej darmowej telewizji nie da się zarabiać bo z każdą stacją uszczupla się tort reklamowy a koncesja i koszty nadawania są duże.

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał:

Ty jesteś starszy i go obsługujesz, czyli inni też mogą :). A tendencja jest taka aby pokryć cały kraj i zarabiać raz na dostępie do internetu a dwa na serwisach. Na tradycyjnej darmowej telewizji nie da się zarabiać bo z każdą stacją uszczupla się tort reklamowy a koncesja i koszty nadawania są duże.

ja nawet 50 lat nie mam. gdy rozmawiam z rowiesnikami to sporo z nich unika internetu jak ognia a co dopiero pokolenie 60-70-80 latkow....

oczywiscie ze jeszcze da sie zarobic- tylko pytanie jak dlugo, juz radio,gazety,kina mialy umrzec a dalej dzialaja,tylko wypozyczalnie kaset wideo i dvd zniknely.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

ja nawet 50 lat nie mam.

hmmm. niby jeszcze nie stary, a zaszczepić się boisz.... ciekawe czemu?

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Ty jesteś euroentuzjastą a ja idę na pogrzeb europejskiego rolnictwa .

Czyli jednak galan cie musiał zarazić 🤣. Idź na ten pogrzeb , sprzedaj swoje gospodarstwo  i nie męcz sie dalej.

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

hmmm. niby jeszcze nie stary, a zaszczepić się boisz.... ciekawe czemu?

To jest taka cnotka niewydymka co by chciała ale się wstydzi. 🤭

Opublikowano (edytowane)

Skrócili green pass do 9 miechów buhehehxDxDxD:D na wiosne zejdzie do 6 

Edytowane przez V12
Opublikowano

a ja sądzę że ma jakiś poważny powód. a ciekawi mnie jaki.

1 minutę temu, PRIMO napisał:

To jest taka cnotka niewydymka co by chciała ale się wstydzi. 🤭

Opublikowano (edytowane)

wystarczy się nie bać i co kilka miesięcy nową przyjąć. czym więcej oponentów, tym dłużej walka potrwa.

a w ogóle, to ten mem do ASF raczej, ale tacy i tak nie rozróżniają.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v