Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Agrest napisał:

Ciekawe kiedy i jakie Amerykańskie sankcje za lex TVN.

Ciekawe czy długopis to wgl podpisze ;) Może to być po prostu akcja żeby zrobić hałas i odwrócić uwagę od tego, że prąd od nowego roku 25% w górę, gaz do ogrzewania 40% w górę, o Mejzie też mogli by przestać mówić, ucieczka tego żołnierza na Białoruś też dobrze nie świadczy o stanie polskiej armii. Jest co przykrywać ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

ucieczka tego żołnierza na Białoruś też dobrze nie świadczy o stanie polskiej armii.

Gościu został złapany na jeżdzie po pijaku. To co mieli go po głowie pogłaskać? Poszłą sprawa i po ptokach.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galan99 napisał:

W prowadzą nam dalej wizy .

To byłby pikuś ...

1 minutę temu, mirro napisał:

Gościu został złapany na jeżdzie po pijaku. To co mieli go po głowie pogłaskać? Poszłą sprawa i po ptokach.

To dlaczego go z wojska nie wyj*bali ?? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tvn-grupa-discovery-liczy-ze-prezydent-zawetuje-lex-tvn-to-bezprecedensowy-zamach-na-wolne-media

To działania wymierzone w największego i najważniejszego polskiego sojusznika, bo to na Stanach Zjednoczonych opiera się polskie bezpieczeństwo i duża część polskiej gospodarki - podkreślono.
Zabiorą nam bazy, F-35 i zażądają zwrotu ropy, którą nam dostarczyli :ph34r:.
Problem się tyczy kanałów naziemnych TVN, TVN7, TTV czy Metro i tylko tyle. W zasadzie na jakiej podstawie, regulacjach firma z poza UE prowadzi działalność na jej terenie. Musi to być doprecyzowane ale UE siedzi cicho.

Opublikowano

CO TO ZA POLITYKA JEDNEMU WOLNO A DRUGIEMU NIE .

Niemcy nadal spalają węgiel, który dał im ponad połowę energii w trzecim kwartale 2021 r.

Federalny Urząd Statystyczny poinformował, że 56,9 procent energii elektrycznej wytworzonej w Niemczech w trzecim kwartale 2021 r. pochodzi ze źródeł konwencjonalnych. Produkcja z wykorzystaniem OZE spadła o 0,8 procent.

https://www.onet.pl/biznes/biznesalert/niemcy-nadal-spalaja-wegiel-ktory-dal-im-ponad-polowe-energii-w-trzecim-kwartale-2021-r/tnbypt8,30bc1058

CZY BY WĘGLA JUŻ TAK BRAKOWAŁO ŻE POLSKA NIE MOŻE WĘGLEM OPALAĆ BY STARCZYŁO NA NIEMCA .

Opublikowano
37 minut temu, Agrest napisał:

Ciekawe kiedy i jakie Amerykańskie sankcje za lex TVN.

biden jest za głupi , choć za tą ustawe się ,, kara '' należy .  ogólnie nie wiem dokąd zmierza polityka bidena .

Opublikowano

Biden to może się zdrzemnąć w kącie i głupio uśmiechnąć.

Opublikowano
19 minut temu, galan99 napisał:

CZY BY WĘGLA JUŻ TAK BRAKOWAŁO ŻE POLSKA NIE MOŻE WĘGLEM OPALAĆ BY STARCZYŁO NA NIEMCA .

Pytanie do Pana Prezydenta i reszty wesołej gromadki. Przecież mieli zagwarantowany węgiel na 200 lat.😂

Opublikowano

Pewnie zapomnieli że emisję CO2 już na te lata sprzedali

Opublikowano
58 minut temu, dsbh napisał:

A czy ja mówię że mi tu źle ? Ale migranci powinni się zastanowić że coś jest chyba nie tak skoro żołnierz woli być dezerterem.

Oni mają Polskę w d*pie. To tylko kraj tranzytowy ale tego lud nie potrafi zrozumieć.

51 minut temu, galan99 napisał:

Przeciętne wynagrodzenie w sektorze przedsiębiorstw wynosi już 6022,49 zł

Najnowsze dane o średnim wygrodzeniu za listopad podał GUS. 6022,49 zł to średnia płaca w firmach zatrudniających co najmniej 9 osób.

TAK JEST CZY NIE PRAWDA .

Może i prawda ale to praktycznie nic nie mówi bo odnosi się do części rynku pracy. Info - "w firmach zatrudniających co najmniej 9 osób" nic ci nie mówi? 

35 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ciekawe czy długopis to wgl podpisze ;) Może to być po prostu akcja żeby zrobić hałas i odwrócić uwagę od tego, że prąd od nowego roku 25% w górę, gaz do ogrzewania 40% w górę, o Mejzie też mogli by przestać mówić, ucieczka tego żołnierza na Białoruś też dobrze nie świadczy o stanie polskiej armii. Jest co przykrywać ...

Dokładnie tak jest. Nowa wojenka by zająć proletariackie masy.

12 minut temu, galan99 napisał:

CO TO ZA POLITYKA JEDNEMU WOLNO A DRUGIEMU NIE .

Niemcy nadal spalają węgiel, który dał im ponad połowę energii w trzecim kwartale 2021 r.

Federalny Urząd Statystyczny poinformował, że 56,9 procent energii elektrycznej wytworzonej w Niemczech w trzecim kwartale 2021 r. pochodzi ze źródeł konwencjonalnych. Produkcja z wykorzystaniem OZE spadła o 0,8 procent.

https://www.onet.pl/biznes/biznesalert/niemcy-nadal-spalaja-wegiel-ktory-dal-im-ponad-polowe-energii-w-trzecim-kwartale-2021-r/tnbypt8,30bc1058

A u ciebie paranoi ciąg dalszy? Ten wegiel nam siłą zabiorą? Z resztą my sami sprowadzamy bo nasze Romany dostają 13nastki, 14nastki i inny socjal i im sie już fedrować odechciało

W Polsce z węgla wytwarza się ok 75% i co ty na to? 

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Oni mają Polskę w d*pie. To tylko kraj tranzytowy

A nie powinni Polski mieć w d*pie. Powinni sie zatrzymać, zachwycić mazowieckim krajobrazem, spojrzeć na ośnieżone szczyty Tatr, posłuchać szumu Bałtyku. 😂

Opublikowano

Za długi ślad węglowy żeby każdemu te przyjemności fundować

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

A nie powinni Polski mieć w d*pie. Powinni sie zatrzymać, zachwycić mazowieckim krajobrazem, spojrzeć na ośnieżone szczyty Tatr, posłuchać szumu Bałtyku. 😂

Najlepiej jakby jeszcze na PIS zagłosowali😂

Opublikowano

a ci z pis-u to co ??? to wymog nowej ustawy o wy nagrodzeniach w samorzadzie

ktos chyba przeglosowal ustawe ktora to wymusza ?? opozycja ja wprowadzila ??

mirro-to test na prawdziwego polaka, kto tego nie przezyl ten nie moze mienic sie prawdziwym polakiem.........

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v