Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mi chyba coś umknęło - o którą zimę chodzi, gdzie ona jest iod ilu Celsjuszów na plusie za mroźną już uchodzi?

Strach się bać jak na prawdę zimą przyjdzie

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Plan Strategiczny to ogromne środki dla polskiego rolnictwa w nowej perspektywie finansowej. To 25 mld euro, z czego ponad 17 mld w ramach I filara, czyli na płatności bezpośrednie i blisko 8 mld euro na inwestycje w gospodarstwach – podkreślił wicepremier, minister rolnictwa i rozwoju wsi Henryk Kowalczyk

https://www.okiemrolnika.pl/prawo-i-finanse/item/8930-plan-strategiczny-dla-wpr-przyjety-przez-rade-ministrow?fbclid=IwAR2kbuURjZasJXhvHHFkwSLNTmFzeRiXQo1Vd2mqxE7R6vJWXudPpXNgTaA

https://www.sadownictwo.com.pl/rzad-przyjal-plan-strategiczny-dla-wpr-co-zyskaja-sadownicy?fbclid=IwAR349_chH9qKoR6hD2U5a7H-YkKsMEpriTR40bigpAXQNig84eahke3viqM

To same śmieci i żadna strategia. Nikt nie zadaje sobie tam podstawowego pytania które ,to coś może okreslać jako strategię.  

Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

bez przesady bardzo dobrze , jest zamysł projektu w UE ustawy żęby to rolnicy takżę mogli uzyskiwać dopłaty za CO2 ja mam z 1 ha lasu , to troche CO2 pochłonie to i dodatkowa dopłata będzie :x

A gdzieś coś ostatnio czytałem żeby rolnika obciążyć opłatą za ślad węglowy. Dopieprzyć za ON, nawozy, śor...

Chyba lasu Ci braknie.

Opublikowano

W sumie to po co płodzić dzieci produkować kolejnego emitenta śladu węglowego, lewactwo to ma nasrane

Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał:

bez przesady bardzo dobrze , jest zamysł projektu w UE ustawy żęby to rolnicy takżę mogli uzyskiwać dopłaty za CO2 ja mam z 1 ha lasu , to troche CO2 pochłonie to i dodatkowa dopłata będzie :x

Pierwsze słyszę że jest projekt aby dopłacać do lasów jako pochłaniaczy CO2 aczkolwiek pochłaniają pewnie tą niewidzialną substancje .

Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał:

Pierwsze słyszę że jest projekt aby dopłacać do lasów jako pochłaniaczy CO2 aczkolwiek pochłaniają pewnie tą niewidzialną substancje .

Opublikowano
24 minuty temu, jarecki napisał:

O Kura to ja mam kilka ha lasu... To to ma być tej kasiorki za ha ? ... 🤔

Opublikowano

Ale pewnie nie masz lasu unijnego. A jeśli by doszło coś takiego do skutku to na 90% było by dla posiadaczy lasów unijnych i to tych właścicieli z marszałkowskiej...

Opublikowano

A za porzeczki 4tys. Mi pasuje. Tylko niech ustawę zakazującą poeiększsnia areału wprowadzą😁

No i jeszcze dodatek 1500 do ha za ostoję dla sarny bażanta i lisa

Opublikowano

Niech się gonią.

Ciekawe jak określę/określą wiek mojego lasu. Starodrzew niby wycięty.

Las ma 5,5m szerokości i 1200m długości. Może by go ogrodzić do dopłat🤣

Opublikowano

też oglądałem agrobiznes. nowy ministrant mówił że będziemy brać dopłaty powyżej średniej unijnej....

ciekawe czemu Ardanowski się nie cieszy, tylko doły pod PiSem kopie...?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v