Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pandemia w pół roku zrobiła to co przez dziesięciolecia nie udawało się dokonać.

Kościoły opustoszały.

Pogrzeb? Okazuje się że można nie iść na pochówek najbliższej osoby, a także forma się zmienia bo kremacja stała się czymś normalnym.

11 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Słabi duchowo odpadli , mocni pozostali .

Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Szykować się bo będzie zamknięty kra na j 30 dni a potem przedłużenia na następne tygodnie .

jak POLSKA SAMA NIE ZAMKNIE TO I TAK BĘDZIE ZAMKNIĘTA BO INNE KRAJE TO UCZYNIĄ .

Świat powinien stanąć od nowa tak jak to było na początku plan-demi a nie wymyślili sobie odbicie po plan-demiczne i wyzyskują ludzi .

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Pandemia w pół roku zrobiła to co przez dziesięciolecia nie udawało się dokonać.

No przecież nic bez przyczyny sie nie  dzieje na tym padole . Dokonało sie to co miało i ma sie dokonać...

Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

No przecież nic bez przyczyny sie nie  dzieje na tym padole . Dokonało sie to co miało i ma sie dokonać...

E i tak im się te nikczemne plany zawalą,inna kwestia to że wielu za sobą pociągnął i będzie wiele ofiar :(

Opublikowano
37 minut temu, galan99 napisał:

Szykować się bo będzie zamknięty kra na j 30 dni a potem przedłużenia na następne tygodnie .

Za granice sie nie wybieram , to co zamkną ?? 

Opublikowano
17 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Świat powinien stanąć od nowa tak jak to było na początku plan-demi a nie wymyślili sobie odbicie po plan-demiczne i wyzyskują ludzi .

Co przez powyższe chciałeś powiedzieć? Mocno mnie to zaintrygowało

Opublikowano (edytowane)

\ po czym by miał stanąć jak to trwa nadal ?/ Nowe imiona nadają i co chwila lokDałny . Jeszcze troche latek upłynie i sie wykreuje odpowiednia rzeczywistość 

Edytowane przez V12
Opublikowano

To jest demokracja, co to byłoby gdyby Polskie służby tak traktowały demonstrantów .

Co na to Herr Timmermans, nauczyciel Niemieckiej demokracji? Robi się jak za czasów panoszenia się austriackiego malarza .

Dantejskie sceny w Holandii. Służby otworzyły ogień! Gigantyczne zamieszki (WIDEO)

W Holandii w Rotterdamie po zamieszkach jakie miały miejsce w piątek, doszło do kolejnych, w nocy z soboty na niedzielę. Tym razem zamieszki wybuchły w kilku innych miastach holenderskich. Ludzie buntują się przeciwko wprowadzaniom obostrzeń związanych z pandemią koronawirusa.

https://allpress.pl/holandia-zamieszki-w-rotterdamie/?swcfpc=1&fbclid=IwAR2466iDqivAc58SXMcCuFitJfKedmEE9dprmegHzq7grOxGwMPz8TYidBI

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Zmartwię Cię- myślę że 30-40% odwiedzających świątynię po lockdownie przestała ją odwiedzać.

Mam dokładnie takie same obserwacje, a dzieci poniżej 18-tki to tylko te co do komunii i bierzmowania chodzą do kościoła xD 

Po części to wina pandemii, a po części tego, że ludzie widzą jak się zachowują hierarchowie w Kościele, i że z szerzoną przez nich wiarą ma to mało wspólnego ... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
30 minut temu, Ulman napisał:

Co przez powyższe chciałeś powiedzieć? Mocno mnie to zaintrygowało

Mam na myśli po krótce kryzys , ogólnoświatowe załamanie gospodarcze . brak popytu na wszelkie dobra , ja wtedy czuję się jak ryba w wodzie .

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

zachowują hierarchowie w Kościele, 

W moich oczach(i wielu innych) stracili dużo kiedy dołaczyli sie do reklam szpryc

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Mam na myśli po krótce kryzys , ogólnoświatowe załamanie gospodarcze . brak popytu na wszelkie dobra , ja wtedy czuję się jak ryba w wodzie .

Ty wtedy kryzysu nie odczujesz? czemu wtedy lepiej się poczujesz?

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Może inaczej , ja szybciej gonie bogatych w czasie kryzysu .

nie rozumiem. możesz jaśniej?

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Tanio kupuje , drogo sprzedaje , tak się działa w czasie załamania gospodarczego , drogo kupujesz - drogo przedajesz teraz widzisz różnicę 

znaczy handel? ja rozumiem że z prowizja, ale czy przystoi ze zbyt dużą, bo ktoś w desperacji??

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Tanio kupuje , drogo sprzedaje , tak się działa w czasie załamania gospodarczego , drogo kupujesz - drogo przedajesz teraz widzisz różnicę 

Komu sprzedasz  drogo skoro twierdzisz ze brak popytu na wszelkie dobra?

A tak z drugiej strony to najwyraźniej chcesz żerować na upośledzonych umysłowo. Kto kupi coś drogo gdy na rynku jest tanie?

28 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v